Šta je novo?

Pešačke zone

Evo i slike.Opet sam morao da skrin shotujem ali bolje ista nego nista :D
 
Juče sam se pošteno sapleo o pomenute kocke, i to gadno jer sam sa štakama trenutno. Dobro je da su se setili, da sam se dodatno skršio tužio bi Grad jer je nedopustivo da tako stoji mesecima.
 
A šta tek reći na one ostatke od posečenih metalnih stubova , uglavnom od saobraćajnih znakova. Ja sam prošle godine sa sve punim kesama iz marketa zapeo za jedan "patrljak" i prosuo se po zemlji. Sva sreća pa ništa nisam polomio. Samo sam dobrano "oljuštio" jedno koleno , tako da sam ga tri nedelje lečio. Od svega mi ostao samo ožiljak.
Čak i da tužiš grad , pitanje je da li ćeš uspeti da naplatiš. Pre par godina me je ujela ženka pit bula koja je imala mlade , jer je ufiksirala da hoću da im naudim. Od para nisam video ništa , jer sam morao ja lično da idem sa ljudima iz šinterske službe na mesto napada , obzirom da sam bio sam u datom trenutku (vraćao sam se kući) , a nisam mogao nigde da mrdnem jer kako ustanem , tako počnem da krvarim.
 
Inače, čisto da se razumemo, to je mesto preko kog svakog drugog dana prođe vozilo Komunalne policije na putu do kafića iza ugla.

Ali... pogodili ste! Oni nisu nadležni za prijavljivanje i praćenje oštećenja na javnim površinama. Da ima nekih evra u tim rupama, bili bi nadležni. Ovako jok.
 
Da li ovu uličicu treba nekako urediti. Znam da je uska, i da nema mesta za neki kafić, ali ovako prazna mi je baš bezvezna.

Zar nisu tu jedno vreme bili prodavci knjiga?
 
Tu su još prodavci knjiga, samo što su oni na drugom kraju, pored Knez Mihailove.
Ulica bi mogla da se oplemeni nekim drvećem ili pak zelenilom u žardinjerama, ako već ne može drveće zbog prolaska dostavnih vozila.

Mada uvek je ona bila nekako tmurna i zapostavljena, čak i u vreme dok je imala kolovoz. Prosto takva je. Nema tu zgrada koje bi u prizemljima omogućile neke sadržaje. Kolarac gleda na St. Trg, Filološki fakultet jelte nema lokale u prizemlju, zatim sledi bivše Frikomovo dvorište/garaža gde su nekad ostavljali one frižidere sa točkovima, pa drugi deo Filološkog fakulteta, i prekoputa je Cepterova zgrada koja isto nema izlaz na 1300 kaplara. Tako da mu ta ulica bukvalno dođe kao prolaz za dostavu i za pešake i ništa preko toga.

Doduše vidim sad da ima ovaj lokal pored tog bivšeg Frikom dvorišta. https://goo.gl/maps/B4z4taaF9TD2 Ali kapiram da ga niko neće jer je dovoljno blizu KM da bude skup ko đavo a dovoljno ''daleko'' od njenog toka da bi se nadao pristojnom broju posetilaca.
 
Bila je tu jedno vrema u filoloskom knjizara strane literature, prilicno dobra i posecena i davala je malo zivosti tom turobnom prostoru.
 
За разлику од Дечанске у ул. 1300 каплара жардињере нису потребне као препрека буци и диму аутомобила, али би поправили изглед који личи на тунел. Занимљиво да је поред поменуте књижаре улица имала више топлине са старим каменим ивичњацима који су били врло различити, а неки од њих су можда претекли и из 19. века. Без садржаја, растиња и са сивим гранитом изгледа прилично туробно.

На жалост изгледа да нема више људи који имају смисла за детаље и сликовитост који могу да значајно измене на боље изглед неког места. Осамдесете су у томе још увек непревазиђене. Можда би хипи поколење могло мало да се потруди у својим пензионерским данима као осамдесетих док су радили.
 
Ploče ispred Albanije opet počele da se klimaju i pucaju. Da, baš one ploče, i to baš na onim mestima, gde su ih pre pola godine zamenili i sredili. :bash:

Čim je napadalo dovoljno kiša i pretvorilo podlogu u puding, sve se opet rasklimalo. Kačim sliku kad budem prošao sledeći put.
 
Generalno, nikad više rasklimatanih i ispucalih ploča kao ove godine, i to svugde po gradu.

Na platou kod Hrama i Narodne biblioteke Srbije mnooogooo naprslina po pločama...
 
Pa izuzetno mnogo padavina (meto uslovi) definitivno je uticalo na podlogu ploča

:sesir:
 
Na sve strane ulaze i idu kolima i težim vozilima po trotoarima i pešačkim zonama, pogotovo noću.
I to je jedan od bitnih razloga uništavanja popločanih delova grada.
 
Tребало је размишљати и о достави и снабдевању трговачких објеката.
 
Ne mogu da se setim koja je ulica u centru u pitanju , nakon godinu dana popucale skroz ploče , a odgovor nadležnih je bio da one i ulica nisu bili predviđeni za teška teretna vozila , a nekoliko je radnji u toj ulici kojima je roba dopremana u kamionima. Slučaj od pre par godina.
 
У плану ширења пешачке зоне требало је оставити неколико попречних улица на Кнез Михаилову за доставу са калдрмом као што је урађена у Грачаничкој.
 
Vrh