Šta je novo?

Privatni prevoznici

A sto vozaci ne oforme neki sindikat ako smatraju da usovi poslaovanja nisu fer? Ajde drzavna firma, ali kod privatnika plata nije regulisana zakonom.
 
Синдикат у ЈП који ради за раднике? :lool: Част изузетцима који се труде да нешто промене.
 
Bio jedan u Arivi ali brzo podlegao.
Treba razmisliti o menadžerima koji bi vodili sindikat i samo se time bavili.
 
Sindikat jeste problematična i pipava rabota ali je i najefikasnija za borbu za prava radnika. Menadžeri u sindikatu ne postoje već vođe sindikata koji se bave samo sindikalnom aktivnošću, a to zavisi od toga da li je reprezentativan sindikat i.t.d. Zakon čak i propisuje da mogu nekoliko sati nedeljno da se vođe sindikata bave samo sindikatom ali ne i puno radno vreme, to zavisi od poslodavca. Recimo GSP daje vođama reprezentativnih sindikata da se puno vreme bave sindikatom, pa im čak daje i povećane plate što je regulisano kolektivnim ugovorm,

Baš ovih dana je ta stavka oko povećanih plata dovedena u pitanje jer je SOS sindikat GSP-a preko poverenika za ravnopravnost podneo tužbu ustavnom sudu jer smatra da se radi o diskriminaciji.
 
Gsp je baš počeo da koristi to što mogu da angažuju vozilo ma njihove linije kad im treba. U subotu je na 307 nekoliko krugova radio Ikarbus Beobus Cityja, a u nedelju je Unacopov Liaz radio najmanje 4-5 krugova.
 
Vladivoje":3fsa28xp je napisao(la):
busspoter":3fsa28xp je napisao(la):

Relativno česta pojava su stavljene slušalice na oba uha prilikom vožnje (kao što se vidi na ovoj slici). :roll:
Sta fali slusalicama?
Zakonodavac je zabranio upotrebu mobilnog telefona bez Handsfree uredjaja. Nigde nije navedeno da veza sa uredjajem mora biti bezicna. ;)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=547334#p547334:2bhl4vuj je napisao(la):
laki72 » 25 Jun 2018 11:52 pm[/url]":2bhl4vuj]
Vladivoje":2bhl4vuj je napisao(la):
busspoter":2bhl4vuj je napisao(la):

Relativno česta pojava su stavljene slušalice na oba uha prilikom vožnje (kao što se vidi na ovoj slici). :roll:
Sta fali slusalicama?
Zakonodavac je zabranio upotrebu mobilnog telefona bez Handsfree uredjaja. Nigde nije navedeno da veza sa uredjajem mora biti bezicna. ;)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Zaista želim da verujem da si ironičan...
Šta fali slušalicama, fali što ti je isključeno čulo sluha, može da umre neko pored tebe i ne bi čuo. Pritom voziš autobus sa 50-100 ljudi, možeš zgnječiti nekog vratima, preći mu točkom preko noge i ne bi ni znao, jer treseš glavu u ritmu muzike ili si fokusiran na razgovor mobilnim. Ako već koristiš taj vid za komunikaciju telefonom, koristi jednu slušalicu, pritom je u GSPu recimo internim pravilnikom zabranjena upotreba slušalica, precizirano je kakva slušalica mora biti. Pre neki dan posle ko zna koliko vremena sam koristio gradski, 83, čovek dve sluške, od Zemuna do Krsta, to su priče o registraciji, prepravkama, psovanje, pritom nema osećaj koliko to glasno priča jer je nabio obe slušalice u uvo, više puta zakasnela reakcija, ne strašno rizična situacija jer je slab saobraćaj bio, ali primetno zakasnela reakcija. Takvi vozači su visoko rizični.
 
zar ne mislite slucajno da je malo smorila ta prica o Sumaheru Sumaher Sumaher i samo Sumaher smorila me prica o Sumaheru
 
Ukoliko vozac ugrozava bezbednost o tome mozemo diskutovati u temi Bezbednost u javnom prevozu.
 
da li ugrozava ili ne temu su omasili jer pricaju o temi o privatnim prevoznicima drugo skrenuli su sa teme i o bezbednosti koko znam nije dozvoljeno vredjanje plus razgovor o tome gde Sumaher zivi sta to mene zanima kao i druge gde Sumaher zivi???
 
