Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Ствар је у томе да је велика фреквенција возила...то би требала да буде акција да паук долази бар недељу-две ако не и више...овако једног однесу, за 5 минута нови се паркирају као да ништа није би било...
Ако се појаве - јављам...
 
Evo, odradih poziv komunalnoj.

Elem, ako ne ometaju saobraćaj, a ne ometaju jer ima 3 trake, oni neće da izađu na teren. I treba zvati saobraćajnu policiju.

Što se tiče ovog žutog kabrioleta, oni će poslediti prijavu elektronskim putem svom kontrolnom centru, pa će oni obavestiti patrolu na terenu. Međutim, da bi to uradili, mora tačno da se navede ulica i broj gde se vozilo nalazi. Ja sam joj rekao da je to početak Bulevara umetnosti ispred NLB banke, pa je operaterka rekla da će probati da proveri.
 
Što se tiče Saobraćajne, to jeste uzaludno. Naime, par puta sam im pisao za neke konkretne lokacije i posle mesec dana dobijem odgovor da je patrola prošla tog i toga dana, da su konstatovali nepropisno parkirana vozila i da su napisali toliko i toliko kazni.

Od sistemskog rada na terenu u realnom vremenu - nema ništa, a ja nemam snage ni volje da se preganjam sa njima svaki dan.
 
I još jedna stvar. Kada sam pitao operaterku Komunalne (zaista ljubazna cura), da li ima svrhe da pošaljemo patrolu i da na licu mesta oni utvrde da je to posao za Saobraćajnu, ona mi je rekla da oni ne mogu da zovu Saobraćajnu policiju jer su Komunalci gradska služba, a Saobraćajna republička.

Naravno, sve bi bilo bolje da ovaj razgovor obavi neko bitniji od mene (neka NVO, novinari) pa malo poguraju tu priču, a ne da građani traže rešenje.
 
Ode batica sa cicom...
Dok god nema volje nadleznih sve ostaje na izaludnom angazovanju pojedinaca...kapiram ja i te zaposlene u komunalnoj,saobracajnoj...sto bi talasali...da nece mozda da dobiju pohvalu? Samo ce da nagaze nekog koga ne treba da nagaze ko ima veze pa da sebi zagorcaju zivot...
a5b200b731373751c49b98853b041afe.jpg


Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
 
A kako se taj doticni uopste popeu tu sa tim zutim kabrioletom
 
Biciklistickom stazom :) Ne salim se.

Tu jos nije strasno kakav je divlji zapad sa druge strane ulice, ka mostu. Trotoar/biciklisticka staza se redovno koriste kao parking i/ili servisne saobracajnice. Udje se odavde, parkiras na sredini negde, pa posle izadjes sa druge strane bloka. Sve po trotoaru/stazi. I to nisu poneki ludaci, vec ne mozes proci trotoarom u bilo koje doba dana, da ne moras da sklonis bar jednom takvom.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558021#p558021:2q79cp2d je napisao(la):
direktor » 08 Авг 2018 01:46 pm[/url]":2q79cp2d]A kako se taj doticni uopste popeu tu sa tim zutim kabrioletom

Преко пешачког где нема стубића...па се мало возиш...уиграна стазица :bash:
 
Inace #astrodule, do 17h se nisu pojavili...

Pozdrav za #vladivoja

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558001#p558001:325rkgvn je napisao(la):
milanobelgrade » 08 Авг 2018 02:12 pm[/url]":325rkgvn]Ode batica sa cicom...
Dok god nema volje nadleznih sve ostaje na izaludnom angazovanju pojedinaca...kapiram ja i te zaposlene u komunalnoj,saobracajnoj...sto bi talasali...da nece mozda da dobiju pohvalu? Samo ce da nagaze nekog koga ne treba da nagaze ko ima veze pa da sebi zagorcaju zivot...
a5b200b731373751c49b98853b041afe.jpg


Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
У питању је старовременски аутомобил (олдтајмер) Шевролет Корвета Ц3 тарга (мотор од 5,7 литара, 197 коњића), модел из 1977. или 1978.године.
 
