Šta je novo?

Sportski događaji

Pa dobro, očekivano je Budućnost pobedila FMP...Evo je i tabela...

# Team W L T D
1 CZV 15 0 30 252
2 CED 11 4 26 105
3 BUD 10 5 25 96
4 PAR 9 6 24 59
5 MEG 8 7 23 -15
6 FMP 6 9 21 -37
7 MOR 6 9 21 -49
8 CIB 6 9 21 -79
9 OLI 5 10 20 -39
10 ZAD 5 10 20 -58
11 IGO 5 10 20 -67
12 KRK 4 11 19 -16811

Ima da se igra još 7 kola do kraja i naravno sve može da se promeni, pa čak i ono što izgleda očigledno, a ne ovo gde se konstantno ,,kuva". Partizan opet ima šansu da se izjednači sa ekipom Budućnosti u sledečem kolu pošto podgorički tim ima težeg protivnika - Cedevitu, koja opet u taj duel polaže više sanse za pobedu, nego u sledećem kolu kada igra protiv Zvezde. A Partizan igra sa Megom kao domaćin, gde je velika šansa da upiše pobedu. A pored pobede Cedevite, uz nadu da neće biti baš milosrdna prema Podgoričanima, odnosno da će ih pobediti većom razlikom, ako je krene, biće na korak od trećeg mesta. Zvezda sa FMP-om, pa Cedevita. Onda opet dve lakše utakmice, Olimpija i Mornar, gde opet mora da se prištedi za Evrokup, ali pametno. Posle toga ide borba za Kup Radivoja Koraća, a u ABA ligi tronedeljna pauza, pa derbi sa Partizanom. Nadam se da ćemo tada i da čekamo sledeću fazu Evrokupa i sa Zvezdom i sa Partizanom. Ova faza će se do tada završiti.

Kad smo već kod Evrokupa...Partizan sutra protiv Monaka, a Zvezda prekosutra sa Valensijom.
 
Partizan se na kraju spasio bruke, još su ga 2 ili 3 greške delile od pobede. Čak ni zadnja četvrtina koju je dobio 30:18, nije donela pobedu. Bilo je i 20 razlike za Monako, na kraju 68:72. Svaka čast za tu zadnju četvrtinu, ali da su se bar na poluvremenu probudili tako...Iz Zvezdine grupe trenutno igraju Unikaha i Limož, gde Zvezdi naravno odgovara pobeda Francuza, ali to će biti teško.
 
Šta uradi Golden Stejt u prvoj četvrtini, majko moja mila. Denver isto odigrao vrhunski, dao 38 poena, a gubili 13 razlike posle prvih 12 minuta.

Već vidim sličan scenario kada budemo igrali sa Amerima na SP. Nama je možda i bolje da molimo Boga da igra Džejms, da malo carini loptu, spusti tempo i to, ovi brzanci, Kari, Klej i Durent, kad te uhvate u mašinu i piče sto na sat i pogadjaju iz svih pozicija, tu spasa nema.

Napokon imamo priliku da napravimo drim tim za naše uslove i opet nam to ne garantuje da nećemo biti poniženi u duelu sa SAD.

Kako sada stvari stoje, Teodosić, Jović, Micić, Nedović, Bogdanović, Gudurić, Kalinić, Lučić, Bjelica, Jokić, Marjanović i Milutinov je najbolje što imamo u ovom trenutku. Eventualno Raduljica, zbog starih zasluga, umesto Milutinova. Daj Bože da jednom odgledamo i našu reprezentaciju u najjačem sastavu pa šta bude nek bude.
 
Biće zanimljivo videti kako će stvari izgledati posle ovog SP i OI, tamo 2023. i 2024. Čini se da bi to mogle da budu velike šanse za našu reprezentaciju za zlato, verovatno će Jokić tada biti na vrhuncu, Bogdan će verovatno i dalje moći značajno da pomogne, ali ostaje pitanje ko će se tu još razviti u vrhunskog igrača, pre svega na poziciji plejmejkera.

Ali šta je naša velika prednost i šansa? Ja se kada igramo protiv Amerike plašim samo one elite i njihovih najboljih igrača poput Hardena, Džejmsa, Vestbruka, Karija, Durenta, Lenarda... Svi će oni do tada biti u poznim igračkim godinama i ako ne budu završili karijere gotovo sigurno će završiti reprezentativne karijere.
A ko današnji najbolji igrači ispod 25 godina koji će tada biti na vrhuncu i verovatno najbolji igrači sveta? Janis, Embid, Jokić, Karl Entoni Tauns, Ben Simons, Porzingis... Niko od njih nije Amerikanac. Pa i ove godine, od prva tri pika na draftu, samo je jedan bio Amerikanac, a on i nije pokazao ništa specijalno do sada, za razliku od Dončića recimo. Ima naravno i dobrih mladih Amerikanaca, ali ne deluju kao neki bauk.

