Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Čini mi se da je tako bilo, mozda su i njega "profesionalizovali" kad i vojsku.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
 
Mислим да је најављено преузимање хотела Бристол од стране арапа који су у послу са БнВ. Иначе је хотел Бристол баш и на логоу ВУ Дедиње.
 
Kakva blamaža i fijasko sa prošlogodišnjim započinjanjem obnove fasada. Oni su bukvalno samo zbog izbora prekrečili nešto zgrada po centru, najavljivali višegodišnji kontinuitet od po 100-200 obnova, a već ove godine puče balon. Niti sistema, niti je u ovoj vlasti neko sposoban da napravi održivo rešenje, vade se na propale tendere, gradska kasa prazna-država malo-malo pa Beogradu "donira" koju desetinu miliona državnih para za krpljenje rupa, a onda tako uspešan gradonačelnik Beograda postane ministar finansija. Koji ološ, ma zgadjen sam, a znali su da drobe kako je Djilas ostavio praznu kasu.
 
Шта очекивати од микса бивших радикала, демократа и г17оваца. Смућкај-проспи, естеадна политика и вашарско пословање. Све битно се ради на кашичицу. Све се најављује и започиње па стоји.
 
Ali stvarno ne kapiram šta je tu teško-ako ne znaju sami kako, neka vide kako je taj problem rešavan po gradovima sličnim Beogradu. Onda vidiš je l' može neki dinar da se nadje iz EU kase, pa napraviš program sufinansiranja sa stanarima. Energetska efikasnost itd, pa uvek može da se nadje rešenje. Kakva gomila debila..
 
Код нас је очигледно главни проблем умни део посла због неспособних партијских чиновника.
 
Opet stara idiotska priča. Fasade se raspadaju, država d' učini nešto.....

Nema tu šta država da čini, već održavanje i obnovu fasada treba da finansiraju vlasnici stanova. Kraj priče.
 
Ko je rekao da država treba da finansira obnovu, kakve stare idiotske priče pominješ? Aj čitaj malo pažljivije šta se piše ako te to uopšte zanima i smanji malo doživljaj..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543564#p543564:1v9dv14t je napisao(la):
Vox91 » Pet Jun 08, 2018 11:53 pm[/url]":1v9dv14t]Ali stvarno ne kapiram šta je tu teško-ako ne znaju sami kako, neka vide kako je taj problem rešavan po gradovima sličnim Beogradu. Onda vidiš je l' može neki dinar da se nadje iz EU kase, pa napraviš program sufinansiranja sa stanarima. Energetska efikasnost itd, pa uvek može da se nadje rešenje. Kakva gomila debila..

Ako ne znaju kako..... Ne treba ni da znaju, niti treba time da se bave. Građani treba da finansiraju obnovu fasada na svojim zgradama, a građevinske firme da izvode radove.

... neka vide kako je taj problem rešavan po gradovima sličnim Beogradu.... Građani Beča, Zagreba, Stokholma, Minhena itd plaćaju i po deset i više puta veći porez na nekretnine, kao i troškove održavanja zgrada, a grad sufinansira samo jednim manjim delom obnovu fasada. Pri tom, građani većine tih gradova produkuju nekoliko puta ili čak nekoliko destina puta više novca, plaćaju ugl. još i više poreze po svim osnovama, pa je i gradska kasa nekoliko desetina puta punija, pa i više, nego ovde. Ali se opet nigde ne obnavljaju fasade isključivo o trošku budžeta grada.

.... je l' može neki dinar da se nađe iz EU fondova... Uvek da neko drugi nešto da, donese, pokloni. Nikad da pojedinac nešto doprinese, plati ili uradi za svoje i opšte dobro.

.... Kakva gomila debila... Slažem se da jesu po drugim pitanjima, ali ne i po ovim. Jedino ispravno što bi mogli da urade po ovom pitanju je da počnu da pišu i naplaćuju kazne vlasnicima stanova u zgradama koje imaju zapuštene fasade ili da povećaju porez zapuštenim zgradama dok se ne obnovi fasada. Ali kad bi to uradili, izbila bi revolucija usled građanskog besa i nezadovoljstva.

Za fasade su isključivo krivi građani. Država samo u onoj meri u kojoj je preterano tolerantna i liberalna, odnosno nedovoljno represivna i zahtevna. Pre par godina su žuti organizovali akciju u kojoj su nudili da finansiraju polovinu troškova obnove fasade o trošku grada, pa se niko nije javio. I ta opcija je bila pogrešna, kao što je bilo pogrešno obnavljati fasade stambenih zgrada o trošku grada na KV.
 