Dobra Vette :kk:

I hrvati imaju problema sa biserima

kamper_Preko5mjesta.jpg


ladno dasa zauzme 5 mesta po širini sa skupom vozila.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=557988#p557988:1d1d1ylm je napisao(la):
milanobelgrade » Sre Avg 08, 2018 1:49 pm[/url]":1d1d1ylm]
9481eafb02a96a5889332f4917333a0e.jpg
Video sam ovog tvora danas u toku dana na Studentskom trgu. Vozikao se malo po okretnici 31 pa otišao negde dalje.
Ima američke tablice, zato mu naši ne mogu ništa sve i kad bi hteli.
Čuo sam da svaki gnom koji dobije američke tablice de facto ima imunitet (pogotovu u banana zemljama kao što smo mi) jer je državljanin SAD i za svako gonjenje njihovih državljana mora da se kontaktira Stejt Department odnosno ambasada. A naši beskičmenjaci neće da se cimaju s time ako ne moraju i zato tim kvazi-amerima uvek gledaju kroz prste.
Ne znam koliko je tačna informacija, nije proverena. Ali znam da ima te neke pravno-diplomatske gluposti zbog kojih naši uvek žmure pred tim gnomovima što furaju američke tablice.
 
Не мора да плати казну, довољно је да плати "услуге" паук сервиса неколико пута и промениће се и он.
 
I malo da se potrude da provere da li je to vozilo uopšte i registrovano. Drugo on bi morao da ga izveze i zemlje posle šest meseci ili da ga privremeno registruje.
 
Zasto ne bi bilo registrovano, u mnogim drzavama US ne postoji tehnicki, ili je na svakih xy godina, a nalepnica se salje postom za registraciju.

A naravno da mogu da pisu kazne i njihovim tablicama, zasto bi kontaktirali ambasadu za tako smesne stvari.
 
Zato što ameri vole da misle da su njihovi državljani iznad svih i da vrše pritisak na druge zemlje ili barem odugovlače kad god neko njihov nešto zgreši.
Kažem, nije proverena informacija to za pravne prepreke ali znam da nešto definitivno ima, i da naši ne vole da se petljaju sa tim folirantima što furaju američke tablice. Koliko ostale strance vole da zaustavljaju, toliko njih izbegavaju.
 
Nako što je prošao 400 m u zabranjenom smeru, nije očekivao da će autobus da krene u rikverc
ee778dfb344c176674ba2fc9852efa56.jpg


Danas oko 16:15
 
Svinjoglavi nastavljaju da urnisu nove trotoare u najnovijem delu pesacke zone.

Mozemo uskoro ocekivati ostecenje trotoara.


Sent from my Ektra using Tapatalk
 
Mislim da bi gradjani trebali da rašire svest o prijavljivanju naime jako je jednostavno slikas dodjes kući i pozoves komunalnu policiju. Naime posle nekoliko puta više ti nije nelagodno da bilo sta prijavljujes. Naš problem jeste problem mentaliteta gde nije poželjno da budeš drukara odnosno da prijaviš problem. U nemačkoj svi su svesni da ako se problem ne prijavi taj problem nece nestati. Ako se takvi likovi koji parkiraju po trotoarima, zelenim površinama ne prijavljuju nikada nece naučiti lekciju a verujte mi njima je najteže izvući lovu za kaznu, posle jedne kazne razmisliti da li ce parkirati na neobelezenu površinu medjutim posle druge kazne teško
 
Problem je kada ja pokušam da pozovem komunalce oni neće da izađu.
Zvao sam u vreme izborne kampanje za lepljenje plakata i pravili se ludi, a zadnji put sam zvao kada se neki batica parkirao na sred pešačke staze ispred splava/kafića na savskom nasipu i tada su se pravili ludi..

Ali da trebaju ljudi više da prijavljuju, treba. Nije to cinkarenje već zaštita svoje imovine.

Mada, ovako je mene ortak opisao ćaletu kada sam išao na neki protest - "Ma, on je jedan od onih aktivnih građana".
 
Problem je što ovde ne postoji zaštita podataka i vrlo lako može da se sazna ko je anonimno nešto prijavio. Lik se na jednom auto forumu hvalio kako je bukvalno od portira na placu Parking servisa saznao ko ga je prijavio.

Svedoci smo da se matični listovi objavljuju u novinama, a zna se (postoji izjava) da je taj list tražila Policija.
 
Vrh