Šta je novo?

"BW Residences" - Beograd na vodi [ Stambeni kompleks | 68 000 m²]

Milance slazem se da treba da ima dimljak ali placati dimljacara svakog mjeseca za dimljak koji se ne koristi suludo jer se stan grije na centralno grijanje .
Da li su u bw rezidens napravili dimljake ne bi reko
Radovicu da li ti dobio spisak sta ti je sve uracunato u tih 1,2€ po kvadratu stana jeli spada i servisiranje klime ne bih rekao
 
Ne bitno da li se koristi ili ne, ako poseduje dimnjak obaveza je da se placa naknada. Dimnjicari bi trebali u odredjenom vremenskom intervalu da provere stanje dimnjaka. Da li to rade druga prica.

Na mnogim novogradnjama ne primecujem vise da ima dimnjaka pa je propis verovatno i ukinut ne znam, nisam sad bas u toku. A kod postojecih, mnogi nisu ni u funkciji, jer su neki na zalost presekli dimnjacke vertikale da dobiju "vise prostora" u stanu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558138#p558138:2fouyhwz je napisao(la):
vradovic » Today, 21:15[/url]":2fouyhwz]http://www.telegraf.rs/vesti/srbija/2981666-klima-uredjaj-moze-da-se-zapali-cak-80-odsto-ljudi-ih-ne-odrzava-a-ove-fotografije-su-dokaz-da-moze-da-izazove-pozar-u-kuci

Ovo se desava sve cesce upravo zbog odrzavanja. Mislim da ni stanari ne bi smeli da odlucju da li mogu da stave klimu ili ne. vec da to sve bude centralizovano da se zgrada pita. Da se onda odrzavanje sistematizuje a naravno po dzepu stanara 1-2e po kvm.

E moj ti. Vrhunski projekat koji nema centralnu klimu!?

Shvati da je ovo obična zgrada gde su ubacili teretanu i bazenčić, a od para koje ćete davati na održavanje, svaka firma će da licka i čisti oko zgrade i da super profitira (samo izračunaj koliko je to para po zgradi)
 
E moj ti. Vrhunski projekat koji nema centralnu klimu!?
Shvati da je ovo obična zgrada gde su ubacili teretanu i bazenčić, a od para koje ćete davati na održavanje, svaka firma će da licka i čisti oko zgrade i da super profitira (samo izračunaj koliko je to para po zgradi)

Vidi se da si isprojektovao na hiljade high rise zgrada sirom sveta. Naravno da se na stavljaju 'centralne' klime za celu zgradu osim za class A office ili za bas neke specijalno skupe stambene zgrade. Ovo je uobicajena praksa inace bi odrzavanje bilo jos skuplje i komplikovanije.
 
A kako je to po majamijima
I nisi napisao sta ti je uracunato u to odrzavanje od 1,2€ po mkv jeli spada i klima u to
 
Postovacu FM ugovor :) cisto da se svi naucimo od eksperata kako se to radi.
 
Ponavljam, obična zgrada sa teretanom, bazenom (mada nisam siguran za bazen), recepcionerom.

Izračunaj koliko firma koja održava zgradu zaradi od tih 1,2 - 1,5 e/m2 pa vidi šta se dobija osim čišćenja i zamena sijalica i mesečne karte za teretanu i bazen.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558143#p558143:105qewl4 je napisao(la):
direktor » Wed Aug 08, 2018 9:26 pm[/url]":105qewl4]
....Da li su u bw rezidens napravili dimljake ne bi reko ...
Gresis da nemaju dimnjake :D . Kada su ih testirali krajem februara ove godine ispostavilo se da imaju odlican cug ali ne valjaju cevke od plasike jer se tope i gore. A primarno imaju ulogu kisnih odvoda sa terasa. 2 u 1.
U svakom slucaju nije preporucljivo rostiljanje na terasi i bacanje pikavaca u slivnik.
 
Odrzavanje zgrade treba da postoji, naravno u granicama mogucnosti gradjana Beograda. Racunam da su kod nas troskovi odrzavanja dosta jeftiniji nego negde drugde, pogotovu sto zgrade nemaju portire niti bilo kakve druge zaposlene, kao i bazene, teretane etc.

