Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Da, bio sam i ja, mozda napravim u neku fotku da se zabeleži. Nego, oni su tek počeli sa vadjenjem kocke, bice verovatno radovi neki duzi vremenski period ali za to niko od stanovnika nije obavesten pa sam zato pitao da li neko zna otprilike do kad ce to trajati ili koliko to moze da traje kad vec nema table sa info o radovima....
 
Malko čudno da vade kocku- kamenu kaldrmu jer ona je odlična podloga da se udari preko nje asfalt
:roll:
mozda im treba za neku ulicu u starom delu grada.... na primer na Gardošu

Mozda je stavka nabavka materijala po Alen Fordovskom rešenju .... Halo Bing kako brat ? ... a cena... prava sitnica ... :lool:
 
Gradonacelnik Beograda Goran Vesic danas je najavio da ce Njegoseva cela biti presvucena kaldrmom. Jos cu da zavolim Vesica :lol: :lol:
 
Pa radnici kazu da ce samo da presloze kaldrmu i stave ivicnjake. Oni kad su asfaltiralli glavu ulicu u Batajnici od centra ka Pazovi oni su odatle povadili kaldrmu koju nisu vratili.
 
povadili i lepo je negde dr. ugradili

Ako su gradu naplatili kao novo nabavljenu tu ce biti posla i za policiju....
 
Radovi u Bulevaru Kneza Aleksandra Karadjordjevica. Da li neko zna da li ce mozda prosiriti ulicu?

O8LSbjP.JPG
 
Ništa od proširivanja , kopano je zbog postavljanja / proširivanja toplovoda. A na sve kad se pridoda i rekonstrukcijaostalog dela kolovoza , sve od Mostara do Dedinja... Danas , iako nisu niošta počeli da kopaju , od Muzeja Jugoslavije , preko Dedinja i Drajzerove , što gradskim prevozom , što peške , 90 minuta sam išao do Požeške (ugao sa Kirovljevom). Kolona vozila od POinka , a možda i dalje , pa se prostire i preko Mosta na ADI. A kako će biti kad krenu radovi , ne mogu ni da zamislim. O tome da u 41 ne može da se uđe , da ni ne govorim. Žena koju sam sreo na stanici , peške je od Kneza Miloša išla do Partizanovog stadiona , i tamo smo jedva ušli u zglobnu 41.
 
Zbog postavljanja toplovoda su kopali biciklisticke staze, ali sada su raskopali i ceo trotoar (inace je u odlicnom stanju bio) i postavljaju nove ivicnjake. Zasto bi unistavali trotoar, a da ne iskoriste da prosire ulicu bar na tri trake?
 
Zato što ne znaju da urade ništa osim da zamene asfalt, cevi i ivičnjake.

Ja se naravno, nadam da grešim. Koliko se sećam, trotoar je tu širok i ne koristi se mnogo.
 
Trotoar je raskopan na jednom manjem delu. A da su imali nameru da rade proširenje , u startu bi poskidali sve ivičnjake i pomerili ih u stranu , kao i što bi cevi za toplovod bile uz taj novopozicionari ivičnjak , a ne na mestu biciklističke staze , kako je urađeno. A vrlo jedjnostavno rešenje je moglo da se odradi , a i sada može , da se na trotoar u smeru ka centru , uradi proširenje istog , gde bi se uglavila bicklistička staza , jer prostora ima dovoljno. Tada bi postojeća širina kolovoza bila sasvim dovoljna i ne bi dolazilo do stvaranja gužvi , ponajviše zbog nemogućnosti da se zaobiđe gradski prevoz dok stoji na stanici , a što je bilo moguće pre ubacivanja bici staze.
 
Tu je pres svega losa kirdinacija i planiranje radova. I promisljanje o potrebama i prostornim mogucnostima ...
 
Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, заједно са домаћином, председником општине Гроцка, Драгољубом Симоновићем обишао је улицу Срспко-Грчког пријатељства у Гроској чија се реконструкција приводи крају. Путари "Шумадија пут"-а јуче су завршили постављање носећег слоја асфалта у дужини од 530 метара, од раскрснице са Штросмајеровом до раскрснице са Грочанском улицом. Очекује се наредних дана и постављање завршног, хабајућег слоја асфалта. Реконструкција је подразумевала замену носеће подлоге коловоза, носећег и хабајућег слоја асфалта, израду ивичњака и тротоара, уређење и регулација раскрснице са Грочанском улицом, као и реконструкција дела водоводне мреже. ЈП "Србијагас" је поставило и гасоводну мрежу целом дужином улице. У наредном периоду очекује се и замена хабајућег слоја асфалта у делу ове улице од раскрснице са улицом Вучка Милићевоћа до Штросмајерове (поред Дома здравља), у дужини од 230 метара, а радови ће се изводити у две фазе како се ни у једном моменту не би затворио приступ грађана Дому здравља.

42604389_1784119745019697_2846790437883084800_o.jpg


42790055_1784119188353086_7218993512291762176_o.jpg
 
Više puta sam rekao da ovi današnji umeju samo da zamene asfalt, ivičnjake i farbaju linije.

