Šta je novo?

Sirius [ Poslovni kompleks | 45 000 m2 ]

Prva faza izgradnje ovog objekta je očigledno pri samom kraju. Ostaje pitanje da li će krenuti odmah sa drugom fazom (dok je sva operativa tu), ili će to sačekati neka druga vremena. Videćemo narednih nedelja.

Pogledajte prilog 1
 
Čim popune sa zakupom krenuće u drugu fazu. Verujem da je tako.

@Bukira
Lepe su ti fotografije, ja živim blizu ove lokacije ali nikako da stignem ozbiljnije da fotografišem.
 
18.06.2017.


Sudeći po ovoj njivi koju već dva dana zalivaju, sva je prilika da će biti poveća zelena površina, što će reći da su značajno odstupili od najavljenih rendera :bash: :bash: :bash:

Sirius01b.jpg


Sirius02.jpg


Prvobitno planirani završetak radova je bio 31.03.2017. da bi pre jedno mesec dana bilo najavljeno da će otvaranje biti jun 2017. pa se sve nešto nadam da će me u narednih 10ak dana ipak demantovati, mada čisto sumnjam.

Inače na mestu gde je planirana faza II projekta su postavljene raster betonske rešetke i uradjen privremeni parking, dok su kontejneri za građevince prebačeni na susedni plac do pruge, pa je moguće da će II faza ipak krenuti uskoro.
 
nekako taj render se ne uklapa u realnu povrsinu placa ili mi se to cini???
 
Erste Grupa je u petak, 30. juna 2017. godine, zvanično u Beogradu otvorila poslovni kompleks Sirius Offices, koji je spreman za svoje prve korisnike. Nakon što 3. jula sat simbolično otkuca, prvi zakupac – Erste Bank a.d. Novi Sad, useliće se u ovu zgradu, koja će postati njen novi glavni poslovni centar u Beogradu. Koncern Strabag d.o.o. Beograd, zakupom 4.000 kvadratnih metara, postao je drugi po veličini zakupac poslovnog prostora u kompleksu, saopštila je Erste grupa.


Kompleks zauzima površinu od 18.500 bruto kvadratnih metara poslovnog prostora. Osim kancelarijskih prostorija, Sirius Offices obuhvatiće i restoran, prodavnicu i 230 parking mesta, a prva faza investicije iznosi 40 mil EUR.

Kompleks Sirius Offices nalazi se u poslovnom delu Novog Beograda, na uglu ulica Bulevar Milutina Milankovića i Antifašističke borbe, sa odličnom infrastrukturnom povezanošću sa ostalim delovima grada. Kako je navedeno, biće sertifikovan po standardima BREEAM-a, uz poštovanje strogih zahteva energetske efikasnosti i garantujući minimalnu potrošnju energije za grejanje i hlađenje, kao i upotrebu obnovljivih i recikliranih materijala. Za visok kvalitet kompleksa Sirius Offices bio je zadužen građevinski koncern Strabag.

- Naša poslovna strategija podrazumeva podršku gradovima centralne i istočne Evrope koji se brzo razvijaju, među koje spada i Beograd, gde ujedno posluje i Erste banka. Do sada je Erste Grupa finansirala različite projekte u Srbiji, poput poslovnih i stambenih kompleksa, kao i retail parkova. Sirius Offices, sa površinom od 18.500 m2 i 230 parking mesta, najnoviji je u nizu, i sigurni smo da će ovaj projekat pružiti najviši nivo komfora, energetske efikasnosti i pogodnosti svojim korisnicima, kao i posetiocima. Atraktivnost projekta je već dokazana činjenicom da je dve trećine prostora izdato još pre otvaranja - rekao je Richard Wilkinson, šef sektora za komercijalne nekretnine Erste Group Bank AG.

Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste banke, istakao je da je enterijer kompleksa Sirius Offices dizajniran u skladu sa savremenim pristupom bankarskom poslovanju, koje se brzo menja i prilagođava potrebama klijenata i zaposlenih.

