Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

Kupiš stan pošteno platiš i na kraju moraš zbog gluposti da se cimaš što i nije tvoj posao...
 
A niko da prokomentarise kako su nam posadili zbunjeve :D
Cela dva zbuna na duzinu cele zgrade.
34064da2c5e624320fd0a3fc0c72aaa0.jpg


Sent from my E5603 using Tapatalk
 
Pozdrav komsijama iz bloka D !
Kakvo je stanje sada sa vasom zgradom i stvarima koje su bile problem ?
 
Па , како смо то комшије ако ти ниси из зграде Д ? Зграде А,Б и Ц су још не усељене !
 
Da,jako je bitno da li sam se uselio pre dva ili cu se useliti za dva meseca,to izuzetno menja stvar. Upravu ste nismo komsije. :wink:
 
Pa sve zavisi sa kim se prica. Licno, kod mene je sto se stana tice sve zavrseno i ispostovano. Bilo je nesto cekanja i ponekad natezanja sa majstorima ali sve u svemu je investitor ispostovao sto je dogovoreno i trazeno. U mom slucaju se trenutno ceka na upotrebnu dozvolu kako bi se islo dalje sa uknjizbom. Oko zgrade se takodje polako sredjuje. U ulazu ima jos par stvari da se sredi ali to valjda ide nekim svojim tempom i tokom. Malo sporo s obzirom da smo uselili pre 4 meseca. Deo brda koje nema potporni zid je i dalje problem ali ponajvise za EP zgradu i kanalizacioni sistem. Nama u D3 je pravo ruzno za videti.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556331#p556331:1e50yvfz je napisao(la):
Djomlas » Sre Avg 01, 2018 9:46 pm[/url]":1e50yvfz]Pa sve zavisi sa kim se prica. Licno, kod mene je sto se stana tice sve zavrseno i ispostovano. Bilo je nesto cekanja i ponekad natezanja sa majstorima ali sve u svemu je investitor ispostovao sto je dogovoreno i trazeno. U mom slucaju se trenutno ceka na upotrebnu dozvolu kako bi se islo dalje sa uknjizbom. Oko zgrade se takodje polako sredjuje. U ulazu ima jos par stvari da se sredi ali to valjda ide nekim svojim tempom i tokom. Malo sporo s obzirom da smo uselili prije 4 meseca. Deo brda koje nema potporni zid je i dalje problem ali ponajvise za EP zgradu i kanalizacioni sistem. Nama u D3 je pravo ruzno za videti.

Zato i pitam , cisto da imam neku sliku kako tece resavanje problema ako ih u mom slucaju bude bilo.Ja nisam u Beogradu pa slabo mogu da pratim tok gradnje i sredjivanja u i oko istih. Hvala na odgovoru
 
Kod mene se još rešava problem..


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Zna li neko kada ce EP dobiti upotrebnu dozvolu? I moze li mi neko reci da li je imao neke specijalne zahteve u svom predugovoru koji prvobitno nisu bili navedeni? Da li se konacno uselio veci broj ljudi (videh samo par prizemlja i eventualno nesto na ponekoj terasi).

Da li se nesto preduzima po pitanju one vodene erozije brda izmedju EP-ovih i "privatnikovih" zgrada? Ako oni ne preduzmu nista, da li bismo mi imali pravo da zasadimo neko bilje jakog korena poput bambusa ili nizih biljaka poput kantariona itd?

Da li jos neko ima neku informaciju o toj poplavi u 3. EP zgradi u garazi?

Pozdrav!
 
:bash: У зграде ЕП-а се уселило неколико њих,али у глобалу све је некако пусто и празно. Згрде су почеле да пуцају са стране,кажу да тако мора,јер се зграде још слежу.Чуо сам од неких,да имају проблема унутар станова са влагом и испуцалим зидовима.Иначе горе у поткровљу је пакао од врућине. Водили су неке да им покажу станове,па од загушљивости и врућине умало нису пали у несвест.Сад су ангажовали раднике,који већ неколико дана долазе ,отварају све прозоре и луфтирају станове.
Радници су почели да буше бетон око зграда и још неке рупе да праве ,где су се виделе неке цеви и видело се колике су шупљине испод бетона и асвалта,поскидали су и доста коцки и ту нешто радили,али све то нешто иде траљаво,никад да заврше.Траке стоје око зграда,а радника нигде нема. Писао сам већ о томе ,такве забушанције и све натенане још нисам видео(три месеца су правили једну жардинјеру). Што се тиче поплава нешто је рађено код ових задњих бушења,али главни проблем брдо није ни такнут,осим што су засадили,односно поставили мали травнати тепих око зида. Само чекам прво не време и обилније кише и биће опет поплаве,одрони земље и са земљом запушени сви одводи и канализације.Прошли пут су се баш намучили,чистечћи све шахтове и одводе да су земљу данима вадили и пуна колица одвозили замо на пољану.Био им је то већ трећи пут,али не вреди нико неће да попусти и неће да се договоре да среде то брдо и зауставе и преусмере ток воде још горе код гробља.Само се свађају и не дозвољавају једни другима да могу машине несметано да раде ако треба да се закачи туђа територија,па се ради ручно,још прете да ће да се ограђују оградом између.а брдо -главни проблем нико још не дира.Кажу да у другу ЕП зграду ускоро треба да се усели мала пошта, што јемогуће,јер за разлику од трговина,они не морају да чекају скроз усељење,долазиће људи и из околине.Били су и радници из СББ-а,да копају и вуку каблове,јер су се досад усељени,сложили да ће поред МТС-а,плаћати и кабловску СББ. :violina:
 
