Šta je novo?

Tošin bunar: proširenje i rekonstrukcija ulice

Taj kod Lidla mogu da ukinu. Ko hoće da skrene iz pravca Tošinog bunara neka uradi polukružno na raskrsnici kod Rome.

Ja bih ukinuo i semafor kod pruge u Tošinom bunaru.
 
Тај семафор код железничке станице је потребан због преседања на/са воз/а, мада се то може паметније решити, ја бих исто укинуо семафор, али направио пасареле са обе стране уз пругу све до будућих перона, пошто се планира измештање стајалишта на другу страну улице.
 
Kada se proširi ž. stanica biće silaz i na strani ka Taliji. Tada će sigurno moći ukinuti taj pešački prelaz.

Evo, sada sam izmerio da preko tog pešaškog je stanica na drugoj strani udaljena 140m, a preko pešačkog kod Bulevara heroja sa Košara 180-230m.

A kad već spominjemo taj pešački, zar nije bolje da je na dugme (često idem tuda i vrlo često ne pređe ni jedan pešak dok je kolima crveno (što i ne čudi jer taj semafor služi, kao što si rekao, samo za one koji sa voza hvataju bus ka Zemunu, tj ka centru).
 
Многи од нас су се питали шта ће бити на празном плацу на углу улица Тошин бунар-Николе Добровића, а где је и оно насеље у Владимира Назора улици. На том делу је некада била кућа и ауто сервис "Бека" наше бивше чланице @"Бека-Бека", уствари кућа и ауто сервис су били од њеног свекра и мужа. Тај део је пре неких годину и нешто ограђен јер је примећено да се покушава населити са једним делом људи који су до скора, ај да тако каже, живели ту у близини, преко пута где је сад изграђена НИС-ова бензинска станица !

Па ето, нешто је почело да се г/ради на том делу !!!, прво су довожене неке гомиле више шута него земље, а данас (04.јун 2018.) је никао зид од блокова за сад дужине неких 15-так метара, поред жичане ограде, као што горе рекох, која је раније постављена. Пратићу даље шта се овде догађа, а ево три слике снимљене из 65-це.

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Drago mi je da se taj deo urbanizuje, trenutno izgleda kao horor film. Naravno, da nema nikakvog izlaska na tu strmu ulicu.
 
Неколико јучерашњих сличица изградње "нечега" на углу Тошиног бунара-Николе Добровића. Слике сам снимио из Тошиног бунара, бои је преглед.
Изгледа као неки ауто сервис да се гради, бар ми на то личи, можда ауто перионица ! У сваком случају улаз мора да буде из улице Владимира Назора, не може никако другачије.

Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Градња нечега - дивљине или било шта, напредује. Сад је под косим кровом и по стубовима би требало да буде четири радна места за ауто перионицу или можда четири дела где ће бити неки грађевински материјал ! У сваком случају сазнаћемо ускоро.

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Prijavite građevinskoj inspekciji, taj divlji ulaz izlazi na zebru.
 
Gradi se i Wellport, da li će se napraviti poštena javna ulica između Tošinog Bunara i APC-a?
 
Biće poštena, ali krivudava veza između Zemunske i Omladinskih brigada.
Zemunska je ulica između Tošinog bunara i Vojvođanske.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=546904#p546904:1im7yfje je napisao(la):
vucko » 24 Јун 2018 09:04 am[/url]":1im7yfje]Gradi se i Wellport, da li će se napraviti poštena javna ulica između Tošinog Bunara i APC-a?
@Вучко, урадиће се поштена улица, Тадије Сондермајера ће се звати, између Тошиног бунара и тог „авионског града“ и излазиће на Омладинских бригада. Постављао сам већ цртеж те нове улице (саобраћајница 3-3, 4-4, 5-5) и она је већ требала да буде завршена, али проблем је у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, још нису издали грађевинску дозволу, а одабрани извођач радова (АР-Градња) плаћа ли плаћа банкарске гаранције због глупости и пропуста саме Дирекције.
Требали су сад у априлу да почну да је раде, али ето. Иначе помно пратим овај пројекат и чим буде нешто, јављам.

Са подтеме „Авионски град“ viewtopic.php?f=20&t=323&start=1000#p500935 и још неколико порука (постова) после тог.

Ово је цртеж те нове саобраћајнице, будућа улица Тадије Сондермајера, и доста пута смо о томе писали на подтеми о оном „Авионском граду“, подтеми „Разни пројекти“, а и на овој подтеми.


[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=546913#p546913:1im7yfje je napisao(la):
astrodule » 24 Јун 2018 10:27 am[/url]":1im7yfje]Biće poštena, ali krivudava veza između Zemunske i Omladinskih brigada.
Zemunska je ulica između Tošinog bunara i Vojvođanske.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
@Дуле, мала исправка, биће веза између Тошиног бунара и Омладинских бригада, а не између Земунске и Омладинских бигада. Земунска улица почиње од оне раскрснице где је ЕКО бензинска станица и она пословна зграда „Западни крај“ (West End) и као што си рекао, простире се до раскрснице са Гандијевом и Војвођанском улицом.
 
Pa drukčije teško da je moglo , obzirom na objekte koji su izgrađeni , ili se grade.
 
Kad bi na tim coskovima stavili kruzne tokove uz sredjeno zelenilo i kompletnu horizontalnu signalizaciju ulica bi bila prava bombona.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=544227#p544227:3qufovdv je napisao(la):
Гага » 12 Јун 2018 12:00 am[/url]":3qufovdv]Градња нечега - дивљине или било шта, напредује. Сад је под косим кровом и по стубовима би требало да буде четири радна места за ауто перионицу или можда четири дела где ће бити неки грађевински материјал ! У сваком случају сазнаћемо ускоро.


file.php

file.php
И ето дочекасмо, градња нечега-дивљине или ти скарабуџевине, окончана РУШЕЊЕМ :). Још само део зида.
Кад сам силазио низ Добровићеву улицу, било радника на уклањању елемената, кад сам се враћао кући свратих да овековечим рушење иако није било никога од радника. Само уредно сложени елементи, али и ново постављени грађевински контејнер ! Видећемо шта ће све ту сад да "изникне".
Слике су од јуче-петак, 31. август 2018.

Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Пре свега добро дошао на форум.
Прочешљај мало ову подтему неких 20-так страна назад или нешто више, писали смо о томе. Кад буде , биће :?
Нека имања и куће су већ откупљене, али то ће бити дугачак процес
 
Једна прича је завршена, уклоњен је-срушен је и део зида од скарабуџевине тј. дивљине-недозвољене градње на углу Тошиног бунара и Николе Добровића. Слике су од јуче-среда, 19. септембар 2018.

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Vrh