Šta je novo?

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=540484#p540484:1m56lnmb je napisao(la):
direktor » 25 May 2018 19:25[/url]":1m56lnmb]A da pogledas kolika je spratnost u urbanistickom planu prije nego kazes da nesto ima viska spratova

Знам планове, за тај део није планирано н у једном делу више од 6

Плус што је у сваком плану предвиђено да се паркирање ради на парцели, дакле сваку новоградњу одмах треба делегализовати станарима платити неку одштету и одмах сравнити са земљом
 
Mislim da dio kod cvetka je 7 spratova parkiranje u okviru parcele garaza
 
Da li neko zna kada misle da prošire Mite Ružića u delu od skretanja sa bulevara ,do prvog semafora.Trenutno stanje je nepodnošljivo.
Da li se čeka proširenje bulevara,ili narod treba da blokira ulicu ,da bi se setili za proširenje?
 
Чека се да се ту изгради и остану дворишта између грађевинске и регулационе јер се то јефтиније много плаћа при експропријацији
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=542783#p542783:2y16ma1v je napisao(la):
vladanet » 05 Jun 2018 10:08 am[/url]":2y16ma1v]Da li neko zna kada misle da prošire Mite Ružića u delu od skretanja sa bulevara ,do prvog semafora.Trenutno stanje je nepodnošljivo.
Da li se čeka proširenje bulevara,ili narod treba da blokira ulicu ,da bi se setili za proširenje?
Proširenje nije ni planirano. Bio sam na javnoj raspravi za plan koji je pokrivao Olimp pa sve do Mite Ružića. Ostaće 1+1 traka sa možda proširenjem traka za oko pola metra-metar i to je to. To je još jedan razlog zašto ne treba živeti u Mirijevu.

Postojao je plan 1990tih da se napravi tunel od Mirijevskog parka kod pošte do Ustaničke, to bi bilo jedino rešenje, i dobio bi se kvalitetan prilaz u rangu Mirijevskog bulevara, ali nažalost od od toga nije bilo niti će biti išta. :|
 
Koliko se meni čini ,priča o proširenju se vezivala ili za sirenja od olimpa,ili za širenje bulevara.Pokušaću da pronađem tekst.
Ako ništa drugo mogu da je prošire za onu rupu od placa koja tako stoji decenijama kod izlaska na bulevar sa desne strane.Druga opcija je da izmeste autobusku stanicu ,jer kada je zeleno,autobusi stoje na stanici i samo produžavaju čekanje.Stanica da bude prva kod skretanja levo na postojećoj tramvaskoj,i kod skretanja desno napraviti novu.
 
Усвојен је и на снази је. Чека се да дође на листу приоритета Дирекције за изградњу а то ће се десити онда када ГО Звездара буде јахала за вратом градским челницима, а њих то изгледа претерано не занима.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=542986#p542986:1id7fwl4 je napisao(la):
vladanet » Sre Jun 06, 2018 10:40 am[/url]":1id7fwl4]Evo teksta iz prošle godine o proširenju ulica Mite Ružića kod ukrštanja sa bulevarom , i proširenja Milana Rakića.
Da li neko zna dokle se stiglo?
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... rece-ulevo

"Bulevar skreće ulevo
M. MRĐEN | 19. jun 2007. 19:39 | Komentara: 3"

Tekst je iz 2007. i kao sto vidis, nije se daleko stiglo u poslednjih 11 godina :D
 
Џаба и то

Без власти која није хрпа лопина проблем је невидљив. Већина ПДР-ова су пука сређивања улица и ништа битно, а у неким деловима треба радикално променити све
 
Nove ograde za tramvajske bastice u Bulevaru...lice na stare ali su nabildovane...
Ostaje pitanje da li ce onda sve zameniti...ovako je malo smesno..
325c97e40eeefdbb2430d4a444d653b3.jpg


Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
 
Део после Цветка је у распаду свакодневно прелазе преко шахта који само што није скроз пропао
 
Urbanistički zavod trenutno ima novu verziju plana od Marije Bursać do Batutove i Dimitrija Tucovića, trebalo bi uskoro da plan ide na javni uvid. Prošle godine je bio rani javni uvid. Koliko vidim kod Čingrijine su izmene te da će natrpati parking mesta umesto većine parkova

https://ibb.co/g1qzv9

PDR_Marije_Bursac_Pre_komunalaca.jpg
 
Gde je moguće konvertovati Autocad fajlove u JPG? Na nekoliko mesta sam pokušao , i ili javlja grešku , ili da je fajl prevelik.
 
Zar tu već nije čep , pored onog koji je u okolini Prvomajske.
 
"Jedan od najvećih skandala" - Bulevar se širi od Cvetkove pijace

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Bulevar kralja Aleksandra biti proširen u delu od Cvetkove pijace.


Vesić je ukazao da tu postoje problemi, a prvi se odnosi na obezbeđivanje novca za eksproprijaciju, što je preduslov za proširenje.

"Drugi problem je to što je 2004. godine promenjen plan detaljne regulacije za taj deo bulevara i to na skandalozan način", rekao je Vesić za Studio B.

Kako je pojasnio, izmenjenim planom, Bulevar je na raskrsnici sa Ustanickom sužen, kako bi bilo omogućeno da pojedinci, koji su tu imali privatne parcele, mogli nešto da grade.

"To je jedan od najvecih skandala koji se desio u Skupštini grada, da je neko suzio Bulevar, zbog cega svi ljudi koji gravitiraju ka Grockoj i obratno, ka gradu, jedva prolaze. Oni su to uradili legalno, ali to se zove zloupotreba i trgovina uticajem. Zato ćemo se mi pozabaviti tim problemom, jer Bulevar u tom delu mora da bude proširen", rekao je Vesić.

On je dodao da je to primer kako zbog nečijeg privatnog interesa može čak i ulica da se suzi.

IZVOR B92: https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1508946

Није да је Весић сачувај ме Боже био део те власти 2004... ЦРВ!
 
Лаже, по свим плановима се планирало одувек 2+2 са трамвајем по средини све до Стојчиног брда
 
Vrh