E kad pročitam ovako nešto...U kojoj zemlji živiš? Koji Minhen, Stokholm, kakve veze ima koliko oni poreza plaćaju i što sami finansiraju obnovu fasada? Ti raspalu, sirotinjsku Srbiju i Beograd, kao i gradjane koji rade za 300 evra porediš sa Nemcima i Švedjanima-ljudima koji žive u zemljama koje vekovima znaju šta je privatna svojina, sa stabilnim društvima i uredjenim pravnim sistemom. Ovde je posle 1945. napravljen cirkus od svojinskog pitanja, niti se znalo šta je čije, niti ko je za nešto odgovoran. Milošević onda omogućio otkup stanova za sto maraka, nastupilo 20 godina propadanja i osiromašenja, pa bi sada odjednom trebalo lupati kazne gradjanima što ne kreče fasade. Od toga nema ništa-sav taj cirkus je potekao od vodjstva ove zemlje decenijama ranije. Zato treba napraviti program obnove i zgrada i kuća na nivou zemlje. Da se vidi šta može da se dobije iz EU fondova za energetsku efikasnost-to uostalom rade i, sa Srbijom uporedivi, Bugari, da se omoguće dugoročni krediti stanovništvu i za obnovu fasadne stolarije, krovova itd, pa tek kada se obnovi sve ono što nije renovirano od kada je sazidano-e tek onda, u drugom krugu, može da se počne sa tim što ti kažeš-naplatom kazni za one koji ne sredjuju svoje.
 
Znalo se jako dobro šta je čije, pa se i otimalo. Mojim precima nije ništa oteto, tako da samo realno sagledavam. Pa je ta ista država izgradila stotine hiljada stanova od kojih je većina kasnije otkupljena za 100 maraka, dakle faktički su poklonjeni stanovi i za to je ''kriv'' Milošević i država. Mojim roditeljima nije ništa poklonjeno, sami su otplatili kredit za stan i izgradili kuću još mnogo ranije, ali ja ne žalim što su drugima poklanjani stanovi.

Sada je opet kriva država što ti isti vlasnici stanova ili njihovi naslednici, kojima je sve faktički poklonjeno od strane države, nisu u stanju decenijama da okreče zgradu.

Neće biti da je tako. Krivi su samo i isključivo građani i mentalitet. Čak i kada bi se osmislio koncept beskamatnih kredita sa dugoročnim periodom otplate za obnove fasada i stolarije, većina građana bi bila protiv toga, klela bi državu i većina ne bi ni htela da otplaćuje rate kredita.
 
Prezvakana prica stanare vecinu ne zanima ni hodnik ulaz a po najmanje fasada
Drzava treba da vodi racuna o fasadama pod njenom zastitom i fasadama svojih zgrada
 
Super, sve pet-moj deda je npr. radio u zrenjaninskom Naftagasu, a nije ni probao da uzme stan od firme jer je već izgradio kuću na kredit. Pošten čovek-držao se onog pravila-imaš kuću, vrati stan. Gomila drugih se toga nije držala, pa se nakupilo stanova-a na kraju i otkupilo za sumu za koju nisi mogao da sazidaš ni garažu. Ali sve to nema veze-davno prošlo vreme. Poenta je da se stanje u zemlji u ovih 30 godina mnogo pogoršalo. Država treba da krene od sebe i da sredi svoja zdanja. Prvo da poskidaju klime sa zgrade Vlade pa sve drugo. E onda napraviti program koji će dati rezultate i biti sveobuhvatan. I za zgrade, a i za kuće. Ne verujem da bi gradjani odbili i beskamatne kredite sa povoljnim rokom otplate. Stanje fasada po Srbiji je sve lošije, počeće i balkoni da padaju, a onda će ti stanari da odgovaraju. Takodje, najveći broj kuća u Srbiji je star bar 30-40 godina-tu takodje treba menjati stolariju, krov, raditi izolaciju. Tako da će rešenje morati da se nadje. I po Zagrebu grad finansira deo radova, iako su plate u Hr mnogo bolje i standard jači. Ništa se ne bi postiglo lupanjem kazni i silom.
 
На објекту у Балканској изгледа да раде нешто друго, а не надоградњу. Ево шта су излили од бетона на врху.
 
Kralja Petra, u toj zgradi je neki novi hotel

718801f97c946296784bcf656b710fbf.jpg
57708966a9ac387caef7da527191dcbc.jpg


Sent from my Ektra using Tapatalk
 
Konacno!! Nadam se samo da ce biti korektno uradjena, a ne samo zamazana kao vecina fasada uradjenih prosle godine.

 
Bilo bi top da samo prekreče pa da vidimo kojim tempom otpada fasada. Inače čisto sumnjam da će je pristojno odraditi, a kamoli vratiti nedostajuću plastiku.
 
ma iskreno svako ima drugacij ukus a i svako previse ocekuje. dosta fasade jesu lepo uradili neke su ok. sve ce biti bolje nego ovo
 
Vrh