Šta je novo?

"BW Galerija" - Beograd na vodi [ Tržni centar | 300 000m² ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=572943#p572943:2q0assx4 je napisao(la):
Mr.Awesome » 07 Oct 2018 11:45 pm[/url]":2q0assx4]Preuzeto sa Youtube-a
file.php
Ima li bolje slike ili kadra koji verodostojnije ilustruje odnos ovog ludackog trznog centra i svega ostalog sto se gradi u ovom projektu? Ima li ikog ko moze zdravom logikom odbraniti njegove sumanute dimenzije i sta ce on kao takav na ovoj lokaciji?

Onaj trougao prema kuli je absolutni visak koji je trebalo rasporediti u vidu drugog sprata na postojecu osnovu - da je sve projektovano zdravim mozgom i kao takav trzni centar bi se dobro uklopio i itegrisao u projekat plus bi se dobilo mesta za gradnju razbih drugih daleko precih i korisnijih objekata ili ako nista drugo bolje i jos par zgrada nego ovo. Glavna namena ovog trznog centra je u manipulativne svrhe, usadjivanje osecaja blagostanja i subjektivni dozivljaj diznilenda u nasoj propaloj i unazadjenoj partokratsko tajkunskoj zemlji.
 
slazem se, nenormalna povrsina, o ovom parkingu necu ni da pricam...na najznacajnijem zemljistu u bg


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Svaka cast a. vucicu, malom i ekipi na ovom nevidjenom projektu u svetskim razmerama. Vidi se da srbija nezadrzivo grabi napred. Ovaj projekat ce nesumnjivo doprineti ekonomskom razvoju srbije i ocuvanju integriteta i teritorijalne celovitosti.
 
Ajde trzni centar i nekako,setaju ljudi pored reke,svrate tu na pice ili neku hranu,bioskop,ali ovoliko betonsko cudoviste od parkinga uz samu obalu u maltene centru grada,na jednoj od u buducnosti verovatno najlepsih lokacija,je van zdrave pameti.
 
Bolje takav parking nego da je ovako okolo. :wink:

Westgate-reference-2.jpg
 
Pa nije baš za poređenje jer je ovo na slici neka vuko*ebina, a ovo naše je veoma vredno zemljište.

Bolje bi im bilo da urade šetalište do Galerije (da se vrati veza uz reku od Dorćola do Ade), a ne da može samo kolima da se dođe do nje.
 
Danas su radovi na BW Galerija stigli do izrade ploče drugog sprata na delu tržnog centra ka reci.

izvor.BWaterfront
 
Ово је плоча између приземља и првог спрата, слика је мало бајата... :grand:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=573176#p573176:2xmqx34k je napisao(la):
marone » 08 Oct 2018 07:38 pm[/url]":2xmqx34k]Svaka cast a. vucicu, malom i ekipi na ovom nevidjenom projektu u svetskim razmerama. Vidi se da srbija nezadrzivo grabi napred. Ovaj projekat ce nesumnjivo doprineti ekonomskom razvoju srbije i ocuvanju integriteta i teritorijalne celovitosti.

Koacno neko normalan. Cudi me da nisi jos banovan?
Ovaj trzni centar je bas tu gde treba da bude. Pun pogodak. Najudarnije mesto za turiste koji ce moci sa pristanista da prosetaju promenadom i da dodju do trznog centra. Odlicna je povrsina trznog centra. Sad se vidi koliko je ovo veliki i spektakularan projekat. Hvala svima koji dele fotografije!
 
ne radi ti detektor za sarkazam.
Turisti koji dolaze, rechno, u Beograd su , u proseku, stari 60+ godina i ako od njih ocekujesh da prodju kroz nabijenu "promenadu", gledajuci u dz kategoriju arhitekture (koju oni mogu da nadju po svojim predgradjima ili je gledaju vec 20 godina) i da kupe bilo sta u Beogradu, gde ne postoje popusti kao kod njih i koji je generalno, sto se tiche odece i obuce, skuplji od vecine evropskih metropola (zbog monopola, duopola itd)....onda se hvatash za najtanju mogucu slamku. Idi do lokalnog hrama AV-u, da ti daju novi sendvic jer ti ovo ne pije vodu
 
