Šta je novo?

Тврђаве, манастири, цркве...

Hvala na info. Čitam da pri rekonstrukciji nisu koristili propisani specijalni malter, ili predvidjeno vezivo-nego običan malter. Navodno su na tome nakrali mnogo novca od donacije za rekonstrukciju..Sačuvaj nas Bože ove lopovske države i nesposobnjakovića. Što kažeš Boco, u nekoj normalnoj zemlji ovakva tvrdjava bi izdržavala ceo kraj, a kod nas..
 
Priprema se konstrukcija za most preko kojeg će se ulaziti u Golubačku tvrđavu

izvor.Danube Serbia
 
Nadam se da oni koj su dali novac za ovu tvrdjavu , nikada nece videti ovu fotografiju , koja prikazuje veoooma mnogo...
al ajd laički stavljam tačku, da nemračim i onako previše rečenog o radovnima na Golubačkoj tvrdjavi...
ostaje na savesti stručnjaka ....
PS
Miloše hvala tebi za sličicu
al ,,teškog srca ,, +1
 
Postavljanje mosta preko kojeg će se ulaziti u Golubačku tvrđavu

izvor.Danube Serbia
 
Jesu oni ovo omalterisali zid na kapiji? Zasto?!
 
Krovna konstrukcija i konstrukcija sprata u objektu palate u Golubačkoj tvrdjavi

izvor.Danube Serbia
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=537788#p537788:13fvce8a je napisao(la):
Vox91 » Ned Maj 13, 2018 11:02 am[/url]":13fvce8a]Ovo deluje jako musavo.
Ne deluje, ono je stvarno musavo.
 
Da li neko ima neku novu sliku / informaciju u vezi obnove tvrđave Ram i eventualno Fetislama?
 
Jel ce to ipak da prave onaj stakleni zid protiv koga se borila jovin u novostima ...
 
Bas se oteglo, sada najavljuju zavrsetak radova za sledecu godinu.

Jedna od najlepših tvrđava u Srbiji uskoro dostupna turistima



Na Golubackoj tvrđavi do sada je završeno 90 odsto radova, a potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da će iduće turističke sezone za turiste biti dostupna kompletna tvrđava.

"Naredne godine mi očekujemo između 100.000 i 150.000 turista kada svi ovi objekti budu i završeni. Danas je završeno oko 90 odsto radova, očekujemo da do 5. decembra budu završeni radovi na unutrašnjem uređenju glavne palate, koja je centralno mesto za čitavu tvrđavu", rekao je Ljajić novinara nakon obilaska radova na Golubačkoj tvrđavi.

U martu će, kaže, biti izgrađeni i pristupi do svih kula, odnosno metalna stepeništa.

"Za narednu turističku sezonu imaćemo kompletnu Golubačku tvrđavu koja je dostupna turistama. Siguran sam da ćemo imati čime da se ponosimo, imaćemo jednu novu turističku destinaciju na mapi Srbije", naglasio je Ljajić.

Naveo je da se mnogo kasnilo u realizaciji ovog projekta, pre svega zbog arheoloških radova i novih nalazišta.

"Kada ovo sada vidite, zaista je vredelo čekati i ovo je jedna od najlepših tvrđava na Dunavu imajući u vidu da se nalazi i na ulazu u Đerdapsku klisuru čitavoj ovoj atrakciji daje posebnu važnost", rekao je ministar.

Siguran je da u perspektivi Golubačka tvđava može da bude jedna od važnijih turističkih destinacija u čitavoj zemlji.

"Mi smo samo ove godine, dok tvrđava nije bila dostupna za posetioce, imali oko 80.000 gostiju, od toga polovina su gosti iz Rumunije, polovina domaći turisti. Imali smo 44 pristajanja kruzera u Golupcu za 3.500 turista uglavnom iz SAD, Australije i Velike Britanije", naveo je Ljajić.
 
Bio sam na mini izletu prošlog vikenda. Lepenski vir, Đerdapska klisura (sa Trajanovim mostom i Trajanovom tablom), kanjon Vratne su lokaliteti evropskog, a neki čak i svetskog značaja. Put nije loš, postoje i ture brodom, ali ceo taj kraj Srbije je pust i slepo crevo.

Golubac je bio isključivo vojno utvrđenje i nema toliki istorijski značaj (mislim na evropskom nivou, kao prethodno nabrojani), ali je zato izuzetno lep, atraktivan, lako dostupan. Sa druge strane Fetislam tvrđava u Kladovu će uskoro postati prava džungla, nalik na ostatke majanske civilizacije. Možda okačim i poneku sliku kad stignem.
 
Istina, slepo crevo je baš izraz koji dobro opisuje taj deo.

Jedina dobra stvar je što priroda ostaje netaknuta (koliko toliko).
 
Dugo očekivani objekat palate u Golubačkoj tvrđavi.
izvor.Danube Serbia
 
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i direktorka niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture Ljiljana Berić danas su presecanjem vrpce svečano otvorili renoviranu srednjovekovnu tvrđavu Momčilov grad. Ovaj turistički biser Pirota renovinar je zahvaljujući programu Prekogranične saradnje između Pirota i bugarskog grada Montana a po rečima gradonačelnika Vasića u planu je da se verovatno na proleće nastavi sa uređenjem tvrđave, tačnije opremanjem modernim tehnologijama poput 3D virtuelnih tura i mnogih drugim sadržajima.
https://www.pirotskevesti.rs/lokalna-sa ... ilov-grad/

IMG_9007-768x247.jpg

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wtb-4EHKv0Y[/youtube]
 
Професионално фотографисање на тврђави "Голубачки град" се од почетка ове године наплаћује. Аматерско фотографисање без наплате.

Фотографисање на тврђави Голубачки град 4.000 динара
Д. Н. | 04. јануар 2019. 17:28 | Коментара: 0
На сајту „Голубачког града“ ДОО, које се стара о тврђави, наведено је да је ова наплата уведена у складу са законским прописима
http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 1%80%D0%B0

 
To važi i na Kalemegdanu. Bilo je slučajeva da nisu dali ljudima da prave fotke na stativima. Iz ruke nikada nije bio problem.
E sad, da li će svakoga ko ima dslr proglasiti za profi fotografa, to je pitanje.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Mislim da je negde pojašnjeno da se radi o profesionalnim fotografima, a ne uređajima. Radi se o tome da se naplaćuje slikanje svadbi, poslovnih i sličnih događaja u komercijalne svrhe, a ako neko slika za svoje potrebe onda se ne može smatrati profesionalnim fotografom u tom konkretnom trenutku (pa makar imao prof. uređaj).
 
Naravno, potpuno je jasno svakome ko ima normalni IQ šta je profesionalni projekat. Problem su glupi ljudi koji svakoga sa malo boljim aparatom smatraju za profesionalca.
 
Vrh