Šta je novo?

GTC "Ada Mall"

Dzontra, zapažanja za Rakovicu su ti tačna. Drugar koji radi u JYSKu tamo mi se često žali da je tolika navala ljudi, kao da postoji samo taj jedan JYSK u gradu. Što se tiče bioskopa CineGrand i CineStar oni su bioskopi baš za takve potrebe, retail parkove i lošije tržne centre (cinestar ima bioskope u aviv parkovima u pančevu i zrenjaninu). Svakako je da retail parkovi i tržni centri imaju različitu publiku. Ada Mall mi je delovao kao da će biti neki ekskluzivniji tržni centar, međutim po robnim markama koje su za sad predstavljene ipak su krenuli na neku srednju varijantu, možda je i otuda izbor pao na Cinestar.
 
Ionako je još uvek sve manje-više u domenu nagađanja šta će biti unutra.

Molim da uz informacije o tome uvek ide i izvor, ili da se naglasi da su pretpostavke u pitanju, a ne činjenice.
 
Za mene je Ada Mall potpuno razocaranje.Promasen projekat.Bio je najavljivan kao jedan od najekskluzivnijih soping centara sa 3d renderima,zelenom granjom.Cak se i u reklamnom video jasno vide radnje (Hugo Boss,Vogue,Marella) a trebalo je da bude mesto na kome ce se naci novi brengovi visokog radnga a umesto restorana MCD,KFC,Big Pizze i ostalih restorani sa raznih poznatih svetskih jelima.Kako je krenuo sa Wakiki i Mohito time su pomenuti brengovi potpuno odbaceni a projekat kopija sa potpuno istim brendovima kao u Uscu,Delti,Rajicevoj,Promenadi...
 
Nema tu promasaja, zakupci su one radnje koje ce ostvarivati profit. Ada Mall je samo jos jedan trzni centar koji treba da pokrije odredjen deo grada. Ekskluzivne radnje su u svim gradovima u samom centru, ako ne racunamo outlete. Nazalost nismo mi trziste da imamo takve radnje za siroke narodne mase.

Ako bi neki trzni centar trebalo da bude vise ekskluzivan od drugih, onda je to Rajiceva, ali posto nije namece se zakljucak da trziste nema dubok dzep.
 
Pa sta prave Bw galeriju koja ce imati najluksuznije brendoveu regionu.Posto je u region spada i Madjarska u andrasi bulevaru imate i Gucci,Burberry.Oni sigurno nece biti u galeriji znaci vec jedna laz jer kao prvo Srbija nema tu vrstu kupaca a kao drugo te radnje su u glavnom u manjim ulicama u centru ili sto ti kazes u rajicevoj i takvim malim soping centrima ili kao u Parizu i Budimpesti u velikim bulevarima.
 
Moguce da im je BW Galerija koja ce se otvoriti 1-1.5god kasnije preuzela te jace brendove na koje je i targetirao Ada Mall,
sto i moze da ima logike obzirom na lokaciju, velicinu i koncept Galerije.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558518#p558518:3jpwruzf je napisao(la):
fjerinic » 10 Avg 2018, 14:33[/url]":3jpwruzf] Drugar koji radi u JYSKu tamo mi se često žali da je tolika navala ljudi, kao da postoji samo taj jedan JYSK u gradu.
Nedavno je, inače, zatvoren "JYSK" u robnoj kući između Kanarevog i Miljakovca, koji je isto bio vrlo posećen, tako da sada cela Rakovica ide u "Capitol". A verovatno i više od Rakovice. :D
 
Pitam se zasto se ovom metodom ne bi radile linije metroa po Beogradu. Nije metro tema, znam ali metod rada pripada ovoj.
 
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... tri-meseca

Zbog „Ada mola” miniraće tlo još tri meseca

Kraj mukama komšijama tržnog centra "Ada mol" se nazire, ali vlasnici oštećenih kuća i stanova još bez nadoknade. Stručnjaci Zavoda za veštačenje bi trebalo po završetku radova da obiđu objekte i daju sud


