Šta je novo?

Parkovi

Park pored koga sam mnogo puta prošao, a samo jednom i kroz njega.

Zaista je fino ušuškan i pun sadržaja, samo malo više održavanja mi se činilo da fali.
 
Oba divlja objekta koji su napusteni pretvoriti u javni. Wc
Staze postepeno obnavljati jednu po jednu i po jedno igraliste godisnje .Rasvjetu ponovo isprojektovati i sistem za zaljevanje.
 
Na SC Olimp postoji veliki montažni kontejner WC. Kada sam prvi put ušao u njega pre par godina bilo je sjajno, ništa nije smrdelo. Nešto slično sam video i na Beer Gardenu na Adi pre 2 godine.
Pre mesec dana sam ušao u isti WC na Olimpu i užasno je smrdeo i sve je bilo ruinirano.

Postoje rešenja bolja od malih Toi toia, ali potrebno ih je održavati, tj. redovno čistiti

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Stede na sredstvima za higijenu da se redovno cistilo bilo ne bi doslo do toga onda ce da ga renoviraju pa sve tako u krug
 
Što se javnog WC-a tiče, ja bi najviše voleo da vidim rešenje kao na Kališu, Manježu i studenjaku - tj. pravi javni WC sa čuvarima/čistačima. Naravno, šanse za to su jako male pošto jako sumnjam da opština želi da na taj način troši svoje (naše) pare.

EDIT: Pretpostavljam da objekti gradskog zelenila imaju mokri čvor i da su spojene na kanalizaciju - u tom slučaju to bi moglo da se iskoristi i za javni WC.
 
Neradi to opstina vec grad odnosno zelenilo
Mogu da se preurede ona dva napustena objekta treba poslati zahtjev opstini i zelenilu igradu jos neke novine da objave i eto kroz koju godinu wc
 
Koliko mene nerviraju ovi veliki sanduci za struju (ili sta vec jesu).. i inace ih ima i previse po gradu i neretko ispred nekih bitnih i reprezentativnih objekata ili u sred parka ali nigde toliko ne smetaju kao ovde u Pionirskom parku gde zaklanjaju pola ovog 'spomenika'.. i jos ovako izvrljani


2im3tko.jpg
 
Treba staviti oko njih zeleni zid ali da edb ima mogucnost pristupa istimaa da se sakriju
 
Zar nije lakše i elegantnije rešenje da se te instalacije premeste u šaht?
 
Samo par reči o ovom spomeniku (videti sliku).

Mislio sam da je to neki japanski spomenik miru na svetu (pošto na stubu piše "Neka mir zavlada na zemlji"), međutim, kako mi je objasnila moja "pametnija polovina", to je zapravo spomenik posvećen velikom broju žrtava u dva japanska zemljotresa.

Kamen koji se nalazi pored stubića i na kome piše "Kobe 1995" je posvećen velikom zemljotresu u Kobe-u 1995. godine koji je naneo ogromnu štetu i odneo nekoliko hiljada života.

Sam stubić je posvećen tzv. Tohoku zemljotresu (koji je nama poznatiji zbog cunamija koji je oštetio nuklearnu elektranu u Fukušimi). Kao posledica tog zemljotresa i cunamija više od 20.000 ljudi je stradalo.

E sad, ako me pitate zašto se spomenik ovim zemljotresima nalazi baš u parku na Banovom brdu, ne bih znao da vam odgovorim ali mi je nekako drago da je tu i vidim da se za razliku od mnogih drugih stvari redovno održava.
 
Парк пријатељства на шеталишту код обале Дунава, могли би ова слова на српском мало и да поправе. Иначе се види да се парк одржава.

Pogledajte prilog 1
 
Tasmajdanski park. Glavna staza
Posle donosenja i odnosenja tezgi za sajam meda i novogodisnjih "rekvizita" i jos nekih dogadjanja ploce su u ocajnom stanju. Morace Alijev da finansira novo sredjivanje i dobije barem jos bistu.
 