E pa, ni linije više ne znaju. Prvi očigledan primer je bici staza oko Slavije i u Ruzveltovoj, a evo i običnih linija na asfaltu koje su farbane pre manje od godinu dana u Goce Delčeva.

8946bc5748a8e1e234f2de7356c4f146.jpg


Na raskrsnici kod Merkatora i Doma zdravlja, sam naišao na stare žute linije koje se i dalje drže, a moguće je da su stare i više od 10 godina.



Naime, nekada je jedna od prvih bici staza u gradu (duž keja, pa kroz Goce Delčeva i Narodnih heroja bila označena ovom žutom bojom. Zaista ne mogu tačno da se setim kada je ta boja prestala da se koristi, ali to je bilo verovatno kada su svuda po NBG raskopalli trotoare i počeli da prave bici staze crvenim asfaltom i ukopavanjem belih ivičnjaka)

c87f952016316f7a5266424daee408c0.jpg
 
Astrodule problem je u vrsti farbe koja se koristi i na kakvu podlogu.
U ruzveltovoj rade nove linije sa drugom bojoj i nebrise se vise onako lako
Postoje tri vrste bjelih linija koje radi bg put
1.farba iz kompresora koja se zaspe smjesom za refleksiju opstaje godinu dana neklize se na mokro
2.plastika livena ima je najvise na nbg dugo traje 5 god mana klize se kad je mokra za motore i skutere ako potrefe bjelu liniju na njoj zakoce
3. Je najskuplja i najbolja traka koja se lijepi odlicno reflektuje bulevar sa njom radjen ali mora da se vodi racuna kad se postavlja ne klize se
4.Te stare farbe. Koje se vide jos iz sfrj vremena radila neka nasa fabrika koja uspjesno unistena
 
Al najjaci su mi komentari "ovi danas" ne znaju da ofarbaju. Kao da te linije farbaju politicari, dosla nova sns vlast pa ne zna da ih ofarba. Druze te linije koje ti kazes da ne znaju da farbaju, rade majstori koji su tu ceo zivot koji su farbali i za vreme Slobe i za vreme ds-a ne farba ih Goran Vesic nema potreba da svaki boziji komentar ima politicku konotaciju, smarate opasno sa tim hejtovanjem vlasti za svaku nebulozu. Idi bre negde drugde leci svoje frustracije politicke
Ovi danas (Goran Vesic) ne znaju da ofarbaju a oni pre su znali (Goran Vesic)
 
Očigledno ne kapiraš baš najbolje preneseno značenje.

Mogu malo da ti pomognem:
Majstori su lošiji nego pre.
Više se štedi na bitnim stvarima, a rasipa na nebitnim u cilju nameštanja poslova.
Više se krade i uopšte se ne trude da to sakriju.

Ja ne idem nigde, a političke frustracije očigledno tebe muče.
 
Dule, koliko se sećam, bici-staza u Goce Delčeva je odrađena 2008. godine.
Eto, te žute linije su tu 10 godina.
 
Kako god , 10 godina je 10 godina , za razliku od ovih na Slaviji koje su trajale 10 dana. :)
 
Jutros naišao na ekipu beograd puta u diplomatskom naselju, skinut asfalt, spremaju se da asfaltiraju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=570456#p570456:2mufu8km je napisao(la):
kopte3 » Čet Sep 27, 2018 3:25 pm[/url]":2mufu8km]Radovi u Bulevaru Kneza Aleksandra Karadjordjevica. Da li neko zna da li ce mozda prosiriti ulicu?

O8LSbjP.JPG
Proširenja ulice , kao što rekoh , neće biti , jer sam popodne prolazio tuda i video da su gotovo celom dužinom zamenjeni ivičnjaci i u potpunosti skinut asfalt. Ono što pretpostavljam da bi mogli da urade je je da na mestu nekadašnjeg trotoara , koji će svakako proširiti , uglave bici stazu. Jedino što nisam uspeo da dokučim je da li bi bila dvosmerna ili ne , tj. da li bi tu bio samo smer ka gradu , ili i smer ka Dedinju. Na taj način se ulica proširuje za kola , iako se fizički ne proširuje.
 
Ima li nade da se ove decenije završi i zakrpi iskopana rupetina u Karađorđevoj ispred hotela Prezident? I pusti u opticaj drugi smer Dvojke?

Pošto ne videh nijednog radnika na tom ''gradilištu'' već nedeljama, pa ne mogu da se zapitam što su uopšte otpočinjali to i kad nameravaju da ga završe...
 
@Ben
Naravno da ima nade jer nada poslednja umire. Važno je da su otpočeli.
 
Što bi reko natpis na zidu ispred kabineta jedne profesorke na mom nekadašnjem fakultetu - ko čeka, dočeka. strpljenje je spas. :lol:
 
Ulica Marijane Gregoran na Karaburmi i nastavak posle Salvadora Aljendea pa ono je plac majke bozije. Ono je najostecenija ulica ne u Beogradu nego u Srbiji. U duzini od bezmalo 2km nema kvadratnog metra a da nije rupetina, saht razvaljen, ulegnuce. Krpacina na svakom metru. Nemam reci, ne mogu da verujem da u 21 veku ono postoji. :roll:
 
Vrh