Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Mala sugestija učesnicima u diskusiji

Preskočiti nebitne polemike i skoncentrisati se na pitanja od opšteg značaja koja se tiču poštovanja ugovora i primopredaje
 
Obrisao sam par neprimerenih poruka.
Molim vas da se upristojite, nema razloga da na ovakav nacin diskutujete.
 
miodragmiki":2xs9s8mq je napisao(la):
Na kraju još jedno pitanje s moje strane: Zašto su "srećnici" koji su prvi ukazali poverenje renomiranom investitoru imali u ugovorima član 10.1, 10.2, 10.3, 10.4 i 10.5 u kojim se pominje "Grafički prikaz kompleksa" koji je ujedno i sastavni deo ugovora? Zašto je nekoliko meseci kasnije ugovor imao samo tačke 10.1 do 10.3 i gde se izgubio "Grafički prikaz kompleksa"? Ovo je faktičko stanje, nije izmišljeno da bi se naškodilo nečijem ugledu. Ako je neko kupio stan, naročito dvorišno orijentisan, na osnovu "Grafičkog prikaza kompleksa" koji mu je i u ugovoru, da li i to može da se menja? Da li je i to podložno promenama? Ima li neko sličnih iskustava sa drugih projekata?

Čekaj, kako misliš "gde se izgubio Grafički prikaz"? Zar nije kod svih on sastavni deo ugovora? Je l si proveravao s nekim još, da nije samo kod tebe greškom izostavljen? Čudno bi mi bilo da su se već između prve i druge faze predomislili i promenili plan...
Ovako je izgledao za kupce prve faze:
0c44e561249bf9579d3130fce7aaeb1f.jpg


Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
Taj plan je promenjen, park je smanjen i izmenjen, poslovna zgrada se nece zidati, a od III faze krecu sa izgradnjom visespratnica od 12 spratova, sa strane V Stepe ce se zidati soliteri, 3 kom. od 15 spratova. Mada nista se jos definitivno ne zna, to je neki plan o kom se prica.
 
Graficki prikaz kompleksa nije deo ugovora jos od nekog trenutka 1 faze.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=547164#p547164:253alvx5 je napisao(la):
bgdnenad » Pon Jun 25, 2018 2:31 pm[/url]":253alvx5]Prefabrikovani parket nije predviđen za hoblovanje, možda eventualno za dodatno lakiranje.
Ne verujem da je sloj hrastovine deblji od 2-3mm, ispod je čamovina slepljena unakrst zbog čvrstine.
Prefarbikovani parket je često četkan posebnim četka a da bi se istakla tekstura drveta ili peskaren pre toniranja i lakiranja u samoj fabrici i taj proces se veoma teško može oponašati u uslovima kada je već ugrađen u stanu.

Ako neko ima iskustva ili slike kako to izgleda zamolio bih da podeli informacije

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Mislim da postoji i masivni prefabirkovani parket (koji nije viseslojni), i on bi trebalo da moze da se hobluje kao svaki parket.
Koliko sam ja upoznat (ne mnogo) cak i viseslojni prefabrikovani parket je navodno moguce hoblovati, do 3 puta. Ukoliko je ovo tacno, a ugradjen je viseslojni parket, hoblovanjem je izgubio 30% "zivota"...
 
Sigurno je da postoji ali je i sigurno da nije taj ugrađen jer je to previše luksuzno i za mnogo skuplje projekte.

U Skyline-u je sličan ali ispod hrasta laminirana bukva.

Ovo je standardni prefarbikovani parket Tarket, čim se izhobluje ostaje možda 1mm hrasta, ispod je laminirana čamovina...
8e2a45a95daba65aa6efaf153d1b6a7c.jpg


Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 
Pricali su da se ugaradjuje parket punog drveta, a ne viseslojni, bar u I fazi
 
Viseslojni Tarkett parket ide u 2 debljine habajuceg sloja:
- 2.8mm
- 3.6mm

Postoji i Tarket parket iz jednog sloja (1-lamelni) ali je cena dvostruko visa.

