Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

Imao si srece sa zavodom za upropastavanje spomenika
U kuci mike alas niko ne zivi od 1998 godine kada je poceto unutrasnje preuredjenje.
Bila je setnja za gradjane gdje je lik pricao kako su eto odabrali bas tu boju malo su eksperimetisali ...
Nisi ti jedini radio sa zavodom znam vrlo dobro kako izgledaju njihovi uslovi za sredjivanje fasada ...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556583#p556583:14rxt6m0 je napisao(la):
Bukira » Чет Авг 02, 2018 10:43 pm[/url]":14rxt6m0]Ovako izgleda završeni deo trotoara, sa fugama između kamena:


file.php

taman sam se zabrinuo da će postojati deo Belog grada koji će biti pošteđen komunističkog sivila u svom tlu i fasadama već da će izgledati kao Beograd za vreme Kraljevine ali su se partijski drugovi brže bolje dosetili kako da spasu stvar natopivši prostor među belim kamenom sivom fugom. Svaka čast još jednom, najbolje bi bilo da više ne eksperimentišu sa drugim materijalima i mobilijarom nego lepo nastave sa tamno-sivim pločama i betonskim žardinjerama kako i priliči grobnici u koju su grad i pretvorili
 
Fuge pored toga sto bi trebale da budu bele, se popunjavaju 1-2 cm nize od nivoa kamena.
 
Možda bi umesto onih betonskih stubova kod Austrijske ambasade malo lepše rešenje bio ivičnjak sa naizmeničnom visinom blokova, poput nekih ulica u Sarajevu.

 
Daleko lepse. Ali, da li je to dovoljno za turbo-mega-giga džipove na našim ulicama, kao najprepoznatijem izdanku nepropisnog parkiranja ??? Mislim da ne, nažalost :(
 
Bender Rodriguez":2zh0yiw0 je napisao(la):
Stavljen je i drugi red stubića na početku KV, da se spreči sejanje automobila tik uz ambasadu Austrije.

Odlicna vest!

Dogod KV koriste i automobili i dogod imamo trenutnu kulturu parkiranja i neuvazavanja pesaka, ova vrsta intervencije je neophodna.

Meni se od pocetka ova vrsta stubova dopada, jer prate materijal, masivni su...jedino sto ih ne ukopaju duboko pa ih js moguce izvaliti.

Sent from my Ektra using Tapatalk
 
Pre dva dana, pauk nosio kola parkirana u ulici K. venac u delu od ugla sa Zadarskom do Pariske. Navodno taj deo je zabranjen za saobracaj kompletno, a ostatak nije i shodno tome kola mogu da se parkiraju u ostatku KV, u Zadarskoj i Srebrnickoj ul. U tim ulicama je sada gore nego pre, jer se ranije parkiralo samo sa jedne strane ulice (zvanicno), a sada posto nista nije obelezeno parkiraju se sa obe strane i izgleda bas bezveze.
 
Je l' ima znak da je parkiranje dozvoljeno?

Te ulice nisu dovoljno široke da se sme parkirati na kolovozu.

Jedino ako nisu iscrtali linije, pa teoretski ne mogu da izmere rastojanje između parkiranog vozila i središnje linije.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558927#p558927:3xbync4j je napisao(la):
astrodule » 12 Aug 2018 05:00 pm[/url]":3xbync4j]Je l' ima znak da je parkiranje dozvoljeno?

Te ulice nisu dovoljno široke da se sme parkirati na kolovozu.

Jedino ako nisu iscrtali linije, pa teoretski ne mogu da izmere rastojanje između parkiranog vozila i središnje linije.

Ima znak za zabranjen saobracaj u tom delu ulice i jednosmerni pravac, ali nisam video da ima znak za zabranu parkiranja, a nista nije iscrtano po kolovozu, mada je ovo od petka prepodne, mozda su u medjuvremenu iscrtali. Stvarno je guzva, a najgori su pri tome pored restorana Mandala koja je stavila znak da je parking samo za njihove goste... Bahato do kraja!
 
To je Kosancicev venac 9. Mislim da ih je vec neko prijavljivao jer su do skoro imali table da je samo za njihove goste, a sada su promenili i pise: ne parkiraj zbog dostavnih kola (sic!) i table stoje tako po ceo dan... Tako da nadju "rupu u zakonu" svaki put...
 
Ovo su meni odgovorili prosle godine, tako da izgleda da ce ipak biti ulazaka kolima ali mozda malo regulisu pa bude samo za stanare. Sve u svemu izgleda nista od pesacke zone :(
 
To ne opravdava parkiranje. Ali ako se pošalje mejl Saobraćajnoj policiji, za oko mesec dana će se dobiti odgovor da su tog i tog dana izašli na lice mesta i napisali toliko i toliko kazni.

Sistemsko rešenje im ne pada na pamet.
 
Nema nikakvih znakova tako da parking servis ne može da diže kola. Ne možemo kriviti građane koji parkiraju tu, ako im nije zabranjeno. Da je ružno, jeste, ali ovde krivica leži na nadležnim službama koje nisu odradile svoj posao na vreme.
 
Ono sto sam juce video na Kosancicevom vencu je vise nego skandalazno. Onoliki broj automobila da bukavalno nema sibica gde da padne.
Gradske vlasti sa punim pravom nek preimenuju u ime ,, Kosancicev parking ,,
 
Zar na ulazu u Kosancicev venac ne stoji znak zabranjen saobracaj?
 
Ono sto sam ja video su znaci za jednosmernu ulicu, sto opet ukazuje da je dozvoljen auto saobracaj. Takodje sve je puno prasine i zemlje oko kaldrme, pa kad prodje auto ako sedis u basti nekoj sve se podigne, izgleda onako poprilicno sve aljkavo, a kaldrma je katastrofa. Mnogo sto sta tu fali.
 
Juče sam prošao ujutru (kiša je padala dan ranije).

Meni je užasno ružno kako se prljavština taloži oko kamenja. Na nekim mestima se na par kvadrata nalazi samo prljavština, a kaldrma se ne vidi.

O parkingu da ne pričam. Mislim da se sada više vozila parkira tamo nego pre.
 
Vrh