Pa niko nije rekao gde tačno živi. Niti će.
Dare, smiri strasti. Ne znam kakvu vrstu zadovoljstva ti pružaju vozači (ili ti njima), ali si totalno pogubio kompas.

Je l' si podneo zahtev da se vozači proglase zaštićenom vrstom?
 
A ja ne znam miki sto ti toliko mrzis vozace Dragan mrzi samo vozace Tamnave a ti izgleda sve vozace mrzis to nije u redu
 
Sad odjednom postalo neprihvatljivo da se iskaže nezadovoljstvo sa određenim vozačem (vozačima). Ili da se ukaže na bilo šta drugo što je loše, zato što će neko drugi od forumaša da se oseti uvređenim. Najbolje da se onda sve teme zaključaju i rešen problem. Tada se niko neće osećati uvređeno (povređeno) što zbog sebe , što zbog nekog svog drugara.
 
Ja poštujem sve vozače koji su veliki profesionalci. A biti profesionalac ne znači samo dobro "baratati" autobusom, već poštovati red vožnje, saobraćajna pravila, komunicirati na normalan način sa putnicima i ostalim učesnicima u saobraćaju.
To da li će meni neko da dozvoli da mu fotografišem autobus ili neće je najnebitnija stvar ako on ispunjava gore pomenute stvari.

Možda Dare jednog dana i ukapiraš ove stvari, ali čisto sumnjam. Pozdrav za Udruženje ljubitelja vozača koji dozvoljavaju slikanje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=544340#p544340:1pczfulf je napisao(la):
Žika » 12 Jun 2018 12:52 pm[/url]":1pczfulf]Bio jedan u Arivi ali brzo podlegao.
Treba razmisliti o menadžerima koji bi vodili sindikat i samo se time bavili.
jel taj iz sindikata deblji lik Ok je taj daje slikanje a deluje kao da nikad ne bi dao slikanje
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=547494#p547494:1pczfulf je napisao(la):
Miki BGD » 26 Jun 2018 03:53 pm[/url]":1pczfulf]Ja poštujem sve vozače koji su veliki profesionalci. A biti profesionalac ne znači samo dobro "baratati" autobusom, već poštovati red vožnje, saobraćajna pravila, komunicirati na normalan način sa putnicima i ostalim učesnicima u saobraćaju.
To da li će meni neko da dozvoli da mu fotografišem autobus ili neće je najnebitnija stvar ako on ispunjava gore pomenute stvari.

Možda Dare jednog dana i ukapiraš ove stvari, ali čisto sumnjam. Pozdrav za Udruženje ljubitelja vozača koji dozvoljavaju slikanje.
Ti postujes vozace??Kako ih sine ti postujes mog poznanika iz Arrive vredjas Los je po tebi covek a taj isti je uvek bio fer prema pravim ljubiteljima autobusa .Pravi ljubitelji uvek mogu slikati kod njega .Cudis se sto branim vozace pa sto da ih ne branim u svakom pogonu i kod svakog privatnika bar po nekog vozaca znam a i dobri su ljudi
 
Vozač koji dozvoljava slikanje, pa pređe na crveno i ubije nekog je dobar vozač?
 
Тешко да ће некога убити када пређе на црвено а није успео да стигне на жуто.
 
Ovde bi lekari imali pune ruke posla, bem ti slobodu govora i jeftin internet...

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
 
аххаха, па ово је и смешно и тужно у исто време.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
 
Vrh