I da ima ploca to bi balvani koji rade prevoz - transport tezgi polomili prvom prilikom jer staze nisu za pettonske ili jos teze kamione.
 
Tih prazničnih pijačnih događaja ima po celom svetu pa se ploče ne lome. Još tada kada je park renoviran je baš na forumu primećeno da su ploče pretanke i da će brzo popucati. I to se desilo.
 
У блоку 38 следеће године треба да почне обнова и оплемењивање једног од постојећих паркова у овом блоку. Већ је и постављена табла са цртежом како би требало да изгледа обновљени парк, а то је парк измешу друге зграде "мерцедес" и тржног центра где је Макси, ДМ, банка, испостава царине, ...

Један део парке је прошле године обновљен, део за децу са љуљашкама, клацкалицама,...али и то ће се обновити. У једном делу парка су и справе за вежбање на отвореном (раније сам на тој теми о справама постављао и слике), а по цртежу и то ће се обновити, а надам се да ће остати и постојећи терен за боћање, мада је на цртежу означен терен....

На самом цртежу је направљена грешка у означавању улица, па ћу морати да пишем примедбу Градском зеленилу и Граду Београду, да поставе нов цртеж. Ради се о томе да је на цртежу означено да су улице Булевар Милутина Миланковића и Омладинских бригада паралелне, што у стварности није, јер су то улице које се укрштају ! Тамо где су написали Омладинских бригада треба да пише Булевар Арсенија Чарнојевића (аутопут). Такође ми личи да је и сам цртеж парка обрнут, јер ми неке ствари нису онако како је на терену, али видећу о чему се ради.
Pogledajte prilog 1
Ортофото снимак блока 38 на коме сам означио где је тај парк који ће се обновити. Такође се види и однос ових двеју улица.
 
Tabla izgleda baš fensi.
Zna li se na čiju inicijativu se ovo radi? Da li su stanari to tražili?

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Џаба им "фенси" табла кад су све изгрешили ! Није на иницијативу грађана овог блока, него је Град у сарадњи са Зеленилом и Београдским електранама покренуо да се среде паркови у блоку 38. Прво се креће од овог парка, а интересантно је то да су већ практично кренули у реализацију. Данас су поставили грађевински контјнер и почели са ограђивањем дела парка. Ево само четири сличице, испразниле се батерије, а наравно пратићу радове.

Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Ja se nadam da ce cesme obnoviti ili dodati ako isth nema
 
Ne bih da kvarim sreću, ali u Bloku 38 se ne renovira park već Elektrane grade "prepumpnu stanicu": http://www.beoelektrane.rs/?p=11206
Čine se da su se baš potrudili da to sakriju od stanara i da se radovi predstave komšiluku samo kao renoviranje parka. Nigde nema podataka o tom objektu na tabli
 
Pa i nije da ga neće renovirati, ali tek za godinu dana

Radovi na izgradnji tog objekta počinju danas, 16. oktobra 2018. godine i očekuje se da će biti završeni do 30. septembra 2019. godine.

Svi radovi „Beogradskih elektrana“ biće obavljani u koordinaciji sa JKP „Zelenilo Beograd“, tako da će stanari Bloka 38, osim ekoloških i energetskih unapređenja, dobiti i potpuno uređene međublokovske zelene površine. Po završetku radova „Beogradskih elektrana” „Zelenilo” će sanirati igralište sa novim rekvizitima za dečju igru, kao i pešačke staze. Takođe izgradiće novu teretanu na otvorenom i kutak za odmor, obnoviti travnjake ukupne površine od oko 3.000 kvadratnih metara i posaditi veliki broj sadnica dekorativnog drveća i ukrasnog šiblja.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576267#p576267:1vyulu47 je napisao(la):
Гага » Mon Oct 22, 2018 10:04 pm[/url]":1vyulu47]Џаба им "фенси" табла кад су све изгрешили ! Није на иницијативу грађана овог блока, него је Град у сарадњи са Зеленилом и Београдским електранама покренуо да се среде паркови у блоку 38. Прво се креће од овог парка, а интересантно је то да су већ практично кренули у реализацију. Данас су поставили грађевински контјнер и почели са ограђивањем дела парка. Ево само четири сличице, испразниле се батерије, а наравно пратићу радове.

Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
file.php

file.php

file.php

file.php
Морам да цитирам ово, Гаго ти као бивши комшија из Блока, прво ће радити електране свој део приче, да би грејање које је катастрофално задњих 15 година у оба солитера средили за почетак, па онда се иде у сређивање парка. Упућен сам у ту причу итекако... А тај пројекат је чекао у целој тој причи 3 године... Град је захтевао од Општине, али јелте није било пара... Е зато ја никад из тог краја нећу ићи, свугде повезан са градом, и са остатком Новог Београда, сви који су напустили тај крај сад би да се врате, али касно су се сетили !!!
 
Знам @Гашпаре да електране треба прво да заврше свој део посла, а после (следеће године) иде сређивање парка. Зато је сад и ограђено са оном наранџастом грађевинском оградом простор где ће елактране радити и где је постављен онај грађевински контејнер. Требало би да среде и остале паркове и спортске терене и онај ужас где је тржни центар.
Слике су од 24.10., а касније ћу поставити нове слике, пошто долазим у бивши крај, скоро сваки дан.

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Тај се крај не заборавља тек тако... Елем, добро се неко сетио после толико година малтретирања и иживљавања од стране Шапића да се тај крај, малтене смештен у самом центру Општине Нови Београд где се велики транзитни путеви дуж свих булевара који га окружују укрштају... Ове године су средили игралиште за фудбал код обданишта, има бољитка и напретка на боље са те стране, али велики проблем представља гомила клинаца који малтене руинирају тај крај, и само пљују по политичкој основи, а уместо да буду пресрећни што се иоле нешто ради. Гаго зарадио си кафу кад год будеш у крају у чувеној згради петица где живим !!!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=577389#p577389:1zba3nyk je napisao(la):
Гага » 28 Окт 2018 02:34 am[/url]":1zba3nyk]Знам @Гашпаре да електране треба прво да заврше свој део посла, а после (следеће године) иде сређивање парка. Зато је сад и ограђено са оном наранџастом грађевинском оградом простор где ће елактране радити и где је постављен онај грађевински контејнер. Требало би да среде и остале паркове и спортске терене и онај ужас где је тржни центар.
Слике су од 24.10., а касније ћу поставити нове слике, пошто долазим у бивши крај, скоро сваки дан.
Слике од недеље-28.10.2018., ових дана Електране почињу са конкретним радовима на изградњи препумпне станице због гашења локалног загађивача. Тај локални загађивач је котлариница на мазут у насељу Сава Ковачевић у Земуну, објашњење је овде: http://www.beoelektrane.rs/?p=11206&lng=cir .

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=577468#p577468:1zba3nyk je napisao(la):
Gaspar18 » 28 Окт 2018 12:35 pm[/url]":1zba3nyk]Тај се крај не заборавља тек тако... Елем, добро се неко сетио после толико година малтретирања и иживљавања од стране Шапића да се тај крај, малтене смештен у самом центру Општине Нови Београд где се велики транзитни путеви дуж свих булевара који га окружују укрштају... Ове године су средили игралиште за фудбал код обданишта, има бољитка и напретка на боље са те стране, али велики проблем представља гомила клинаца који малтене руинирају тај крај, и само пљују по политичкој основи, а уместо да буду пресрећни што се иоле нешто ради. Гаго зарадио си кафу кад год будеш у крају у чувеној згради петица где живим !!!
Средиће и остале паркове и игралишта. Рак рана остај тржни центар !
За кафу :kafa: хвала :sesir: , биће времена
 
Vrh