Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Goran, 3 sloja asfalta, Vesić (vrv budući gradnačelnik) o Bulevaru Oslobođenja.

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji drugog dela Bulevara oslobođenja, na potezu od Autokomande do Trošarine.

"Kada smo podigli asfalt, ovde nije bilo nikakve podloge i to je razlog zbog kog nam propadaju ulice i imamo mnogo rupa. Decenijama se radilo tako što su ili preko kocke stavljali asfalt ili nije rađena podloga. U ovom slučaju stavljamo 75 centimetara podloge, zatim tri sloja asfalta i na kraju, preko poslednjeg sloja stavljamo polibitumen, koji sprečava stvaranje kolotraga", naveo je Vesić.

On je rekao da Institut za puteve radi analizu svake velike ulice i projektovanje kakav će biti saobraćaj u narednih 20 godina i dodao da se na osnovu toga radi podloga i asfalt.

"Zbog toga su naši radovi obimniji, ali su sprovedeni kako treba i sve gradske ulice prvog prioriteta, a to su ulice kojima ide javni prevoz, u narednih deset godina ćemo sređivati na ovaj način. Onda ćemo uhvatiti investicioni ciklus koji je propušten, a to znači da nećemo imati problem sa saobraćajnicama da se posle svake zime javljaju rupe", rekao je Vesić.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1395663
 
pa realno lik je u pravu to za kaldrmu, ja sam psovao majku onima koji su asfaltirali slaviju a ostavili kaldrmu ispod pa nastale onolike rupcage, kaldrma seta/radi gore dole, i tako lomi asfalt koji je prilicno tvrd, zato je debilno samo izliti asfalt preko kaldrme, a ovo sto kaze za tri sloja asfalta meni to lici na verbalnu dijareju
 
Nisam stručan, ali ispod Studentske ulice (deo između Pariske komune i Bulevar Zorana Đinđića) je kaldrma ispod asfalta i sve deluje ravno, a idu i autobusi tuda.

Doduše, ta kaldrma se vidi na jednom mestu ispod asfalta, ali to stoji tako godinama i ne povećava se rupa.
 
Samo što zameniše ogradu kod Sajma eto ti ga novog Brzog Gonzalesa da je probije... :roll: :bash:

https://www.blic.rs/vesti/beograd/auto- ... to/wn4qp6k

Al ajd, bar je uradila svoje i sprečila još goru nesreću.


Nisam stručan, ali ispod Studentske ulice (deo između Pariske komune i Bulevar Zorana Đinđića) je kaldrma ispod asfalta i sve deluje ravno, a idu i autobusi tuda.
Koliko sam i ja primetio kao laik, na nekim mestima kaldrma odlično dođe kao podloga a na nekim drugim pak ume samo da pogorša situaciju. Verovatno zavisi od zemljišta, nagiba, načina prilaska vozila i ko zna čega još. Ali da, generalno, mnooogo ulica u Beogradu i dan danas ima asfalt koji leži na starim kaldrmama.
 
20180530_122330.jpg


20180530_110330.jpg


20180530_110422.jpg


Radi se ulica Bore Stankovica iza hrama konacno
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=539701#p539701:205lb97e je napisao(la):
nekianonimnilik » 22 May 2018 08:59 pm[/url]":205lb97e]pa realno lik je u pravu to za kaldrmu, ja sam psovao majku onima koji su asfaltirali slaviju a ostavili kaldrmu ispod pa nastale onolike rupcage, kaldrma seta/radi gore dole, i tako lomi asfalt koji je prilicno tvrd, zato je debilno samo izliti asfalt preko kaldrme, a ovo sto kaze za tri sloja asfalta meni to lici na verbalnu dijareju

Šefe , ti si inače ekspert za kolovozne konstrucije? :shock:
 
Ekspert ili ne, postoji tačno procedura kako se pravilno radi ulica, kopa se valjda 70cm i onda se stavlja adekvatna podloga za asfalt. A na to koliko će trajati utiče puno nekih faktora, zato idu različite podloge i različiti tipovi asfalta, pa i više slojeva, gde god sam ja gledao asfaltiranje išlo je 2 sloja al nekad ide i više, a negde ide i beton ispod da učvrsti podlogu (što kasnije može da izazove osećaj da voziš po stepenicama)
 