SAGA-in parket se uglavnom radi iz jednog sloja (jedan komad punog drveta), gde parket debljine 15mm (ugradjen u fazi 1) treba da ima habajuci sloj od 6mm.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=547427#p547427:1loh5gvt je napisao(la):
vrlorad » Uto Jun 26, 2018 1:37 pm[/url]":1loh5gvt]Viseslojni Tarkett parket ide u 2 debljine habajuceg sloja:
- 2.8mm
- 3.6mm

Postoji i Tarket parket iz jednog sloja (1-lamelni) ali je cena dvostruko visa.

SAGA-in parket se uglavnom radi iz jednog sloja (jedan komad punog drveta), gde parket debljine 15mm (ugradjen u fazi 1) treba da ima habajuci sloj od 6mm.

Koja je razlika u kvalitetu konkretno ovde između višeslojnog Tarketta-a i SAGA-in parketa? Da li se zna nešto više o kvalitetu ovog proizvođača Tarkett?

Izvinjavam se ako je već na ovo pitanje odgovoreno u nekom od prethodnih post-ova.
 
Na sajtu Saga parketa imate pojašnjenja i u suštini je stav da je njihov prefabrikovani parket od masiva bolji izbor nego Tarket parket gde je sloj plemenitog drveta 2-3mm
Jedini eventualno problem sa njim može biti ako nije dobro osušen pa krene neko razdvajanje.


Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 
"Oznake koje se koriste su interne i svaki proizvođač ima svoje (□, ○, Δ, I, II, III, A, B, C, D, ekstra, standard, rustik, VS, exquisit, select, natur, design, struktur). Važno je skrenuti pažnju da se ova klasifikacija odnosi na izgled površine parketa i ne utiču na kvalitet njegove izrade. Odličan primer su veoma rustični parketi vrhunskog kvaliteta koji su danas veoma popularni."
https://www.podovi.org/sta-sve-treba-zn ... u-parketa/

Nasao sam jedan tekst generalno o parketu.
Ovde je naglaseno da su klasifikacije natur, rustik,... interne, znaci da ne mogu biti osnov tuzbe. Klasa je jedno, a povrsinski izgled drugo.
Logicno je da bi parket od punog drveta trebalo da bude skuplja varijanta od viseslojnih. Medjutim kako se cesto ne ispune svi standardi kvaliteta i ugradnje jer se gradi sve brze, pokazalo se da su viseslojni jednostavniji za ugradnju pa se zato vise koriste, poput laminata.
Ja bih mozda vise voleo da imam masivan kvalitetan hrastov parket, ali kakvi su nasi majstori ispade pozeljniji viseslojni Tarket zato sto je proizvodjac siguran i daje dobru garanciju.
 
Dobar dan svima.

Da li se zna da li dobijamo neki sertifikat za ugrađeni parket? Ima li neko preciznu info?
 
Neodrživa je teza da su klasifikacije parketa na natur, rustik i slično interne i da ne mogu biti osnov tužbe.

Ono što je ugovoreno u prvoj fazi VK jeste natur "površinski izgled" parketa, a nije ugovoren rustik "površinski izgled".

Ukoliko je upriličen "površinski izgled" koji nije ugovoren to je svakako osnov za tužbu, jer razlika u ceni ta dva "izgleda" kod Sage je cca 4 € po m2.

U ugovorima za prvu fazu VK nije ugovorena klasa parketa.

Međutim, u slučaju sumnje i pokušaja uvaljivanja III i vanstandardnih varijanti parketa, za slučaj spora relevantan bi bio "površinski izgled" i klasa natur parketa postavljenog u pokaznom stanu u prodajnoj kancelariji.

U sudskom sporu veštačila bi se saobraznost tog parketa iz pokaznog stana i onog postavljenog u kupljenom stanu
 
Pored dobrog advokata i novca, trebaće vam i veštak te struke za parket, ako postoji, kao i novac za njega.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
@bgvozd Ima li šanse da se dobije od prodaje dokument čiji je parket? Zašto veštačenje, dovoljno je dokumentaciono da dokažu da su isporučili natur. U Sagi postoji rustik, natur itd. Natur imaju u više klasa. Natur i rustik ni kod Sage ni kod Tarkett-a nisu klase već površinski izgled tj. gazeći sloj. Rustik ima beljike, izražene čvorove, natur nema beljike, manje čvorova...