MINIRANjE tla na gradilištu budućeg tržnog centra "Ada mol" trajaće do sredine novembra. U narednih dvadesetak dana očekuju se potresi tri puta nedeljno, najavio je juče direktor firme "Gradina" Đura Đurđević, na sastanku sa stanarima Radničke, Visoke, Paštrovićeve i okolnih ulica u prostorijama GO Čukarica, kojima su usled detonacija oštećene kuće i stanovi. Ova informacija izazvala je negodovanje, budući da se još ne zna da li će, i na koji način, šteta ljudima biti nadoknađena.
Veštačenje, koje je naložio Grad, biće gotovo tek kada se završe radovi na betonskoj konstrukciji velelepnog objekta. Rezultati međuveštačenja, kako kažu ogorčeni susedi tržnog centra, ne idu im naruku, jer stručnjaci nisu bili u stanovima u trenucima potresa.
- U rešenjima koja smo dobili navode se kojekakvi mogući uzroci pukotina i oštećenja, starost kuća, neodržavanje - rekao je Aleksandar Kovačević iz Radničke ulice. - Veštaci nisu mogli da nam potvrde da je to izazvalo i miniranje, ali kazali su da je moguće. Zar to nije dovoljan razlog da se detonacije zaustave?

Na sastanku je svoj problem izneo i Miroslav Vojvodić iz Visoke 16, čija je zgrada stara samo osam godina. Firma GTC, koja je investitor projekta, ponudila je veštačenje pre početka radova. Vojvodićeva zgrada bila je besprekorna, a sada su oštećenja više nego očigledna.

- Na prethodnom sastanku kazali ste da će miniranja trajati nekoliko meseci, ali nema dobre volje, niste ništa uradili da nas zaštitite. Želimo da znamo hoće li nam šteta biti nadoknađena ili da idemo na sud! - obratio se Vojvodić predsedniku Opštine Čukarica Srđanu Kolariću, direktoru Zavoda za veštačenje Vladi Sekuloviću, veštaku Vesni Radoičić i Đuri Đurđeviću, koji su prisustvovali razgovoru sa žiteljima.

b-ada%20(1).jpg


Vesna Radoičić na terenu je utvrđivala oštećenja. Kako je objasnila uznemirenim stanarima, tek kada bude imala svu dokumentaciju, moći će da je proceni.

- Posle miniranja imaćemo studiju o vibracijama, geodetski elaborat o vertikalnim i horizontalnim pomeranjima objekata, ali i knjigu građevinske inspekcije. Tek tada možemo konkretno da govorimo o nadoknadi - objasnila je Vesna Radoičić.

Stanari su prihvatili Kolarićev predlog i predložiće napismeno šta su naredni koraci u rešavanju velikog problema. Novi susret najverovatnije biće u ponedeljak.

b-ada%20(2).jpg


OBEĆANjE

pre nekoliko meseci i zamenik gradonačelnika Goran Vesić imao je sastanak sa ugroženim Čukaričanima. On je tada obećao da će, ukoliko se utvrdi da ima oštećenja koja su nastala zbog građevinskih radova, Grad obezbediti da investitor i izvođač probleme saniraju o svom trošku.
KRAJ RADOVA U MARTU

TRŽNI centar biće kompletno završen do kraja marta naredne godine. Trenutno su u toku radovi na betonskoj konstrukciji, uvode se vodovodne i kanalizacione cevi.

- Miniranja izvodimo u kontrolisanim uslovima, a konsultant nam je profesor u penziji Rudarskog fakulteta Slobodan Trajković. Doziramo bušotine, ostalo je da iskopamo manje od deset odsto površine. Nažalost, naišli smo na dva puta više stena nego što smo predviđali - rekao je Đura Đurđević.
 
Tim ljudima su nudjene dobre pare ali su oni trazili vise nego troduplo i ada mol odustao od kupovine
 
U svakom slučaju nebitno, ovde su usled izgradnje tc oštećeni ti objekti i investitor bi trebalo da nadoknadi štetu.
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xOSdj_vybwY[/youtube]
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=565783#p565783:obsawf97 je napisao(la):
direktor » 08 Sep 2018 11:10 am[/url]":obsawf97]Tim ljudima su nudjene dobre pare ali su oni trazili vise nego troduplo i ada mol odustao od kupovine

Nisam znao, onda bas sramota !
 
direktor":3gzg8cg2 je napisao(la):
Tim ljudima su nudjene dobre pare ali su oni trazili vise nego troduplo i ada mol odustao od kupovine

zexland":3gzg8cg2 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=565783#p565783 je napisao(la):
direktor » 08 Sep 2018 11:10 am[/url]":3gzg8cg2]Tim ljudima su nudjene dobre pare ali su oni trazili vise nego troduplo i ada mol odustao od kupovine

Nisam znao, onda bas sramota !
Znači, ko neće da proda kuću susedu velikom investitoru, neka mu se kuća sruši?
 
Makarije ne izvrci bas ce im skociti kvalitet zivota ostaju bez pogleda imace mio zvuk ventilacije i mirise ...
 
Vrh