Filijala će, između ostalog, biti opremljena drive-in bankomatom i samouslužnom zonom, koji će biti dostupni 24 sata dnevno. Još jedna novina biće mogućnost da pravna lica na bankomatima uplaćuju novac na račune svojih firmi. Sve ovo će klijentima omogućiti bržu upotrebu standardnih usluga i više vremena za konsultacije sa zaposlenima u banci.

Druga faza ovog projekta podrazumeva izgradnju 12.500 bruto kvadratnih metara i dodatnih 160 parking mesta.
http://www.ekapija.com/real-estate/1805 ... 2-prostora
 

Postavili su ogradu oko parkinga. da li to krece druga faza?
P.S. oko tog kaveza su posadili puzavice. vec su porasle do drugog-treceg sprata.
 
Сасвим пристојне зграде, али зар су морали и они да засе#у равни део фасаде са бавалитом??! :notok:
Или се варам, можда се не види најјасније из даљине?
 
Ne znam sta imate protiv Siriusa???!!!Vazno da su ona 4 cudovista divna.Sirius mi se svidja i podsecamo na nove zgrade u Budimpesti.
 
Rekao bih da nikad nisi bio u Budimpešti. Ovako nešto se kod njih ne gradi ni na periferiji pored autoputa.
 
Grade se ovakve i slicne zgrade i po Budimpesti, licno sam se uverio pocetkom ove godine.

U zoni oko Ludwig muzeja savremene umetnosti i narodnog pozorista, nekih 3-4km od zgrade parlamenta...



sve ove zgrade su 100-150m od obale Dunava.
 
Сиријус је обликовно сасвим пристојна зграда. Боја панела је критична
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=580408#p580408:1g58vllj je napisao(la):
And7rey » Sub Nov 10, 2018 1:12 pm[/url]":1g58vllj]Rekao bih da nikad nisi bio u Budimpešti. Ovako nešto se kod njih ne gradi ni na periferiji pored autoputa.
Trenutno sam u Budimpesti a ovo mi je odprilike stoti put kako sam ovde!Potrudicu se da sutra slikam!
 
Ovde je zasigurno u pripremi nastavak i zavrsetak gradnje, fala Bogu, prolazio sam danas skinuli su i onu reklamu za shop&go.
 
Izvor: Beobuild.rs

Druga faza kompleksa "Sirius"

Pripreme za izgradnju druge faze poslovnog centra “Sirius” u bloku 43 nalaze se u završnoj fazi, a radovi bi mogli početi već početkom narednog meseca. Kancelarijski kompleks na uglu Ulice Antifašističke borbe i Bulevara Milutina Milankovića sastoji se od dva odvojena krila, a prva faza od 26.000m2 bruto prostora otvorena je i useljena tokom 2017. godine. Tada je najavljena druga faza i nastavak radova na kompleksu, gde bi se kompleks proširio novim objektom sa dodatnih 18.500m2 bruto prostora. Projekat druge faze dobio je građevinsku dozvolu jos u decembru 2017, ali su tek nedavnim ograđivanjem parcele počele pripreme za fizičku realizaciju.

Celu vest mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/druga-faza-kompleksa ... p2823.html
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
 
Meni nije jasno zašto ceo kompleks nisu radili odjednom obe sada kako će biti ulaziti ovim ljudima koji su već u izgrađenoj zgradi prašina i slično :bash:
 
Nisu radili zato sto u tom trenutku nisu imali dozvolu za ovaj deo. Srbistan.
 
Sirius01.jpg


Sramno predstavljanje stotina i stotina viska metara, kvadrata, kubika, cega hocete.

Otprilike ovo je realnost.
 
Daako makar srede ovaj plato kako je i na renderu. Prvobitnom, ne @Dzejmsovom :D
 
Stvarno je render kriminalan. Naročito imajući u vidu na alate kojima se rade pa mogu u metar da prenesu proporcije (hajde nije ni ovako sprčeno, ali svakako nema ove širine).

Što se tiče platoa, deluje mi neverovatno da neće imati direktan pristup sa samog ugla uz raskrsnicu, čemu bi neko tako nešto uopšte planirao.
 
Vrh