Šta je novo?

Narodni muzej

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=554053#p554053:1t7cyfhx je napisao(la):
CASTELBIANCO » Today, 14:47[/url]":1t7cyfhx]@Igor
Ok. danas je malo zahladnelo. ali zar ne mislis da je na plus 41 sasvim prihvatljivo ici u skladu sa meteoroloskim uslovima tipa na slici ispod.Ako zene mogu da udju polugole u pola drzavnih institucija i da im niko nista ne zameri, ne vidim sta je problem u lanenim kosuljama i klasicnim bermudama i brodaricama kada se i afalt topi.
summer_style_essentials-linen.jpg

Ovo je apsolutno pristojno oblačenje za koje mi nije jasno zašto nije dozvoljeno u javnim institucijama.
 
Stručna vodjenja kroz stalnu postavku organizuju se svakog utorka od 13h i svake subote od 18h. Jedna stara fotka, izvor: Narodni muzej:
 
tzoran1 wrote : Obuca nije adekvatna. Treba...
Treba lo bi da u muzeju postoji i postavka ...
,,kako su Vikinzi od našeg opanka napravili brod ,, :lol:
 
Vox, mislim da nisu u pitanju stručna vođenja već vođenja koja obavljaju volonteri-studenti.
 
Na sajtu muzeja piše da su to stručna vodjenja, bez drugih detalja. Verovatno pod stručnim osobama podrazumevaju i studente-volontere.
 
Postavka strane umetnosti se bogati novim slikama. Izložili su poznato delo Ibera Robera-Stepenište parka palate Farneze u Kapraroli. Slika je velikog formata, a radjena je po narudžbini Luja 15:
 
Simpatično postavljena naspram velikog stepeništa na drugom spratu
 
prodaju li kakve "suvenire" u narodnom muzeju? treba da idem na (malo duze) iz beograda i voleo bih da ponesem neki print (najvise mi se svidja paja jovanovic - kicenje neveste, ali bilo sta u tom smeru bi bilo lepo) da okacim na zid da me seca na domovinu. znam da pojedini muzeji, pa cak i putujuce izlozbe prodaju ovakve stvari, pitanje za one koji su stigli da odu do muzeja (greska koju cu vrlo brzo ispraviti), da znam da li da nosim novce :)

+ za fotke i za objave koje brane kratke pantalone. onima koji ih napadaju: setite se kako vam je bilo kada ste polagali ispite leti na 35 stepeni u dugim pantalonama uz preskocen dorucak zbog treme! mora postojati adekvatna formalna (muska, devojkama su dozvoljene haljine) odeca u kojoj se ne pada u nesvest!
 
Ima pult gde se mogu kupiti katalozi. Tu ima i suvenira, međutim nisam nikad zastao da pogledam šta tačno ima.

Maruška je radila neke stvari: https://www.instagram.com/p/BkxzhnRA8Uz/

Inače, muzej je za mesec dana imao preko 50.000 poseta. Na tripadvisoru je ušao u prvih 100 "things to do" u BG, a bio je ispod 200. mesta pre mesec dana. Svakako, još će on tu napredovati.
 
Investitor, asortiman suvenira je dosta jadan. Javi nam ako nađeš nešto vredno pažnje.
 
Народни музеј је у првих месец дана од отварања забележио више од 50.000 посета :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556792#p556792:q7dh5oin je napisao(la):
milos.tro » 03 Aug 2018 02:46 pm[/url]":q7dh5oin]Народни музеј је у првих месец дана од отварања забележио више од 50.000 посета :)

Написах ја два поста пре тебе. :)
 
Bio sam nedavno u muzeju. Koliko mi je drago da se napokon otvorio i da ima prelepih stvari za videti, toliko ima i nekih minusa i mana koje vidim da su i drugi vec naveli kao nedostatke.. Izlaz iz muzeja je pravi lavirint.. Cuvari te vracaju sa stepenista da ne sidjes do dole nego na prvi sprat pa nazad kroz vec vidjeno, i u sred prvog sprata medju slikama i eksponatima 'eto tu cete sici i dole je izlaz'... Da li zaista nije moglo nikako drugacije?
Previse je slika.. Jesu prelepe, meni licno su slike i najzanimljivije u muzejima, ali 90% eksponata su slike i u nekom momentu postane zamorno i monotono.. Bar da su ubacili ponegde nesto, da uz te slike vidimo i neki predmet, knjigu, bilo sta..
Gde je "Dusanov zakonik" Paje Jovanovica? Ogromna slika koju pamtim kao dete sa stepenista, koja impresionara posetioce cim udju u muzej i krenu na sprat... Nadam se da planiraju da je izloze.
 
Da, biće izloženo i Pajino "Proglašenje Dušanovog zakonika", ali mu trenutno menjaju ram. Narodni muzej je koncipiran kao arheološko-umetnički, zato i ima najviše slika, dok bi drugi artefakti koji se odnose na našu istoriju trebalo da budu izloženi u stalnoj postavci Istorijskog muzeja Srbije. U sadašnjoj zgradi tog muzeja nema mesta za takvu stalnu postavku, ali kada se, prema najavama, preseli u zgradu bivše Glavne železničke stanice, valjda će za to biti dovoljno mesta..Što se tiče izlaza iz muzeja, poslednji put sam bio pre 20 dana i na kraju postavke strane umetnosti na drugom spratu bio je otvoren hodnik-galerija koji je direktno vodio do starog stepeništa i izlaza ka Trgu, dakle nema potrebe da se luta do prvog sprata i opet prolazi kroz postavku..Inače, izlaže se sve više dela-sada su u postavci strane umetnosti i Lotrek, Van Gog, Šagal itd..Novost je i da će na proleće biti organizovana lepa gostujuća izložba iz Italije-Rimski barok iz kolekcije Kidji. Pre toga, krajem ove godine, gostuje izložba iz Kine. :vops:
 
Убеђујем себе да не идем на инстаграм да видим шта људи (и сподобе) каче из Музеја, али џаба... :bash:

best image hosting site free
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=567483#p567483:3fnttaqk je napisao(la):
glasumasi » 14 Sep 2018 02:39 pm[/url]":3fnttaqk]Ne znam cemu samo ovo crveno preko imena, nije nesto preterano tesko naci ko je u pitanju.

@jelenamalesevich
https://www.instagram.com/p/BnriaU6HIxv/

Наравно да је лако наћи, него из принципа.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=567488#p567488:9lz2iq17 je napisao(la):
Дошљак » Pet Sep 14, 2018 3:52 pm[/url]":9lz2iq17]Гуска умишљена.
Prestrog si :wink: Ovoj nesmotrenoj devojčici bi na lep način trebalo skrenuti pažnju na ponašanje i pokazati da ima boljih i po eksponate bezopasnijih načina za uživanje u umetnosti.. :D
 
Признајем, али сама поента ове њене слике није била да презентује овај врло вредан експонат већ њене мишиће. Ово је фотографија урађена са чисту самопромоцију, но ок већина фотографија на ИГ томе и служи.
 
A, pa i mišići se moraju prezentovati. Vidiš da je Jelenica jedna zgodna devojka, koja vredno trenira, pa se malo zanela i umesto muzejskih eksponata zamislila tegove. :wink:
 
Vrh