Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

Mora prvo da se napravi garaža u Fruškogorskoj, do tad ovako
 
I aktiviranje potapajucih stubica bi realno popravilo situaciju.

Na KV, ali ce napraviti haos drugde. Broj parkiranih vozila na KV se znacajno povecao od trenutka kad su poceli da rade Toplicin venac.
 
Stubići, a može i par saobraćajnih znakova i saobraćajac koji će da puni budžet i ojačava "finansijsku stabilnost države"...

Stubić nije sistemsko rešenje, samo privremena improvizacija dok se ne dosete kako da mu doskoče.
 
Stubici sa kamerama vec funkcionisu u Zemunu (ulazak u Gospodsku iz Lagumske npr). Ima li neko informacije da li je u praksi kao u teoriji?
 
Ovi na pomenutoj raskrsnici mislim da izgledaju isto kao ovi sa KV i funkcionisu po principu kamera i ocitavanja tablica.

Ispred stubica ima obelezen prostor gde se auto zaustavi, kamera je nesto dalje iza na stubu i snima tablicu, ako je prepozna spusta stubice.
 
Znači samo stanari?

Tako bi trebalo i za Kosančića dok se ne napravi garaža, a posle samo za dostavna vozila i stanare, ali da se napravi nekako sistem tako da ne možeš da ostaneš duže od sat vremena.
 
S obzirom da je ulaz u Gospodsku, a ona je cista pesacka zona, mislim da je za dostavu i stanare, ali ne za parkiranje. Ne znam za vremenske limite i sl.
 
Venac deluje ruzno sa parkiranim automobilima, parking mesta nisu ni obelezena (jer nije ni predvidjeno), te utoliko gore.
Dok su automobili u pokretu, mozda ne bi toliko ni smetalo, parkiranje je veci problem.
 
Imamo pobednika bahatosti:

293d0c3d691976632ed970a779631dc1.jpg


Isto kao na Tromostovlju
 
Kokili":2es43lue je napisao(la):
Imamo pobednika bahatosti:



Isto kao na Tromostovlju
Meni ovo nije bahatost, nego klasicna fora gde se koristi prazan prostor i tudja nesposobnost da se ucari.

Tako su slovenci na slici capili ajvar, kad su ostali nesposobni a oni namazani, jer obraza nisu imali tvrdeci da je ajvar njihov . Evo sad dosli da parkiraju na KV, jer smo mi nesposobni. Kada kazem mi, mislim na grad i drzavu, koja moze ozbiljno da zaradi na ovakvim tupsonima.

Sent from my Ektra using Tapatalk
 
Svaka cast na slikama Angor, sad se najbolje vidi kako je zasijao Kosancic sa novim fasadama. Podseca me na neki Austrijiski gradic...
 
Pu pu,da ih ne prizivam, ali izgleda kao da su se ovi ulični "umetnici" malo pritajili. Nije skoro bilo prijave novih škrabotina na taze sređenim fasadama...
 
Џабе, они краду. Мада има и пунолетних вандала.
 
Zabrana ne bi ništa rešila jer bi maloletni divljaci angažovali starije da im kupuju. A drugo, prepoznatljive upadljive i agresivne grafite ne ispisuju toliko maloletnici. STU, FAGS, Djox, Imso... koliko sam video, sve su to ljudi od po 30 i više godina, koji su gradnju karijere i porodice zamenili ponovnim proživljavanjem vrtića. Dok klinci šaraju male natpise i potpise, ovi su ti koji prave one glomazne i velike žvrljotine na fasadama.

Inače to se nekad rešavalo, tačnije sprečavalo, kad je obična policija imala nadležnost nad time. I umesto da rade papirologiju, privođenje, procesuiranje i na kraju ništa ne reši... oni su to rešavali - batinom. Umesto da ga šalju u vaspitni dom, oni ga ''prevaspitaju'' tu na ulici. :) Otkako su pravila i policija smekšana a nadležnost prebačena na komunalce početkom decenije, taj problem je eksplodirao.

E sad ova akcija sređivanja fasada po gradu i smanjena pojava novih žvrljotina je dokaz da čak i ta služba, i njeni nadređeni (Grad, Sekretarijat, inspekcije) mogu nešto da urade kad čvrsto reše. Samo što prvo mora da dođe naredba sa samog vrha i da se interes partije poklapa sa interesima građana i institucija. A to se dešava ređe nego Olimpijada.
 
Rešenje je definitivno visoka kazna i strah od kazne. Isto bi bilo problematično ižvrljati fasadu, ukoliko biste znali da ćete recimo proći kao da ste ižvrljali nečiji skup auto. Do sada nismo ni jednom u medijima čuli da je neko platio ogromnu kaznu za uništavanje fasade, to samo ohrabruje te idiote da nastave sa svojim frustracijama. Ja bih uveo kaznu u visini cene cele fasade plus odredjene kaznene poene. To nije slučajnost, već namera, nema tu šta da se pregovara ako je neko krivac.
 
Domacim zrvljacima - Kazna od 1000eur ili kazneno popravni zavod po principu smestaja i hrane i nanogice na period od 3 meseca uz uvodjenje osmocasovnog radnog vremena na - (okopavanju njiva, ciscenju ulica, pomoc gradskoj cistoci pri praznjenju kontejnera itd..), U zimskim mesecima ciscenje snega i leda sa ulica.

Stranim zvrljacima - deportacija iz zemlje i zabrana ulaza na 3 godine.
 
Ма довољно је да плате трошкове чишћења фасада, мобилијара и возила која су зас...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=594929#p594929:3pt4o4wk je napisao(la):
zexland » 13 Jan 2019 10:13 pm[/url]":3pt4o4wk]Domacim zrvljacima - Kazna od 1000eur ili kazneno popravni zavod po principu smestaja i hrane i nanogice na period od 3 meseca uz uvodjenje osmocasovnog radnog vremena na - (okopavanju njiva, ciscenju ulica, pomoc gradskoj cistoci pri praznjenju kontejnera itd..), U zimskim mesecima ciscenje snega i leda sa ulica.

Stranim zvrljacima - deportacija iz zemlje i zabrana ulaza na 3 godine.

Ispada da je žvrljači po zidovima opasni narodni neprijatelji ... dodaj još malo pa će biti kažnjavani kao prosečan diler droge u Srbiji kada "padne" :)

Nego ozbiljno - da bi se to zaustavilo nije dovonjo samo povećati kazne - treba prvo zakonom uvesti posebno krivično delo za uništavanje fasade ili objekta i nanošenje štete i izazivanje troška vlasniku. I onda to treba i sprovesti. E, a kako se ovde sprovode zakoni....
 
Sve to vec ima u zakonima samo se ne sprovode i oni koji bi trebali da ih sprovode ne poznaju propis koji sprovode policija kom pokiciha itd ...
 
narodna-biblioteka-kosancicev-venac-foto-beta-1365233671-292443.jpg


Ova zgrada na uglu je prilicno nezadovolavajuce ofarbana. Sterilisali su je maksimalno.
 
Vrh