Šta je novo?

Hram Svetog Save

Photo by Zoran Mesarovic
f899b3f418437b2edb9bb247d2f4989c.jpg


Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=593462#p593462:1vufn6i3 je napisao(la):
orjen » 05 Jan 2019 11:05 pm[/url]":1vufn6i3]Mala ekslkusiva u predvecerju badnjeg dana. Aluminijumske rozete na spoljasnoj fasadi menjace se mermernim. Hram ce biti osvecen u septembru 2019. Do tada ce imati veliku i dva mala ikonostasa u pripratama i mermerni pod. Imace ukrasne obloge na ulaznim vratima od livene bronze, dekorativnu unutrasnju rasvetu, a postojeca kamena obloga oko hrama ce se zameniti. Od tada ce i celokupni hram biti stavljen u bogosluzbenu upotrebu.
file.php

file.php

Хвала, орјене!

Нисам најбоље разумео, које су то алуминијумске розете које ће бити замењене каменим?

То све што си набројао јесте важно, али ако буде готово до септембра, а да личи на нешто, скидам им капу.

А унутрашњу расвету ако буде у рангу оне коју су ставили у капелу, боље да не стављају. Јака и врло непријатна расвета. Могло је то много суптилније.
 
Jbt mislio sam da ovo nece prepisati od beca i njemaca strasno ....nemam rijeci
 
Još će početi i Knez da asfaltiraju, ovo stvarno liči na svinjac..
 
Da se ne lažemo, ovo je jedino što je moglo da se uradi u kratkom roku.

Strašno je što mora Putin da dođe da bi se uopšte krenulo u neki vid saniranja, mada je još strašnije što će ovakvo stanje da ostane još bar godinu dana (tender, nabavljanje odgovarajućih ploča...).
 
Mogli su bilo kakve granitne ploče da stave (imaju ih sigurno na lageru), bolje bi izgledalo nego ovo sada.
 
Prosto je nemoguće da nemaju granita, kad već toliko ulica trenutno pretvaraju u pešačke zone. Mada ne bi me čudilo više ništa...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595065#p595065:hxranm9a je napisao(la):
Zezeljko » 14 Jan 2019 12:37 pm[/url]":hxranm9a]Prosto je nemoguće da nemaju granita, kad već toliko ulica trenutno pretvaraju u pešačke zone. Mada ne bi me čudilo više ništa...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ишло је по принципу има још времена, има још времена... А јој, нема више времена, Путин стиже за четири дана! Ко ће да се *ебе са плочама, дај ми ово да асфалтирамо час посла.
 
U onom nedavnom Orjenovom postu rečeno je da će se do proslave autokefalnosti u septembru prostor oko Hrama iznova popločati..ovo sada samo krpe na brzinu zbog Putina.
 
Je l ste primetili da se stidala i prica oko nastavka poplocavanja platoa oko Crkve sv. Marka?
 
Ma to ti se samo pricinjava duz cijelog trotara treba staviti stubice pod hitno cim kompletiraju ulicu ...
 
Nije ni cudo sto su te ploce popucale, njihova debljina je skandalozna, kao da su radjene za WC a ne spoljasnju upotrebu.
 
Veterani 63. padobranske brigade odrzavaju 15. Januara koncert na Kolarcu. Novac koji se skuplja je zamisljen za oslikavanje ruske crkve na Tasmajdanu. S time veterani hoce da odplate deo "duga" za oslikavanje Hrama. Imali priliku da ulaze u hram neki dan i ispricali koliko su radovi odmakli. 22. Februara 2018 u ambasadi Rusije Lavrovu i podelii njihov znak. Na koncertu izvodaci Slobodan Trkulja i Ivana Zigon. Voditelj Milos Bikovic.
https://rs.sputniknews.com/analize/201901141118493800-padobranci-putin-koncert-/
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595042#p595042:1vkr3mw6 je napisao(la):
Zezeljko » 14 Jan 2019 11:09 am[/url]":1vkr3mw6]Još će početi i Knez da asfaltiraju, ovo stvarno liči na svinjac..

Kada sa video slike, prvo sam pomislio - ovo je tek početak, biće ovoga i u Knezu.
 
Mala reportaga Tanjuga o radovima u hrama. Ima tu informacije o tekucim radovima na mozaicima, ikonostasu i podu. Ikonostas ce biti od kamena visine 6,5 m i 21 m sirine. Putin ce simbolicno poloziti jedan kamencic mozaika. Mozaik apside prikazue bogomater nikopeja (Nikopoia). Nalazi seu centru hrama, pa predpostavljam da ce Putin ovde poloziti svoj kamencic. Do decembra 2019 sve radove trebaju da se zavrse.
http://tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&&GalID=387882
 
Moram da priznam da se meni ovaj ikonostas nimalo ne dopada. Štaviše, nekako mi premalo djeluje pa sve i da bude 6.5 metara kao što kažu.
 
Да узмем муштулук - ево га првенац!

 
Vrh