Ja npr placam odrzavanje tekuce zgrade oko $150 mesecno, s tim sto nam je sada dodato na to jos $70 za zajednicki fond kojime ce se platiti nesto poput "tehnickog pregleda" zgrade, koje se radi na svakih 10 godina. Ako se ne plati, grad te kaznjava, a kazne idu i do $8000-$9000 po zgradi.

Generalno ljudi se najvise drze reda kada im zapretis da ih pobijes po dzepu, i tacno da grad nije duzan da placa tudje fasade, nego smo mi navikli po onom starom dobrom soc-modelu da drzava uvek radi nesto za nas a da mi ne moramo prstom da mrdnemo.
 
A to placas gdje inace grad pokusava da uvede red sa novim zakonom o stanovanju i prinudnim upravnicima
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558175#p558175:3q8skddw je napisao(la):
astrodule » 09 Aug 2018 00:06[/url]":3q8skddw]Ponavljam, obična zgrada sa teretanom, bazenom (mada nisam siguran za bazen), recepcionerom.

Izračunaj koliko firma koja održava zgradu zaradi od tih 1,2 - 1,5 e/m2 pa vidi šta se dobija osim čišćenja i zamena sijalica i mesečne karte za teretanu i bazen.

Nije bas obicna zgrada ima dosta razlika od uobicajenih zgrada - pisao sam post na tu temu pre 2meseca.

Bazen je dovoljno veliki za plivanje oko 20metara duzine i 1.4m dubine + mali bazencic za decu - a nalazi se u velikom i lepom prostoru sa staklima od poda do plafona visini skoro 10metara i sa istocne i zapadne strane, sa puno lezajlku stolova itd. Bazen 365dana u godini 26-27c, podno grejanje prostorije, spasilac su rekli da ce biti za celokupno radno vreme bazena. Lepe svlacionice sa sefovima i odlicnim tusevima.
Teretana + 2 igraonice za manju i vecu decu.
Veliki otvoreni plato na 2.spratu gde je bazen samo za stanare zgrade, uredjen lepom hortikulturom sa visinskim pogledom na reku Savu juzno,zapadno i severno.
Mali plato na 4.spratu za druzenja, manje proslave, mini "rostilje" itd
Recepcija + viseclano obezbedjenje 24/7, mobilna aplikacija za upravljanje raznim karakteristima zgrade.
Posebna garazna parking mesta za prijatelje i ostale koje dolaze u goste stanarima.
Stolarija odlicna aluminijumska visine 2.80m tj od poda do plafona klizeci sistem = jako puno osvetljeni stanovi.
Alarmni sistem, video nadzor iz stana, ulaz preko sifre u stan, ulaz u zgradu koga se ne bi postideo ni hotel sa 5zezdica.
Otvori za bacanje smeca iz hodnika - tj nema kontejnera nigde oko zgrade.
Obezbedjena bicikl parking mesta u garazi, agregat u slucaju nestanka struje, ostave.

Naravno ima i dosta odlika obicnih zgrada o kojima sam pisao - ali gorepomenute stvari jasno i ozbiljno BW Residence odvajaju od 95-98% novogradnje zadnjih godina u Bgu, a ako se racuna i lokacija zgrade onda je razlika jos primetnija.
Skoro sve ove prednosti su i u odnosu na ostale zgrade koje se grade u BW - Vista, Parkview, Magnolia, Arcadia, jedino kula koja nikako da pocne za izgradnjom ce imati vecinu tih karakteristika, a neke verovatno i bolje obzirom da je duplo skuplja od Residenca bila poredeci pocetne prodajne cene.
Obzirom na kasnjenje Kule (neki forumasi kazu i da je upitno da li ce se izgraditi u narednih 10god), kao i dizajn ostalih zgrada u BW koji je po meni razocaravajuci, moja procena je da ce BW Residence biti najprepoznatljivija i najtrazenija zgrada u celom BW, moguce da sam subjektivan ali jako puno faktora ide u prilog tom zakljucku.
 
