Šta je novo?

Trotoari

Bašte prepodobne.
I to dve.
Jer jedna prosto nije dovoljno bahata.

Inače previše je trotoara ostavljeno tu, ja bih ovo suzio još malo. Dokle god dve Čivave mogu da se mimoiđu, treba još da se sužava.
 
Opet su ih pogresno stavili na stajalistu tas u smjeru ka nemanjinoj i ope se kola parkiraju
 
Mogu da stave i stubiće od titanijuma, ako im je anker dužine prsta a podloga jačine pudinga, džaba sve to. Ako i dalje tako rade, samo traće pare.

Inače sinoć u centru gledah gospođu u Fiatu 500 kako prilikom uparkiravanja (doduše na neprikladnom mestu) uz jako ''mali gas'', i to (slučajnim) pritiskanjem bočne strane automobila skoro pa izvali onaj crni stubić sa kuglom na vrhu. Drugim rečima nije išla ''u njega'' nego ga je pritisnula bokom kad je pokušala da se uglavi i okrenula točkove. Dakle ako to može tako lako da se isčupa, do te mere da čak ni plastična maska/bok vozila ne bude oštećena... onda stvarno ne vidim poentu.
 
Neke mladice stabala je teže iščupati iz zemlje , nego ove njihove stubiće.
 
Postoje neka pravila a ticu se stubica ....mogu se oni postaviti ankerisati da se dzip nasadi na iste ...
 
Ispada da ovde nikad nije postojala kultura kretanja na trotoarima.

 
Pa da, kačena je već ova slika.

Jbg Balkan... Dovoljno blizu razvijenog sveta da znamo za bolje, a dovoljno daleko da budemo (previše) pod uticajem plemenskih nacija sa (bliskog) istoka... Uvek bilo i biće tako.
 
Узалуд музеј града ако му је овако лош приступ. Иначе ово су паркинг места резервисана за запослене у министарствима у Немањиној, а иза зграде министарстава у Ресавској има повећи плац где би могла лепа гаража да никне.
 
Fasada uredno odrzavana,van teme al ne mogu da izdrzim da ne iskomentarisem ovo.Al je opet u skladu sa trotoarom i parkiranjem sve kao celina.
 
Тек треба да се среди фасада а и до пре пар година је била војна зграда, а до сада од војних зграда у граду мислим да је фасада сређена само на старом генералштабу у Кнеза Милоша. Али коментар скроз на месту, тротоар и фасада се у потпуности слажу.
 
Ovih dana je privatna firma zaduzena od strane Telekoma za postavljanje optike “asfaltirala” trotoare ulica ispod Tasmajdana. To izgleda ovako (asfalt su nabijali cime su stigli):
463059d1e8e63723667ae82160fb3c05.jpg
2dffb375bb4bfc4ea94ca258845afc45.jpg
6ea9cdf46e024515974cf4d5ca9a670f.jpg
80842f42b1b89e00d76f491c56eaf2f4.jpg
74c06262dba7d62d845f793fb6948293.jpg
 
Užas. Ja sam prijavljivao slične radove i ništa nikad nije učinjeno.
Ovo je sramota!!!

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Treba pitati telekom jel znaju nasta lice ulice nakon njihove ugradnje kablova
Ako budu ovako raskopavali ulicu i vracali u nazovi predjasnje stanje necu im dati da pridju zgradi bag**
 
Eeee al u tome je fora, ne izvodi to Lelekom nego podizvođačka firma. Jedna od njih je izvesni Kablink.
 
Ma bas me briga ko izvodi ima da vrate kako treba ...
Inace netreba da ih plate a i grad da ih nagazi ...
 
Ovo je česta slika kako na malim unutarblokoviskim saobraćajnicama, tako i na velikim raskrsnicama posle svake kiše ili prilikom topljenja snega.



Najgore je što se pojavljuje najčešće kod nivelisanih trotoara.

Ovo zahteva rešavanje na niovu Grada, a ne da ljudi prijavljuju pojedinačne slučajeve (mada, od mojih prijava za ovakve stvari nikada nije ništa urađeno).

Znači, formiranje komisije koja će svoja dupeta da izvadi iz fotelja i da se prošeta po gradu po ovakvom vremenu i popiše sva ovakva mesta i nalaženje najboljeg rešenja za sanaciju.
 
Moja bivša komšinica je poslednjih desetak godina života koristila invalidska kolica i prilikom jednog od pokušaja da na ovakvim mestima pređe ulicu naišao je kombi kroz baru sličnu ovoj sa slike, tako da epilog znate... :roll:
 
Oдавно је требало увести ове ивичњаке-сливнике по целом граду као стандард.
7.png

KerbDrain_Multikom.png

kerb.jpg

10.jpg
 
А онај тип као на Газели, решетка уз ивичњак?
 
2e6bed47cb0b281d78573ebe6710f2a2.jpg


Mislim sta reci? Ruzveltova Radjeno pre 2 godine


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Vrh