А теби не ради детектор за под*еб :wink:
Овај `радовић` вас зеза, сада већ годинама, маше марамом а многи очигледно не могу да спутају навалу енергије и крене по обичају омаловажавање и `рањење сувом раном` :roll:
А он се негде задовољно смешка јер вас је испровоцирао да се покажете у пуном капацитету.. :laugh:
 
Po nekoj forumskoj terminologiji vradovic je klasičan trol
У интернет терминологији, трол означава особу чији је основни циљ да својим прилозима изазове што већу реакцију учесника интернет заједница или да на друге начине поремети нормалну дискусију. Тролови обично нису тематски заинтересовани, него наступају агресивно са покушајем стварања раздора у постојећој заједници, дискредитовања особа са другачијим мишљењем или усмеравања тока дискусије у непродуктивном правцу.
 
Nije trol nego namerno z*** a b*** se lepe ko muve za lepak.
 
Upravo to i jeste trol. Da li iz zadovoljstva ili je plaćen za to, ne ulazim, ali uspešno remeti neku normalnu diskusiju.
 
Zna li neko dal će se graditi ove dve kule sa leve strane i koje će visine biti?Hvala
 
Dugi23":y29w57le je napisao(la):
Zna li neko dal će se graditi ove dve kule sa leve strane i koje će visine biti?Hvala
file.php
Ne odustali su.Cak su i info tablu promenili
 
Ako su odustali, čemu onda služe onaj usek na mestu gde su zgrade trebale da budu izgradjene?
 
Tu trebaju da niknu dve kule od 80m. Cudi me da jos uvek nisu postavili sipovi.

bwgalerija.png
 
Ulaz na gradilište je baš na tom ćošku tako da je verovatno to jedan od razloga zašto nisu radili šipove ukoliko su ostali pri tome da se izgrade ta dva objekta bliže mostu.
 
Nepostavljane sipova za te dve zgrade govori o velikoj neizvesnosti dali ce se te zgrade uopste graditi, naravno po obicaju i te dve zgrade su predmet velike manipulacije jer nemaju kupce za njih, verujem da ni u jednom trenutku cak nisu bili sigurni dali ce zgrade biti stambene ili poslovne. Ocigledno im je trzni centar i osecaj zivota u diznilendu prioritet br.1. kao kompenzacija za poslovni i stambeni prostor.

Prognozirao sam siguran zavrsetak prve faze projekta a potom sve ostalo do daljneg, u ovom trenutku i prva faza je vrlo ugrozena.
 
Zadnja 2 vikenda sam gledao , i subotom ima dosta radnika na BW Galeriji a nedeljom samo pokoji radnik na ciscenju i doradjivanju fasade Viste i Parkwiewa i neki bagercici tj vozila koja nesto rade oko trase novog bulevara.
Radnim danima se dosta radi, ali nekako ne vidim napredak u visine gradjevine kao na drugim TC koji su se gradili, moguce zbog dosta vece povrsine ovog TC.

Mislim da im fokus mora biti da zavrse sto pre BW Galeriju, jer novi trzni centri koji ce biti konkurencija Galeriji brzo napreduju - Ada mall i novi MPC trzni centar koji ce biti velicine Usca,a na 2-3km od Galerije.

I dalje stoji podatak da se otvaranje BW Galerije planira za 2020god, mislim da je ranije bio plan prolece 2020god - ne znam da li je realno da se sve zavrsi i otvori za 1.5god.
 
S obzirom na veličinu ovog TC-a (biće skoro 2 puta veći od TC Ušća) mislim da će se saobraćajne gužve koje će se praviti nakon otvaranja ovog tržnog centra prelivati na Savsku i Bulevar Živojina Mišića, a verovatno i na Mostar i Savski trg. To jest, imaćemo još jedan dodatni saobraćajni čep u centru grada, gde će vikendom biti totalni saobraćajni kolaps.
 
Vrh