Jesam malo karikirao, ali i dalje mislim da je mnogo za održavanje 1,2-1,5e po kvadratu. Naravno, firma koja bude ubirale te novce će fino da posluje.

Realno, malo stanara će koristiti sve te pogodnosti, ali neka, ne bunim se dok imaju da plate.

Da li postoji prostorija za žurke / proslave?

Videćemo kako će se pokazati otvori za smeće u hodnicima. Naravno, uz dobro održavanje neće biti problema.
 
I ja mislim da je mnogo 1.5eur m2 za odrzavanje, 1.2eur m2 tj duplo skuplje od novih NBGD blokova mi deluje realno obzirom na grejani bazen, teretanu, fizicko obezbedjenje 24/7 itd.

Ne postoji unutrasnja prostorija za proslave, rodjendane vec otvoreni plato na 4spratu izmedju kaskadnih terasa zgrade A i B, pogledaj na slikama sa linka
https://www.gradnja.rs/beograd-na-vodi-prvi-utisci/

Slika 4/6 prikazuje tu zajednicku terasu za druzenje, koktele, manje proslave, mini "rostilj" - ona je dosta manja od zajednickog platoa na 2.spratu,
ali ima prednost jer gleda i na zapad tj Savu ali i na istok tj na centar grada i sve to sa jos 10metara vece visine. Mana je i sto se nece moci koristiti kada je lose ili hladno vreme, a leti deluje dosta interesantno makar svima iz nase porodice.

Na slici 5/6 se vidi deo te terase na 4spratu, i manji deo platoa na 2spratu gde se odrzavao onaj koktel za politicare pa posle uvece i vlasnike stanova pre 3 nedelje.
 
Ta unutrašnja prostorija za proslave je stvar za koju sam čuo da postoji od prijatelja iz Kanade. Nije besplatna, ali je vrlo korisna stvar.

Ti platoi predviđeni za te stvari mi se ne sviđaju previše kao ideja, mislim da je mnogo bolje da je to u zatvorenom prostoru.
 
Nisam znao da je tako u Kanadi, nazalost zbog posla nisam puno putovao van Evrope.

Slazem se da bi bilo korisnije da se taj prostor moze nekako i zatvoriti, ali ne bi bilo dobro da je skroz zatvoren, jer je pogled i vidik sa oba platoa a pogotovo obostrani pogled ovog manjeg na 4spratu jako lep.
 
Zanimljivo da je u svojoj zgradi iz 60-ih imam 2 zajedničke prostorije veličine 5x4 na 3. i 6. spratu. Kod ulaza imamo još jednu prostoriju (kao stvorenu za portira), a teoretski imamo i izlaz na terasu. Mnoge stare zgrade bi mogle imati sve te sadržaje kao Rezidens (osim bazena) da je malo sloge među stanarima ili da se plaća (nametne) neko mesečno održaanje od 0.5e/m2.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558251#p558251:1lm4zodb je napisao(la):
astrodule » 09 Aug 2018 01:26 pm[/url]":1lm4zodb]Zanimljivo da je u svojoj zgradi iz 60-ih imam 2 zajedničke prostorije veličine 5x4 na 3. i 6. spratu. Kod ulaza imamo još jednu prostoriju (kao stvorenu za portira), a teoretski imamo i izlaz na terasu. Mnoge stare zgrade bi mogle imati sve te sadržaje kao Rezidens (osim bazena) da je malo sloge među stanarima ili da se plaća (nametne) neko mesečno održaanje od 0.5e/m2.

Upravo tako. Beograd bi mogao da puca kako dobro izgleda u raznim zgradama. Samo da se placa to odrzavanje. Docice to kad-tad. Poenta je samo da je BW Residence je pionir u proboju ka modernim i lepim zgradama u Bg.
 
Da li su poceli sa uklanjanjem radnickog naselja i viska materijala za BWR ?
 
Vradovic se useljava a to znači da tema može u "Završene projekte" :)
 
Jos nista od namjestaja nije stiglo bas mu se ne zuri
Mogo bi da donese farbu za travu iz amerike da zazeleni pogled na travnjake sa nbg strane
 
Idealan pogled na most kada bude novi projekat za live streaming :)
 
Vrh