Šta je novo?

Hoteli Beograda

Subota popodne, kamion parkiran preko celog trotoara i nenormalna količina izduvnih gasova i prašine.
 
Уместо резервоара за гориво – хотел
Парцелу од 5,5 хектара у Радничкој улици НИС уступио граду и на њој ће моћи да се зида објекат од 64.000 квадратних метара
Аутор: Далиборка Мучибабићсреда, 22.08.2018. у 16:07

http://www.politika.rs/scc/clanak/40979 ... rivo-hotel (CEO TEKST)
 
Ovi u Čika Ljubinoj menjaju čak i plafone. Koliko sam video, trenutno u toj zgradi podovi postoje tek od trećeg sprata pa naviše. Prvi i drugi ih više nemaju. Ista je situacija i sa drugom zgradom budućeg kompleksa hotela, onom koja gleda na Knez Mihailovu. Ni ona više nema podove na nekim spratovima. Sve stoji na gredama i zidovima.

Pogledajte prilog 1
Neko mi reče da su verovatno poskidali te stare plafone jer su bili karatavan, pa da ih zamene novim i jačim. Al naravno nije proverena informacija, nisam bio tu kad su rušili pa i ne znam kakvi su bili.
 
Bili su lucni od cigle sa celicnim gredama a ima i spor otimanje nekog podruma i stana u toj zgradi od strane miska
 
E jeste u pravu si, vidiš čak sam na jednoj strani zgrade u Č.Lj. i video te lukove u prizemlju al nisam obratio pažnju.
Za spor ne znam mada ništa me ne čudi.



Inače uvek sam se pitao koliko je kompleksno i skupo menjati podove (mislim njihovu konstrukciju) u već gotovoj zgradi. Koliko znam, to je nekad bio košmar. Al verujem da je sad lakše s novim tehnologijama i metodama? :?
 
Da li mi neko moze reci zna li se kada je otvaranje hotela u bivsoj zgradi Jugoeksporta koju je kupio Matijevic? Hvala!
 
Bilo je price da ce hotel biti otvoren u avgustu 2018 ali kao sto se moze videti nista od toga.
Ako se uzme u obzir rekostrukcija trga i njeno trajanje, nece ovaj hotel skoro otvoriti vrata za goste.
 
Prvi render fasade Knez Mihailove 20 gde će se nalaziti budući hotel Indigo iskopano sa sajta izvodjača radova.
large.jpg

Ne vidi se mnogo ali sigurno je da se neki detalji vraćaju (ograda na balkonu, venac, detalji iznad prozora) a zadnji sprat koji je naknadno dogradjen pretvara se u staklenu fasadu čime se vraća autentičnost stare fasade.
 
Mogli su i taj sprat izjednace sa nizim spratovima bez staklarije .Plus kakve su ovo staklarije na fasadi nakacene
Mislim da ograda i elementi fasade nisu bili bas takvi Inace kacio sam fotke iz razlicitog perioda te zgrade
Bice bolje nego sto je sad
 
Ograda koliko vidim dosta liči na original, što se tiče detalja ne bih se previše oslanjao na ovaj render pošto ni drugi render za fasadu prema Čika Ljubinoj nije imao sve detalje. Verovatno im je zavod naredio šta treba da vraćaju.
Što se tiče staklenih kutija za butik u prizemlju, nadam se da će odustati od toga.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=570644#p570644:1xkqv752 je napisao(la):
And7rey » Pet Sep 28, 2018 12:42 pm[/url]":1xkqv752]Prvi render fasade Knez Mihailove 20 gde će se nalaziti budući hotel Indigo iskopano sa sajta izvodjača radova.
large.jpg

Ne vidi se mnogo ali sigurno je da se neki detalji vraćaju (ograda na balkonu, venac, detalji iznad prozora) a zadnji sprat koji je naknadno dogradjen pretvara se u staklenu fasadu čime se vraća autentičnost stare fasade.
Tu ce biti robna kuca cije je investitor Fashion Company a Indigo sa druge strane.Koliko vidim bice nadogradnje...
 
Inače nikako da uslikam, ali oni su u tom gradilištu otišli baš duboko. Kad god prolazim kroz Čika Ljubinu, kroz vrata bivšeg pasaža vidim da starog ''poda'' u dvorištu više nema. A tu je i ono pomenuto menjanje plafona u zgradi, pa čak i nekih zidova. Sve u svemu ovako na prvi pogled, deluju dosta ozbiljno i temeljno.
 
Rekonstrukcija i adaptacija postojećeg stambeno-poslovnog objekta u ulici Knez Mihailova 20 - Čika Ljubina 9

large.jpg


Projekat kompletne rekonstrukcije i adaptacije postojećeg stambeno-poslovnog objekta u ulici Knez Mihailova 20 - Čika Ljubina 9 koji izvodi naša kompanija Millennium Team, podrazumeva i ispunjavanje zahteva za zaštitu kulturno –istorijske celine i zahteve energetske efikasnosti

U toku izvođenja projekta biće izvršena rekonstrukcija konstruktivnog sistema, tako što su postojeće drvene međuspratne konstrukcije zamenjene novim armiranim betonskim.

U cilju promene namene dela objekta, postojeći kancelarijski prostor promeniće namenu u hotelski sadržaj. Biće izvršena adaptacija objekta tako da novim arhitektonskim rešenjem objekat funkcionalno i organizaciono bude koncipiran da zadovolji potrebe novog korisnika.

Objekat će u celosti zadržati postojeće građevinske linije i volumen. Namena planiranog objekta po završetku rekonstrukcije i adaptacije biće poslovno stambeni, sa tri funkcionalno-tehnološke celine: poslovni prostor - lokali koju čine tri lokala i hotelski sadržaj.

Pristup hotelu će biti nezavistan od poslovnog prostora i biće omogućen preko liftova i stepeništa iz postojećeg pasaža odnosno atrijuma.

Hotelu će se direktno pristupati sa tri lifta. Dva lifta su servisna i sastavni su deo svakog korpusa. Pristupaće im se iz pasaža čime će se povezati sve etaže svakog korpusa ponaosob, od podruma do najviše etaže. Veza između dva servisna lifta biće direktna i to na nivou podruma .

Za posetioce hotela – goste, predviđen je panoramski lift od prizemlja do drugog sprata. Liftu će se pristupati iz atrijuma a njime će biti moguće doći do ravnog krova terase na drugom spratu, koji povezuje dva korpusa.

U okviru svakog korpusa ponaosob biće formiran jos po jedan lift koji povezuje hotelske sadržaje od drugog sprata do najviših etaža.

Na nivou prizemlja biće zadržan je pasaž sa otvorenim atrijumom.

Izvor: http://www.millenniumteam.rs/sr/aktueln ... -ljubina-9
 
nadajmo se da milenijum timu zamena medjuspratnih konstrukcija ide bolje od postavljenja celicnih talpi...

ako nista drugo, jedna od retkih zapustenih fasada u knezu ce biti potpuno sredjena
 
Ona zgrada u Knezu stoji tako oljuštena od 2. sv rata, nije ni čudo ako imaju probleme sa ukrasima.
 
Bas me zanima da li je jedini stanar jos u zgradi koji nije htjeo da im proda stan a pokusavali da mu otmu podrum
 
Vrh