Čini se da će generalno sve reprezentacije imati mnogo veću šansu protiv SAD, a nama ostaje da se nadamo da ćemo mi biti ti koji će im oteti zlato. Šteta što se ovoj generaciji, po svemu sudeći, neće dati da izadje u punom sastavu i odigra protiv nešto slabijeg američkog tima.
 
Počinje Valensija - Zvezda. Cirbes i Beron su u sastavu, što je važno. Lazića i Kešelja nema. Valensija, na žalost po Zvezdu, u najjačem sastavu. Motivacije bi trebalo da ima, više nego dovoljno, da se sruši možda i glavni favorit za osvajanje Evrokupa na svom terenu. Pratimo utakmicu...

Da dodam, da ne pišem post za postom, kada već može. Na poluvremenu je 5 razlike za Valensiju. Zvezda je počela solidno, vodila u prvoj četvrtini, a u drugoj bolji šut Valensije i jača odbrana. Ako sam dobro video, otišli su i na 10 poena viška. Ali uspela je Zvezda da smanji na 5 na poluvremenu. Sa obzirom ko je Valensija, minus od 5 poena ne može se smatrati lošim rezultatom, kada igrate u gostima. Ali opet, 3-4 promašena zicera su velika stvar da su se pogodina na ovakvoj utakmici. I na to još par, pa recicu slobodno, početničkih grešaka, što bi dalo totalno drugačiju sliku.

Počinje drugo poluvreme, pa da vidimo...
 
Do kraja treće četvrtine je još i ličilo na nešto, bez obzira na sve. Nije Zvezda imala sreće, hteo je Valensiju šut, a što je nedge i destabilizovalo Zvezdu, pa je i odbrana pala. Na kraju veća razlika, 92 - 76. Tabela: Valensija 3-0, Unikaha 2-1, C. Zvezda 1-2, Limož 0-3. Posle utakmice sa FMP-om u ABA ligi, dve utakmice u Evrokupu kod kuće, Valensija i Unikaha. Između u ABA ligi Cedevita, što ne valja, ali ima to i dobrih strana. Daleko od toga da su šanse izgubljene, nisu nikako. Moglo je da bude lakše, bar da su jednu od ove dve utakmice dobili, ovako teži put. Niko realan nije očekivao obe pobede, ipak su to dva jaka tima, a u gostima obe utakmice. U svakom slučaju za Evrokup se upalio crveni alarm i zadnji je momenat za otrežnjenje.
 
Tomićeva utakmica, nije ništa prepoznao, povredjeni Čović uveo ekipu u kontra ritam. Milis da su šanse u Eurocupu ovim izgubljene ostaje Aba
 
Bio sam u nekom drustvu i nisam pazljivo gledao, ostala mi je u pamcenju samo jedna situaciju u kojoj Covic, iz ne znam kog razloga, se gura sa protivnickim centrom u reketu, iako nije doslo do preuzimanja i Odzo stoji tu na 10 cm pored. Naravno, igrac koga Covic treba da cuva je potpuno sam na liniji za tri, dobija loptu i pogadja. Tu je negde bio kraj svim nadanjima.
 
Da nije bilo individualnog kvaliteta igrača, ova razlika bi bila veća. A košarka je timski sport i ne može da se igra akcija van celog tima i očekuje da uvek uspe. Da nije bilo, recimo Berona, koji je ne znam ni ja kako par puta sam izgradio poziciju za šut i nekako pogađao, ko zna šta bi bilo. Oni su delovali kao Golden Stejt u pojedinim trenucima, a koji igra protiv ekipe koja zna da će da bude razbijena, pa se i ne bori.

Sada više nema mesta za grešku, bar ne u Evrokupu. Sa 4 - 2 se u svakom slučaju ide dalje. ALI...Ako Zvezda pobedi Valensiju u BG, a Unikaha će Limož (teško obrnuto, zato gledajmo realno), biće tabela: Valensija 3-1, Unikaha, 3-1, Zvezda 2-2, Limož 0-4.
Pa sledeće kolo da pobedi Zvezda Unikahu u BG, a Valensija će opet Limož, onda će biti: Valensija 4-1, Unikaha 3-2, Zvezda 3-2, Limož 0-5
I poslednje koliko da kažemo da Zvezda dobije Limož, a Valensija Unikahu, biće Valensija 5-1, Zvezda 4-2, Unikaha 3-3, Limož 0-6.

Tako će Zvezda jedino proći, a pod uslovom da se ne nada da će imati sreće što se tiče drugih, odnosno nijednom iznenađenju u smislu da će slabiji pobediti jačeg.

