Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Zar nisu rekli da ce 24h dnevno da se radi? Ja prosao nekoliko puta za par dana nisam video i jednog radnika.
 
Ona zuta fasada pored muzeja deluje jeftinije od logoa matijevica.Taj logo mi je kanon za neukus.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=567510#p567510:kv7ypuiy je napisao(la):
ZvezdaracMare » Pet Sep 14, 2018 5:55 pm[/url]":kv7ypuiy]Ona zuta fasada pored muzeja deluje jeftinije od logoa matijevica.Taj logo mi je kanon za neukus.

ne slazem se!
 
IMG_20180914_143431.jpg

Smanjena mu je basta ali sklonio bi mu i ovaj jedan red stolova
 
Ништа слађе од блејице на раскопаном тргу уз кафицу док на 20 цм иза ограде пролази ровокопач. 8) :kafa:
 
Da li neki inzenjer gradjevine sa foruma moze nam objasni zasto posipaju ove kamencice po trgu da vise gube vreme ili sta!!!!????
 
Pa neka je urade već jednom, 10 dana rade tu podlogu. Vidite koliko ima radnika danas na Trgu, mogu da se kladim da ih ni u jednom trenutku neće biti više od 10.
 
Podloga zahtjeva sabijanje slojeva postepeno uz mjerenje sabijenosti iste sto ste nestrpljivi
 
Учини ми се из троле да су склонили цело Пецонијево двориштанце. Ако може неко да потврди, било би супер.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568243#p568243:2b4rpdgq je napisao(la):
Sarajevska » Uto Sep 18, 2018 10:02 am[/url]":2b4rpdgq]Учини ми се из троле да су склонили цело Пецонијево двориштанце. Ако може неко да потврди, било би супер.
Nope. Tu je i dalje. Samo su je rasporedili na drugu površinu ne bi li još malo suzili već dosta skučen prolaz od Čika Ljubine do sata/fontane. Sve stolice koje su stajale ovde gde je sad ograda, sada su premeštene desno ''iza ugla'', između granitnih žardinjera i samog kafića. Pošto je neko ''stručan'' procenio da nije dovoljno što je od tog prostora širokog 10 metara pešacima već oduzeto 5 m širine i dato kafićima, sad je oduzeto još malo i dato njegovom visočanstvu Peconiju. Tako da je sad prolaz između Butika i sata/fontane širok 2 m.

Bašta ne sme pasti!
Pogledajte prilog 1
I slika radova od pre 4 dana:
 
Pored te podloge valjalo bi i da se sloj jedan asvaltira. Ono što me zabrinjava sto već sad a to je što trg nema instalacije kišne kanalizacije pitanje je da li će trg imati nagibe onda da se voda prilikom kiše ne zadržava na njemu i da voda otiče u okolne kolektore
 
Ne znam bas da li je to podloga, pre bih rekao da ce i ovo da se kopa i dzara, mulja i premuljava, ipak treba jos jedno 400 dana raditi 24 sata dnevno.

EMPAJER STEJT zgrada u Njujorjku, od sto spratova, i 400m visine, je izgradjena od nule, DAKLE OD NULE DO ZVANICNOG OTVARANJA, za tačno 411DANA!!! I sta ono jos bese, da, TO SE SVE DESILO 1930, dakle pre 90 godina.

Cisto da znamo koliko zaostajemo za svim.
 
Cak i ovako sa kolima izgleda bolje nego sa onim brezama, koscima i zardinjerama.
 
Bice trg lepsi nego ikada, jos kada stave kaldrmu u nivou trga i one sive stubice bice to kako treba. Sa opranom fasadom pozorista, renoviranom fasadom muzeja i matijevicevim hotelom trg ce konacno da zasija. I zivi bili pa videli rok ce biti mnogo kraci od ovih 400 i kisur dana a onda ocekujem kolektivni harikiri sa brankovog mosta dezurnih kriticara rokova i peleta i svega i svacega...Jos da sruse staklenac i izgrade zgradu opere i to je to.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568320#p568320:2yfrp7wc je napisao(la):
Vračarac » 18 Sep 2018 03:07 pm[/url]":2yfrp7wc]Bice trg lepsi nego ikada, jos kada stave kaldrmu u nivou trga i one sive stubice bice to kako treba. Sa opranom fasadom pozorista, renoviranom fasadom muzeja i matijevicevim hotelom trg ce konacno da zasija.

Јесте велики помак, али кад се са Трга погледа ка Стакленцу и Дому омладине, као и према оронулој Робној кући у Кнез Михајловој и препрљавом Дому штампе, утисак је и даље далеко од репрезентативног. Нажалост...

Много је велелепнији трг Николе Пашића тј простор испред Народне скупштине, али тај део града је мртав, резервисан за транзит пешака и возила.
 
:fijasko:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568320#p568320:2w281dlk je napisao(la):
Vračarac » Uto Sep 18, 2018 4:07 pm[/url]":2w281dlk]Bice trg lepsi nego ikada, jos kada stave kaldrmu u nivou trga i one sive stubice bice to kako treba. Sa opranom fasadom pozorista, renoviranom fasadom muzeja i matijevicevim hotelom trg ce konacno da zasija. I zivi bili pa videli rok ce biti mnogo kraci od ovih 400 i kisur dana a onda ocekujem kolektivni harikiri sa brankovog mosta dezurnih kriticara rokova i peleta i svega i svacega...Jos da sruse staklenac i izgrade zgradu opere i to je to.
Narodno pozorište se ne pere vec kompletno restaurira!!!
 
Narodno pozoriste se peskira i saniraju se naj kriticniji djelovi ...
 
Džaba harakiri kada ovi jedva da rade, deset dana razvlače ovu poglogu. Pa nigde na svetu nema toliko sporih radova, ova vlast je mađioničar u otezanju radova. Brankov Most, Slavija, Ruzveltova, obilaznica oko beograda, plato kod DOB-a... sve su to neviđeni fijaskoi.
 
Vrh