Šta je novo?

Državna stanogradnja(naselje Stepa Stepanovic na Vozdovcu)

Nije nas NEKO nasankao. Stanove smo kupili od GDS, dakle od države, ne od tamo nekog. Da li ćemo dobiti to što smo platili - videćemo. Naše je da se borimo, a vi to možete da podržite, a i ne morate....svejedno....
 
Izgleda da i dalje ne razumes da tebi nigde u ugovoru ne stoji da kupujes udeo u domu zdravlja, trznom centru, bazenu... Kako si onda kupio sve to nabrojano?
 
Ljudi, to sto mi svi gledajuci neki nasminkan plan stvaramo sebi iluziju da ce sve to tako biti, te da ce se bas od naseg naselja krenuti sa ispunjavanjem "obecanja" je jedna velika zabluda.
Ova je drzava takva kakva je.
Verovatno smo i mi kao narod koji zivi u njoj vecinski takvi.
To dal je investitor naselja pa time i prodavac stanova neko privatno lice, privatna firma, drzavna firma ili (kao u ovom slucaju) GDS, nema nikakve veze.

Ovde se u zadnjih nekoliko godina odustalo od mosta u SA, odustalo od vec utvrdjenih trasa metro linija, evo odustalo se i od glavne zeleznicke stanice...
A mi da ocekujemo da se ne odustane od 'obecanja' o multifunkcionalnom objektu sa domom zdravlja (datom u trenutku pocetka prodaje stanova) u naselju u kojem su prodati svi kvadrati?
Mnogo su vam visoka ocekivanja i za neku zemlju gde obecanje mnogo vise znaci, a ne za Srbiju gde se svakodnevno sa najodgovornijih pozicija iznesu stotine lazi.
 
Kažete ,,visoka su vam očekivanja". OK, da li to znači da treba da odustanemo jer je teško!? Meni to nije dovoljan razlog za odustajanje. Imam dovoljno godina da znam da u životu ništa što je bitno nije lako, a posebno u državi u kakvoj živimo. Ali, ako ne pokušavamo da promenimo nešto u svojoj okolini, onoj najbližoj, kako možemo očekivati da se nešto promeni u društvu uopšte!?
Donekle razumem ljude koji zabiju glavu u pesak i ubede sebe da ih ništa ne dotiče. Lakše je tako....Ja, nekako, više volim uz vetar, pa kako bude :wink:
 
Јесте, као народ смо се ујајили и о томе причам већ дуго. Много смо склони ка одустајању
 
Nisam pravnik, ali sam se kao novinar bavio pravima potrošača. Stanari su dovedeni u zabludu i vizuelnim prezentacijama im je predstavljeno nešto što je bilo do GDS-a, ali nije niti će biti ispunjeno. Mogu tražiti poništenje ugovora sa navođenjem da ne bi doneli takvu ekonomsku odluku da su bili svesni da će dobiti crkvu umesto doma zdravlja. U normalnoj pravnoj državi bi dobili na keca i još bi mogli da podnesu kolektivnu tužbu. Nažalost kod nas nije sigurno, a i kolektivne tužbe su neustavne kako građani ne bi mogli lako i jeftino da se izbore za svoja potrošačka, radna i sva ostala prava.

kada smo se borili za Zvezdarsku šumu pre nekih 8-9 godina isto se pojavila crkva niotkuda. Stavili su je u plan kako opravdali seču 5.5 hektara šume. Pokušali su tako da nas podele, ali smo mi ignorisali crkvu već smo se fokusirali na odgovorne.

Morate sprečiti početak izgradnje crkve jer će ako započnu izgradnju dovesti obezbeđenje i MUP da ih brane. Takva je bila situacija pre nekoliko godina u Mirijevu, usred parka je privatni investitor počeo da gradi stambenu zgradu. Stanari su branili gradnju neko vreme, ali je počelo svetsko prvenstvo (zvuči li poznato?) pa su mlađi i borbeniji klonuli duhom. Investitor je uleteo preko noći, započeo izgradnju i doveo obezbeđenje, i onda nisu mogli ništa da urade stanari...
 
DgmTCr3X0AEKaVm.jpg:large


https://www.youtube.com/watch?v=BZOn2qrlVuY
 
Upravo sada je haos u naselju - investitor je ogradio i ostatak parcele koji je javna svojina i doveli su privatno obezbeđenje. Tu je policija, inspekcija još ne izlazi, čekamo novinare i TV.
U subotu planiramo prvi veliki protest.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=547398#p547398:3n0tg75w je napisao(la):
direktor » 26 Jun 2018, 12:32[/url]":3n0tg75w]Koji ce im dom kulture

Pa da, dugoročno gledano, sve te sad novonaštancane crkve će jednog dana biti solidan muzejsko-galerijski prostor.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=547658#p547658:w07iz2op je napisao(la):
direktor » Sre Jun 27, 2018 2:52 pm[/url]":w07iz2op]Trazite referendum
То и тражимо! Постоји одлука градских челника од пре неколико година, када је спц без икаквих дозвола почела градњу, али референдум никада није спроведен у дело.
 
Нико ништа не ради са дозволом, видим све више њих поштује само грађевинску линију, спратност, заузетост то ништа

Биће ми мило када ће све то морати под булдожер
 
Dgwqst6X0AA9zeH.jpg:large


Ima i prilog N1. Suština je da inspekcije neće da izađu na teren i utvrde na čijem prostoru su.
 
Koliko su inteligentni sa ovim pozivom da svi posalju mejl i sve ce u spamu da zavrsi. Vec su pre par godina imali slicnu akciju pa kada im je objasnjeno da ce da odgovaraju zbog spamovanja ucutali se.

Tek sad ce da dobiju *** od sadrzaja...
 
A ti si inteligentiji od njih što piskaraš po Beobuildu i deliš sarkastične komentare? :D
 
Ko je to jos odgovarao zbog spamovanja i trolovanja a inspektori ne znaju da citaju mejlove
 
Ako su zaista radovi na parceli 7764/23 onda je gradnja nelegalna. Ta parcela se navodi u ovom dopisu.

Medjutim, ako se crkva gradi na parceli 7764/56 koja je pored gore navedene, a iznad Maxi-ja, parcela je knjizno vlasnistvo SPC i ima gradjevinsku dozvolu ROP-BGDU-17506-CPI-6/2018.
 
Iz vrha GDS sam čuo da nikad nije obećan Dom zdravlja već Zdravstvena stanica od 90o kvadrata. GDS je obezbedila i uredila prostor za istu u Bloku 3 od 1.100 kvadrata. Na žalost prijem lekara zavisi od ministarstva zdravlja. Sličan slučaj je sa Kaludjericom gde je podignuta Zdravstvena stanica koju svi zovu Domom zdravlja.
Naravno, nasilnu izgradnju crkve, bez želje, učešća i priloga gradjana naselja ne podržavam. Taj tajkun iz Sibira je mogao svom selu da pokloni predmetnu brvnaru.
 
Kako se vrši kategorizacija šta je Dom zdravlja, a šta Zdravstvena stanica? Pitam, jer ako ono u Kaluđerici nije Dom zdravlja, zašto se onda ono na Labudovom brdu (zvanično) zove Dom zdravlja, a duplo je manje od onog u Kaluđerici?
 
Valjda je u broju usluga koje se pruzaju ne toliko u velicini samog objekta
Mozda postoji mreza ustanova i obrazlozenje na sajtu ministarstva zdravlja ali cisto sumljam
 
Vrh