Daleko od nemogućeg, ali da bi se ostvarilo, potrebno je puno.
 
Zvezda očekivano pobedila FMP iz zezanja, a utakmica Zadar - Partizan je svakako bila zanimljivija za gledanje, gde je beogradski tim tesno pobedio.
Partizanu ostaje da se nada da će Cedevita da pobedi Budućnost, pa da se poraznaju na tabeli. I jedna i druga ekipa će da ,,grizu", jer je oboma Aba liga prioritet, a da sačeka Zvezdu u polufinalu ne želi ni jedna, a ne želi ni Partizan. Teško će Patizan i ako Cedevita pobedi da bude treći, Budućnost ima mnogo bolju koš-razliku. Jedino da Cedevita pobedi 33+ razlike, ali to teško.
 
Budućnost je pobedila Cedevitu, što Partizanu nije odgovaralo, osim ako ne gledamo kroz to da sada i za jednim i za drugim kasni po jednu pobedu da bi se izjednačio, a dve da prestigne. Da završe na drugom mestu, što će teško, ali nije nemoguce, biće super. Drugo ili treće, samo da izbegnu Zvezdu u polufinalu.

U Evrokupu Partizan je pobedio Monako u gostima, 4 poena razlike, kao što je u pretodnom kolu izgubio od istog. Ali za sada mu druga utakmica iz grupe ide na ruku, pošto Ritas vodi protiv Albe. Ako Ritas pobedi, sve 4 ekipe će imati odnos pobeda i poraza 2-2, a Partizan će zbog drugih parametara da ispadne prvi, verovali ili ne.

Sutra da se nadamo pobedi Zvezde u Beogradu protiv Valensije, naravno. A i pobedi Limoza nad Unikahom, što će biti teško, ali odgovara Zvezdi. Hajde ipak da verujemo, Limož je domaćin, pa možda. Ako pobedi Unikaha, situacija će biti sve čistija i izvesnija, što se tiče te grupe. Limož će definitivno da ispadne, a Zvezda i dalje neće imati pravo na poraz i ostaće na trećem mestu, koje će samo da je drži u nadi da može dalje i trenutno u zoni ispadanja.
 
Izvinjavam se na dezinformaciji, do duše ne velikoj. Partizan je pobedio Monako večeras sa 3 poena razlike - 71:68, a u prethodnoj je izgubio 4, 72- 68. I kad već pišem drugi post, Alba je ipak pobedila Ritas 87 - 85. Situacija u toj grupi je trenutno ovakva:

1. ALBA Berlin 3 1
2. AS Monaco 2 2
3. Partizan NIS Belgrade 2 2
4. Rytas Vilnius 1 3

Partizan je sada u situaciji u kakvoj će Zvezda biti, ako sutra pobedi. U slucaju dalje pobede favorita u svojoj grupi, nema pravo na poraz, ako hoće dalje.
 
Mislim da je realno da se zakljuca ova tema posle ovoga, ne vredi vise bilo sta pisati :lol:

Screenshot-20190122-234436.jpg
 
Zaista piš vest :)

Nego, Nole u polufinalu AO. Nišikori mu predao. Čuh vrlo zanimljivu statistiku za Japanca, a to je da je imao 9 vezanih poraza u finalima turnira. Zaista psihološki teška situacija.

A i dečko najbolje godine "troši" u eri Noleta, Nadala i Federera. Koliko bi on i još neki igrači te generacije imali više uspeha da ne igraju u eri najboljeg tenisa u istoriji.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=596945#p596945:bpqla5p1 je napisao(la):
astrodule » Sre Jan 23, 2019 12:23 am[/url]":bpqla5p1]Eto šta znači jedan poen, a često se završnice odrade preko one stvari.

Imali su dve šanse da pobede sa vecom razlikom, nego sto su pobeđeni, ali nije htelo. Pobeda je svakako važnija od svega. Večeras Zvezda sa Valensijom. Ruku na srce, Valensija je evroligaška ekipa koja bi verovatno prošla u top8 Evrolige ove sezone, kao i za nijansu od nje slabija Unikaha. Zvezda ima težak posao, da izbaci jednog od njih dvoje. Tako da je u ovoj grupi uspeh drugo mesto. I naravno da navijamo za Limož večeras da pobedi Unikahu, jer to Zvezdi odgovara. Unikaha je, ruku na srce, klasu iznad, ali lopta je okrugla, pa hajde da verujemo.
 
