Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Хвала још једном друштво, свакако да нам много значи подршка свих вас :vops: Предлог је и даље бесплатан па ћемо видети шта и како даље.
 
A da damo Gishkovu kolor semu STU ekipi i ostalim samozvanim grafitnim umetnicima, pa neka dalje saraju garniture ali planski, da imamo i neku korist od njih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=580384#p580384:1ocsvr1z je napisao(la):
Delija » 10 Nov 2018 02:01 am[/url]":1ocsvr1z]Заиста одлично а било би перфектно када би се повратио оригинални и једини адекватан назив тој институцији - Српске железнице.

Vaistinu, kada mogu Nemci da imaju DB i Francuzi SNCF, u oba slucaja se koristi nacionalni pridev, zasto ne bismo i mi imali Srpske Železnice SŽ.
 
Оригинално је СДЖ. СЖ тј. SŽ су већ искористили Словенци.

34519d1346534334-stari-d%C5%BEepni-sat-mog-pradede-grb.jpg
 
Radovi na izgradnji novog železničkog vijadukta kod Beške.
Stanje na dan 11.11.2018.
 
Clanak iz oktobra

Za rekonstrukciju staničnih zgrada ove godine 100 miliona dinara, naredne godine još toliko
„Infrastruktura železnice Srbije“ u 2018. godini izdvojila je 100 miliona dinara za sanaciju i uređenje staničnih zgrada, pa će do kraja ove godine dvadesetak železničkih objekata širom Srbije dobiti lepši, bolji i funkcionalniji izgled.

Za 2019. godinu „Infrastruktura železnice Srbije“ planiraće još 100 miliona dinara za rekonstrukciju staničnih zgrada, pa će zahvaljujući tim sredstvima u ovoj i narednoj godini veći broj železničkih stanica širom Srbije biti obnovljen i uređen.

Na taj način, pored kapitalnih infrastrukturnih projekata i obnove regionalnih pruga u zemlji, „Infrastruktura železnice Srbije“ i uređenjem staničnih zgrada doprinosi novom i lepšem izgledu železnice u Srbiji, u korist potreba svih korisnika usluga.

Tako je samo prošle nedelje završena rekonstrukcija železničkih stanica Sevojno i Vranjska Banja, a pri kraju su i radovi u železničkoj stanici Vranje.

Železnička stanica Sevojno – pre i posle rekonstrukcije
Sevojno-pre-rekn..jpg
Sevojno-posle-rekon.-1024x476.jpg


Celu vest mozete videti na linku http://infrazs.rs/2018/10/za-rekonstruk ... ?jezik=lat
 
обична шминка. требали су и столарију да замене, када су већ узели да раде, а не половично, као по обичају
 
Naravno drecavo zuto, dizajner nije mogao da nadje goru kombinaciju pored toliko boja koje bi bolje ispale.
 
Jao cuti nemoj da ih urelneš dobro je da su se setili da stanične zgrade uopste postoje..... uzas covece da su i najgoru boju na svetu odabrali dobro je . Samo da sto vise obnavljaju
 
Da su se setili mnogi pre njih da su barem okrecili stanice one bi bile u daleko boljem stanju.
Nekad se zapitam kad vidim da nam nista ne valja i da vise kritikujemo nekog ko je barem odlucio da nesto uradi nego onog koji je samo gledao i doprineo stanju u kom se stanice danas nalaze ,šta je nama zasto smo toliko negativni i gde to mi kao društvo srljamo.
Ok ne voliš Vučića postujem ali zemljace ako nesto uradi kako treba barem šuti i napadaj ga tamo gde treba a imaš toliko materijala za to.
 
Upravu si da dobar ukus ništa ne košta ali najneukusnije je u celoj priči što su stanice toliko bile zapuštene da je jezivo uopste ih koristiti za voz. Nemam nista protiv ali ja kad se vozim od Podgorice do Bara pa vidim kako Crnogorci donekle brinu o železničkim stanicama bude me sramota. A tu se radi o sitnicama zaista poput čistoće, prelaza preko pruge, toaletima i sadržajima na stanici. Ne tražimo ne znam koji luksus dovoljno je imati uredjeno zelenilo oko stanice, da bude sveže ofarbano i da sijalice i rasveta rade. Vrlo malo potrebno za sreću.

Ostale obnovljene stanice

Pre
D9-F87-F58-D913-4-BD5-82-FD-18-B6523-D0-A2-D.jpg


Posle

15-CDE1-DC-13-A7-42-BB-B5-BE-72-E84467-AB5-E.png


Pre

2-CCA3-FA1-2-C57-4-FB3-B2-D1-F0-E11-F9-AB40-B.jpg

Posle
A3-C9-BC05-886-B-4-CD1-98-E6-C4-F22-E2-C741-F.jpg


Pre
39-E08-DC2-1-B3-D-499-F-BDF5-C4-B389622750.png

Posle
017-D94-C9-0-BB2-46-FE-9-B10-A90771662608.jpg
 
Ali stoci u sevojnu ništa izgleda nije sveto...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fHcaK_fuzvM[/youtube]
 
E ovo smo mi nažalost , nikako da shvatimo da je ovo naše da nama treba pobogu.
Jos da odluce da onako lepu stanicu Užice renoviraju .
 
Dobro je sto renoviraji stanice problem je kako to rade .
Nema arhitekte da poslozi bolje ...
Nema unifikacije natpisa naziva stanica polozaja casovnika na istima itd ...
 
Da nisu ništa radili svi bi šuteli i mi na forumu i lepota i svi zadovoljni.
I onako lepe stanice bi i dalje bile sa lepo slozenim bojama lepim Wc - ima i milina .Stvarno su preterali sa ovakvim urušavanjem železnice ....
 
Koliko vidim i ova stanica u Sevojnu je bila stecište zmija i pacova kao i Glavna železnička u Beogradu pa je nisu srušili nego obnovili. Nije mi jasno po kom kriterijumu odaberu koju će železničku stanicu koja je stecište zmija i pacova da obnove a koju da ukinu?
 
Po kriterijumu da, uz dvorove najreprezentativniji objekat iz 19. veka u glavnom gradu - proglasiš za ruglo prestonice.
 
Ako je neko odgledao prilog: šta uopšte garantuje da će ta stanica biti uključena u saobraćaj? Bojim se da će opet biti da je Infrastruktura bacila pare na nepotrebno krečenje.
 
Stanica Sevojno je uključena u sistem telekomande i kao takva nije posednuta staničnim osobljem(kao i većina stanica na pruzi od Resnika do B.Polja) Od stavljanja u režim TK u stanici nisu prodavane karte pa neće ni posle ove odradjene rekonstrukcije i sređivanja(sminkanja).
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=581064#p581064:2w01l6qt je napisao(la):
DzonTravolta » 13 Nov 2018 11:42 am[/url]":2w01l6qt]Znači, ona i po sistemu TK može da služi za prijem i otpremanje putnika?
Naravno. Samo što se kupovina karata obavlja u vozu kod konduktera.
 
To je ok.
Btw, imaš li neke info o novom RV?
Planira li se šta za regio polaske iz Rakovice?
 
Vrh