BobLate, hvala mnogo na odgovoru!

Videli smo te pukotine jos ranije, doduse ne bas na zgradama, ali kod stepenista. No, to za vlagu nam je potpuna novost!

Procitali smo Vase postove od ranije gde upozoravate na brdo, zato smo i pitali ima li nekih novosti na tom polju ili je i dalje sve na obecanju da ce to da se sredi. Meni ona travica bas i ne uliva mnogo poverenja.Ne mogu da verujem da oko tako bitne stvari ne mogu da se dogovore!!!
 
Не знам колико још киша треба да буде да се уразуме. Једва чекам још коју провалу облака па да их гледам како после унезверени гледају последице,и дискутују шта даље. Жао ми радника,који ће поново морати да ваде земљу из одвода и шахтова и људи који од блата немогу да уђу у своју зграду,нарочито трећу зграду ЕП-а где бујице са брда набце тоне земље да неможеш прићи улазу.
 
Mislim razumete da će oni to čistiti samo dok svi stanove ne budu prodati i ne pređe se na formiranje zajednice stanara? Nakon toga problem postaje Vaš...
 
Vrućina u zatvorenom potkrovlju u sred leta - baš ovako jedan strašan propust. Pozovite novine da izveste o čudu.
 
Dobio sam informaciju iz EP da sledece nedelje pocinju da prave potporni zid. To je bila obaveza privatnog investitora, ali posle uzaludnih pokusaja dogovora i uz objasnjenje tipa: bas me briga problem bude kod vas, odlucili su da prave sami.

Nadam se da je informacija tacna.
 
Незнам о ком брду мислите. О оном главом брду великом,који је заједнички проблем и једних и других и које се налази са стране и једних и других зграда ,или о мањем брду ,које се налази између 3 зграде ЕП-а и зграде приватника.
Што се тиче горућег проблема великог брда,информација се не односи вероватно на то брдо. Багери су почели да раде,али на брду са стране и ту су ископали велики ров.Шта ће ту да буде незнам,можда и потпорни зидић,али багери брује цео дан.
Усуштини ово веће брдо је далеко већи проблем,мада зградама ЕП,поготово трећој,проблеме праве оба брда.Приватник прича да ови из ЕП-а ,неће ни да чују ни за какву сарадњу.мада већу штету наносе ЕП зградама,али је брдо проклизило на територији приватника,али без обзира на то бујице (увек их буде 4) лију са целог брда,а не код одрона. приватник је казо да су му забранили да сме да користи механизацију са њихове стране и да ће морати то све да раде ручно. Тако је нама обећао на састанку,али кад ће то да буде нико не зна. Ови из ЕП зграда су се сувише доле укопали,нису поштовали договор,па им се потпорни зидови разилазе и питај Бога шта ту ваља да се ради. Чујем да размишљају и да су већ купили и саднице неког дрвећа са дугим корењем и планирају да га засаде на брду... Усваком случају проблем није решен,а ја једва чекам нову провалу облака,да видим докле ће то усијане главе тако. Да ће то тако да се чисти сваки пут и отегне док све не продају,не пије воду.
ТО МОЖЕ ДА ПРИЧА САМО ОНАЈ КО ТО НИЈЕ ВИДЕО НИКАД. ЈА САМ СА ТЕРАСЕ ГЛЕДАО СВА ЧЕТРИ ПУТА И МОГУ ДА КАЖЕМ ДА ЈЕ ТО СТРАШНО ТЕЖАК И ОБИМАН ПОСАО И ДА СУ ЗАДЊИ И ПРДЗАДЊИ ПУТ РАДНИЦИ СТРАШНО НЕГОДОВАЛИ,ЈЕР СУ ТО РАДНИЦИ КОЈИ НИСУ УАДУЖЕНИ САМО ЗА ТО. ТРЕБА ПРВО ПОВАДИТИ РЕШЕТКЕ ОЧИСТИТИ СВУ ЗЕМЉУ ИСПОД ЊИХ И ОТПУШИТИ ОДВОДЕ ЖИЦОМ,ПАОНДА ОСТАЛЕ СЛИВНИКЕ,ПА ОНДА ДОЛАЗЕ НА РЕД ГЛАВНИ ШАХТОВИ,ЈЕДАН ДОЛЕ СА КОФОМ ЦЕО ДАН ТОВАРИ БЛАТО,А ДРУГИ ГОРЕ ИЗВЛАЧИ И ИСТОВАРА НА КОЛИЦА И ВОЗИ ИСПОД ЗГРАДА ДА ПРОСПЕ ЗЕМЉУ И ТАКО ЦЕО ДАН,А ПОСЛЕ СВЕГА ТРЕБА ОЧИСТИТИ ТОНЕ БЛАТА КОЈА СЕ НАКУПИЛА ДОЛЕ У НИЗИНИ КОД УЛАЗА У ТРЕЋУ ЗГРАДУ ЕП-а. ТАКО ДА САНИРАЊЕ ПОСЛЕДИЦА,ЧИШЋЕЊЕ.ЛОПАТАМА,МЕТЛОМ И НА КРАЈУ ВОДОМ ТРАЈЕ НЕДЕЉУ ДАНА.
 