Ako u drugoj fazi ugrade Tarkett, biće interesantno kako će dokazati da su 14mm i 1,5 cm isto.

@frode Čestitam na grafičkom prikazu! Jedan si od "srećnika" iz prve faze. Ako su ti građevinski radovi, keramika i parket idealni, kada se bude završio Kompleks po grafičkom prikazu, imaćeš jedan razlog više da se osećaš kao "zadovoljan kupac na prvom mestu".

Konačno se javljaju ljudi iz Central Gardena sa sličnim problemima. Hrabri pojedinci. Ajde opet da se nadamo da "prave osobe" čitaju malo forum i izvrše veći pritisak na dobavljače i izvođače. Papir trpi sve...a tek render.
 
Parket u fazi 1 je Sagin.
Koliko sam upoznat, porucen je rustik i isporucen rustik.
Misterija je zapravo zasto je porucen rustik iako je u ugovorima naveden natur...
 
Pozdrav! Da li neko ko je uzeo penthouse moze da napise iskustva, da li je zadovoljan, šta nije dobro? Kao i slike da ubaci.

Hvala!
 
dakle, odustalo se od planiranog izgleda projekta s kojim se izašlo pred kupce još tokom prodaje i izgradnje prve faze?
Sve lepše do lepšeg. Znači to što nam nekima piše da je Grafički prkaz sastavni deo ugovora, baš i nema neku težinu. I to što sam poverovao da će dvorište biti 60ak ari je u stvari samo moj problem i još nekolicine... Nadam se samo da su ovi šokantni planovi koje je preneo korisnik Litota o spratnosti budućih objekata samo spekulacije i rekla-kazala i da se zaista neće ići u tom pravcu.

Ajd bar da ostavim ovde originalni projekat kompleksa, da maštamo šta bi bilo kad bi bilo i da su se stvari razvijale kako smo očekivali, i što je još važnije kako nam je predstavljeno da će se razvijati... Gre'ota...
 
Da li se vrši premer kvadrature prostorija koje se isporučuju? Ima li ikoga ko je preuzeo stan?
 
Ulixes":1whkby5o je napisao(la):
Da li se vrši premer kvadrature prostorija koje se isporučuju? Ima li ikoga ko je preuzeo stan?
Pretpostavljam da se vrsi premer kvadrature stana u nekom momentu ali se nikakva potvrda o tome ne dobija na primopredaji.
 
Razumem šta ste rekli/napisali ali me onda buni zašto u kupoprodajnom ugovoru pominju odstupanje izmedju projektovane i izvedene površine ako se ta površina ne premeri.
Konkretno, mi smo imali dosta izmena u odnosu na polazni projekat i volela BiH da dobijem projekat izvedenog stanja. Prvenstveno zbog struje.
 
U ponudi sa dodatnim radovima treba da stoji prikaz izvedenog stanja kao i prikazi elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije.
 
Ko bude zeleo da se uveri koja je izvedena povrsina stana, morace da unajmi vestaka. Od njih se ne dobija nikakva potvrda o kvadraturi koliko znam i ako je to veoma bitan podatak.

Da li neko ima novosti o najavljenom nastavku primopredaje od 26.06?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=541346#p541346:12v3zsu0 je napisao(la):
Dzingis » Uto Maj 29, 2018 10:10 pm[/url]":12v3zsu0]Ja sam preuzeo stan prosle nedelje i bio prilicno naplasen svime sto sam citao. Imao sam zamerke i obecali su mi da ce biti otklonjene u kratkom roku. Nisam primetio da u mom stanu ima problema sa parketom . Nisam neki expert al na oko je u redu. Svakako mi je receno da je garancija na gradjevinske radove 5 godine. U svakom slucaju uveliko su mi stolari u stanu i nadam se da cu ubrzo imati slike . Imate otvoren poziv na kafu

Dobar dan Dzingis, imajuci u vidu da ste se uselili u stan pre skoro mesec dana, da li mozete da nam kazete koliko je vremena bilo potrebno da vam se "kvarovi" otklone?

Bilo bi lepo ako mozete da postavite i nekoliko slika, sa akcentom na parket.

Pozdrav!
 
Vrh