Da vidimo dokle će im trajati da urade tih 200m Bore Stankovića do raskrsnice sa Ulicom Patrijarha Varnave, 300 ako budu radili do kraja. Trajaće im 100% minimum 6 meseci. Sigurno su čekali da se uklone mašine i materijal ispred onog gradilišta.
A inače Pizza Bar moraće da ukloni baštu ispred zgrade. hehe :twisted:
 
ПЗП Пожаревац је започео постављање носећег слоја асфалта у главној улици у Винчи, Професора Васића. ИГЦ наставља са тротоарима полако ка Смедеревцу.

10sg3yx.jpg

23wjlo6.jpg

r1ea3b.jpg

2u9ju42.jpg
 
Јуче је ПЗП Пожаревац поставио нисећи слој асфалта у улици Васе Чарапића у Гроцкој. У првој фази су урадили првих 370 метара од Смедеревског пута до Гробљанске. Истовремено се раде ивичњаци и тротоари од Гробљанске према Хајдук Станковој.

2efkg2v.jpg

25gv67o.jpg

2i6mp7p.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543145#p543145:ymxz86d0 je napisao(la):
stf » 07 Јун 2018 10:32 am[/url]":ymxz86d0]Јуче је ПЗП Пожаревац поставио нисећи слој асфалта у улици Васе Чарапића у Гроцкој. У првој фази су урадили првих 370 метара од Смедеревског пута до Гробљанске. Истовремено се раде ивичњаци и тротоари од Гробљанске према Хајдук Станковој.

2efkg2v.jpg

25gv67o.jpg

2i6mp7p.jpg

1zmhx8n.jpg
 
Нова регулација Опатијске потпуно уцртана, мада вероватно неће још бити ништа од реконструкције пошто није толико битна улица. Неће сигурно пре Мис Ирбијеве.

opat.png
 
U globalnom izveštaju o konkurentnosti za 2017. i 2018. godinu objavljen je rejting kvaliteta svetskih puteva, gde je Srbija zauzela 100. mesto od 137 zemalja uzetih u razmatranje.

izvor: b92.net
 
Sto se tice obnove tih ulica oko Skadarlije vidim da se odustalo posto su mahanizacija i saobracajna signalizacija (koja se koristi tokom radova) uklonjena.
 
Izvor: Beobuild.rs

Radovi u Bore Stankovića do novembra

Radovi na izmeštanju i proširenju Ulice Bore Stankovića na Vračaru zvanično su otvoreni pre 11 meseci, ali je početak radova više puta odlagan do nedavno. Pre oko mesec dana konačno su počeli radovi, čime praktično kreće i predviđeni rok za izvođenje od 150 dana. Radovi su mesecima odlagani zbog dugotrajnog i nepravovremenog izmeštanja trafostanice, međutim i taj deo je kao preduslov završen prošlog meseca. Iako su radovi otvoreni prošle godine, ulica do skoro nije bila zatvorena za saobraćaj, pa odstupanje od zacrtanih rokova nije stvaralo veće probleme za građane. Realizacija je sada u jeku, izvodi se u tri faze od po 50 dana, što znači da ako ne bude daljih prolongiranja nova saobraćajnica biće otvorena krajem oktobra ove godine.

Celu vest kao i sve fotografije radova mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/radovi-u-bore-stanko ... p2794.html
180625-bore-stankovica-05.jpg

Celu vest kao i sve fotografije radova mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/radovi-u-bore-stanko ... p2794.html
 
Ulica Dr Žorža Matea (kaldrma od Tošinog Bunara ka KBC B Kosa) je završena pre par nedelja. Menjali su kaldrmu do skretanja ka uzbrdici ka Bežanijskoj kosi.

Linije još uvek nisu iscrtali.
 
Jesu. Proverio sam i na Guglovom uličnom pogledu.
A drugaru su svojevremeno hteli da napakuju da je tu prešao punu liniju.
Linije su bile blede, ali su se videle.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Vrh