Šta je novo?

Privatni prevoznici

Миријево, булевар, сала за свадбе код старе цркве, преко пута трафоа чини ми се.
 
Dobro ti se čini :wink: Na pomenutoj lokaciji baš i nema mnogo zanimljivih, ili možda bolje rečeno lepih objekata, a nema realno ni nekih detalja koji bi kadar učinili interesantnijim. Tu je bar bilo jutarnje sunce, ako ništa drugo.
 
Једино стара црква има неку архитектонску вредност, али је нажалост заклоњена. Да је било памети, ту на месту ове накарадне сале за свадбе би био трг а црква би се истицала у том блоку и била видљива и из булевара и из Витезова Карађорђеве звезде.
 
Nekad Beograd, danas Šuljam. :)
Vs7GpAO.jpg

wEGs6Ro.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=557657#p557657:2yfm3gxj je napisao(la):
JohnnyLee » 07 Aug 2018 08:07 am[/url]":2yfm3gxj]какав инзванредан примерак модерне српске архитектуре

Утицај Тиране.
 
Не знам зашто али мене овакви кровови јеже. Треба тек видети унутрашњост, како су им уређене сале.
 
MAZomanija se nastavlja, na 78 danas video MAZa od Dumeca...
 
Preteruješ malo sa efektima, izgubio si granicu, poenta editovanja je da se ne primeti da je editovana, a ne da se ističu efekti na predmetu koji si fotografisao. Pritom, gubi se dosta na kvalitetu.
 
Tacno je sve sto si rekao, nemam granicu sa dodavanjem detalja. I pogotovo sto kad editujem na telefonu, prebacim na komp i skroz se promeni fotka. Pokusacu ubuduce da ne koristim details uopste, pa da vidimo kako ce to izgledati.
 
Nemoj da edituješ fotografije na telefonu, probaj na računaru sa nekim jednostavnijim programom, ja preporučujem Photoscape, besplatan je, a nudi dosta opcija i prilično jednostavan interfejs za korišćenje. Ovo u poslednjih par objava, baš ne ispada dobro sa efektima.
 
Bez namere da nipodaštavam @busspotter-ov trud, moram da kažem da dosta današnjih fotografa pati od te navike da previše edituju i ulepšavaju svoje fotografije. Što samo po sebi nije loše, čak je prijatno za oko jelte. Ali je problem što se time stvaraju nerealne slike i pogrešne predstave o nekoj lokaciji, objektu ili pak osobama na njima (pod ovim misleći i na obične ljude). Nekad je tu bilo kakve-takve mere (ne računajući slike poznatih) pa bi se intenzivno editovale i ulepšavale samo slike za postere, razglednice, reklame i tako to. Danas je svaka druga slika na netu takva. Svuda šljašte boje, svuda savršeno nebo i savršena svetlost. Ne znaš više šta je stvarno a šta editovano.

Iskreno, ne vidim potrebu za time. Kao da ljudima modernog društva smeta realnost takva kakva je pa stalno hoće neku bolju, koloritniju, intenzivniju... sve da bude na max.
 
@Bender Rodrigez

Ni ja ne volim kad preterujem ali eto desava mi se, pokusavam da sredim to i stvarno sam vam svima zahvalan na primedbama jer zelim da napredujem koliko god mogu.

@becks89

Tesko da cu u skorije vreme moci da editujem na kompu. Na koje tacno poslednje objave mislis? U ovoj temi je pre Temse bila nocna fokta Cobre i ona je unistena isto jer sam dodao dosta clarity-ja u Lightroom-u. Ako ne mislis na nju napisi samo na koje mislis. One u temi Autobusi, iz Zemuna, jedva da sam nesto editovao.


U buduce necu editovati pa cemo videti kako ce te fotke proci. Hvala na sugestijama :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=563883#p563883:1np5fbxm je napisao(la):
busspoter » Sub Sep 01, 2018 4:57 pm[/url]":1np5fbxm]@Bender Rodrigez
Ni ja ne volim kad preterujem ali eto desava mi se, pokusavam da sredim to i stvarno sam vam svima zahvalan na primedbama jer zelim da napredujem koliko god mogu.
:kk: :sesir:
 
Da li neko zna gde mogu raspored polazaka autobusa i koji prevoznik vozi za liniju 71?
 
На "top secret" ГСП форуму. На 71 раде ЛДМ, Тамнава и Кнежевић транс.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566091#p566091:1zl6unh2 je napisao(la):
bl3y4 » Ned Sep 09, 2018 2:01 pm[/url]":1zl6unh2]Da li neko zna gde mogu raspored polazaka autobusa i koji prevoznik vozi za liniju 71?
Imas na busevi.com
 
Vrh