Izgubila je Zvezda posle drame 82-81. I sa ovakvom igrom, protiv ovakvog tima, nije to loš rezultat, još su zamalo i pobedili. Situacija je sada vrlo teška. Valensija se kvalifikovala za dalje, ako Limož dobije Unikahu, biće nekakva realna šansa za Zvezdu, ako ne, samo teorijska. Bilo bi Valensija 4-0, Unikaha 2-2, Zvezda 1-3, Limož 1-3. Pa da Zvezda tuče Limož u sledećem kolu. Valensija će verovatno da pusti Unikahu. I biće Valensija 4-1, Unikaha 3-2. Zvezda 2-3, Limož 1-4. Pa onda da Zvezda rešava sama svoju sudbinu protiv Unikahe i da ima bolji međusobni skor, odnosno pobedu sa 6+, razlike, jer je u Malagi bilo 79 - 74 za Unikahu. Ali treba Limož da pobedi u ovom kolu...
 
Izgubio i Limož, takođe posle drame. Zvezda sada ne drži situaciju u svojim rukama, nego zavisi od drugih. Valensija 4-0 (kvalifikovala se za top8 ), Unikaha 3-1, Zvezda 1-3 i Limož 0-4.

Što znaci da Valensija mora da pobedi Unikahu, a Zvezda Limož, pa posle da Zvezda protiv Unikahe u zadnjem kolu rešava svoj prolaz dalje. Ali Valensija je prošla i može da radi šta hoće, pa što ne bi pustila tim iz svoje zemlje, kome znaci ta pobeda...Realno. U toj varijanti u sledećem kolu, čak i ako Zvezda pobedi Limož, Unikaha će se pobedom nad Valensijom kvalifikovati, a u šestom kolu Zvezda može da igra samo da se časno oprosti od Evrokupa pred svojim navijačima protiv jednog od najjačih timova u ovom takmičenju.

Za vikend Aba liga protiv Cedevite, a za dalje, videćemo...
 
Partizan da promeni ime u Fortuna...da mi imamo toliko sreće u žrebu poput njih redovno bi igrali F4...a da njima zapadaju naše grupe imali bi jednu pobedu u tri godine. Ali jedva čeka da ih oderemo kad polete jer su prošli grupu a mi nismo.
 
Može li neko da objasni logiku na AO da 2. nosioc ima takav žreb da u finale ulazi sa dva dana odmora, a prvi nosioc sa jednim danom odmora.

Razumem da ne igraju istog dana da bi bolje raspodelili zanimljivost (da se ne lažemo, ko će da plati ida gleda ženska polufinala, ako za iste pare može da gleda muška).

Razumem i da igračima nekada više prija da nemaju pauzu, ali ne vidim problem da onda pitaju projektovane finaliste šta im odgovara, ali da broj 1 ima prednost.
 
Jesu dobili lakšu grupu, ali oni igraju dobro srazmerno svom kvalitetu, Triknijeri izvlači maksimum iz te ekipe, a Zvezda ne. Zvezda je trenutno bolji tim od Partizana, a za onaj poraz sinoć od Valensije, nema opravdanja. Sa onako lošom igrom, sa 3 raspoložena igrača, da budeš u situaciji da pobediš Valensiju za malo, to je uspeh. Znači moralo je bolje. Jeste teška grupa, to stoji, ponavljam, ali ovo nije ni blizu maksimuma. Ja razumem da od 12 igrača na raspolaganju, nije raspoloženo 5. Ali da od 12 nije raspoloženo 9 ili 10, vec nekoliko puta, za to nema opravdanja. Sve se vadimo na to da su dobili evroligašku grupu, ali to je možda objašnjenje, ali nije opravdanje. Za igru u ABA ligi svaka čast, to ne treba komentarisati, ali Evrokup je morao bolje.
 
Partizan će svakako ispasti zbog onog faula i promašenog zicera, ili zbog celog prvog poluvremena protiv Monaka u Beogradu. Ali sa druge strane nismo ni verovali da ćemo se ugurati u top 16.
 
Partizan je trenutno u boljoj situaciji od Zvezde, što zbog svog, što zbog drugih rezultata, zavisi od sebe. Zvezda zavisi od drugih. Logično je da će Valensija da pusti Unikahu, oboje su španski timovi, Valensiji ne treba i dobro će joj doći da se prištedi, a Unikahi treba. Isto kao što bi Zvezda pustila Partizan ili obrnutno. Bolje da prođe naš tim, nego neki drugi. Teško da će biti drugačije, to je realan scenario, a ja bi voleo da nije tako.

Zašto bi Valensija Zvezdi činila uslugu, sebe trošila, a ne bi učinila timu iz svoje države?

Partizan do kraja ima Ritas ovde i Albu tamo. A teoretski, ako se poklope drugi rezultati, može i jedna pobeda da mu bude dovoljna za dalje. Sve zahvaljujuci dobrom treneru. Andrea Trinkijeri, je od ne tako lošeg tima, ali koji se disciplinski i organizacijski u igri raspadao, sabrao to što je imao i izvlači maksimum, a kod Zvezde to nije slučaj.
 
Vrh