A bambus?! :O Taman smo planirali katanu da koristimo! :D

Salim se. Dobro je da su resili nesto da preduzmu. I nas su uveravali kako ce to uskoro sve da se sredi, samo nikako da pocnu.
 
Prosle nedelje je EP zakljucao kapiju. Svi koji smo isli ka stanici i zurili na posao, morali smo da se vratimo i idemo okolo. Zasto to rade? Sta im smetamo da prodjemo do stanice?! Nije mi jasno...
 
:oops: Ево ,колико је прошло од мог задњег јављања, а ништа још није урађено и завршено. Копања и рупе на све стране,све започето,а радника и машина нигде. Блата колико хоћеш. Кад погледаш ЕП зграде,поново градилиште,а било је све сређено.избетонирано, чисто,милина за шетњу.Около цвеће и травњаци ! Све је то сада урнисано,увело ископано и мораће испочетка. БИЛО ЈЕ И СУПЕР ОСВЕТЉЕНО, тако да си имао утисак да си на мору.САДА ЈЕ СВЕТЛО ПОГАШЕНО И ГОРИ ТЕК ПОКОЈА СИЈАЛИЦА,МРААК ДА ТЕ СТРАХ ТУДА ДА ПРОЛАЗИШ. Незнам како је то осветљење између ЕП зграда пало на терет станара,а не електродистрибуције. Кад су стигли рачуни и кад се то поделило на оно мало усељених станара,људи се фрапирали висином рачуна и светла су одмах погашена до даљњег !?! док се сви не уселе,а кад ће не знамо. Ми код приватника,још не плаћамо то и имамо лепо осветљење и кажу да то као и улично светло на терет електродистрибуције.Видећемо.Главно брдо и даље стоји не такнуто.Оно мало биљака које су засадили и травице,никако да се прими и озелени,све се нешто суши и вене.Можда му не прија земљиште. Јдва чекам поново пљускове,да им потпуно запрже чорбу и створе хаос.Мафијаши,не могу да се договоре око лове. :roll:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558959#p558959:23lmc50w je napisao(la):
Lady S » Ned Avg 12, 2018 8:31 pm[/url]":23lmc50w]Prosle nedelje je EP zakljucao kapiju. Svi koji smo isli ka stanici i zurili na posao, morali smo da se vratimo i idemo okolo. Zasto to rade? Sta im smetamo da prodjemo do stanice?! Nije mi jasno...
:bg4: То раде зато што станари који нису из ЕП зграда,већ из оних старих окло.паркирају своја возила на њиховим паркинзима,па они немају где,па их тако приморавају да до куће морају да иду около и да им се то не исплати,а сви испаштамо.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=563014#p563014:ywld0umy je napisao(la):
Lidija » Sre Avg 29, 2018 12:14 pm[/url]":ywld0umy]Kada se useljava "c" zgrada kod privatnika?

Vise mi je frka i da idem tamo jer svaki put kazu drugi rok! Pre neki dan isao suprug i rekli su mu da ce sad da pocnu da rade keramiku u hodniku zgrade pa gelendere pa lift. Polovinom septembra stizu ulazna vrata! Pricam za C2 konkretno.
 
Mi smo u c3, danas smo zvali i rekli su do kraja septembra bi navodno trebalo da zavrse. Sutra idemo suprug i ja da izmerimo nesto u kuhinji i da vidimo kako izgleda, privodi li se kraju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=563050#p563050:21t00fdh je napisao(la):
Lidija » Sre Avg 29, 2018 1:33 pm[/url]":21t00fdh]Mi smo u c3, danas smo zvali i rekli su do kraja septembra bi navodno trebalo da zavrse. Sutra idemo suprug i ja da izmerimo nesto u kuhinji i da vidimo kako izgleda, privodi li se kraju.
Javite utiske sutra. Da ima radnika brzo bi to islo.
 
Vrh