Šta je novo?

Фасаде / Fasade

IMG-20190118-140625.jpg
 
To mu dodje venilzesova cini mi se fotkano iz ulice iza pijace bajloni
 
Pored Zvezdare moj omiljeni deo starog grada, donji Dorcol.
 
Večeras oko 19h je sa Cepter zgrade u Knez Mihailovoj pao poveći komad fasade, oko pola metra-metar dužine. Komadina je bukvalno za pola sekunde omašila dve devojke koje su ulazile u haustor zgrade u tom momentu. Bukvalno im je pao iza leđa. Da su prošle samo pola sekunde kasnije razbio bi im glave.

Veliki otpali delovi su rasčišćeni ali se i dalje vidi par manjih kao i sitne krhotine metrima okolo.

Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1


Definitivno ima da se naviknem da kad mogu da se krećem minimum 1 metar dalje od fasada... :|
 
Stanare te zgrade kolektivno mesec dana u Centralni zatvor na prevaspitavanje!
 
Vracarac stvarno ne mogu da verujem da covek ladno kaze za cepterovu zgradu ,,stanare treba u centralni zatvor"...
Pa bre covece prosetaj se Knezom nauci makar da je u jednoj od vaznijih zgrada muzej a ne obicna stanarska zgrada...Strasno...
 
Ne mora uopšte da bude do stanara, pa ni do Cepter kompanije koja je vlasnik skoro polovine. Zgrada je relativno skoro renovirana (relativno skoro za naše standarde) i taj fasadni deo je u ok stanju. Kao što se vidi i sa slika.

Zastrašujuće je to što se odvalio taj deo koji, iako viseći, nije davao neke vidljive znake propadanja. Kao da se nešto osušilo i ''odlepilo'' na dubini od 10 cm unutar ornamenta, a ne 2 cm završnog sloja maltera. Što znači da možda i nije bilo znakova da nešto tu ne valja, bar ne bez dubinske analize.
Što znači da je grad bukvalno pun tempiranih bombi koje uz jako malo sile i okolnosti (dovoljno je da bude kamen veličine čaše) mogu nekog da ubiju na licu mesta.

I da, čisto da napomenem da ova pretposlednja rečenica nema nikakvu političku notu, dakle ne mislim da je to do aktuelne garniture. Samo kažem da će nam taj problem s fasadama koji se već decenijama zapostavlja na kraju doći glava. Ali bukvalno.
 
Ево још једне. Нисам често на Беобилду, али често фогографишем.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=596147#p596147:343p1spf je napisao(la):
Stefan BB » Sub Jan 19, 2019 1:57 am[/url]":343p1spf]Vracarac stvarno ne mogu da verujem da covek ladno kaze za cepterovu zgradu ,,stanare treba u centralni zatvor"...
Pa bre covece prosetaj se Knezom nauci makar da je u jednoj od vaznijih zgrada muzej a ne obicna stanarska zgrada...Strasno...

Muzej ti je u prizemlju i na I spratu za tvoju informaciju. A iznad zive ljudi.
Vidi se da nikad u zivotu nisi usao u zgradu a hoces da ispadnes pametan.

PS To sto zoves muzej za mene nije nikakav muzej nego salon serpi, lonaca i lampi za ublazavanje bola.
 
Imaju neke slike izlozene ne bi bilo lose da obidjete i jedan i drugi da vidite sta ima unutra takodje i knjizaru a radnju sa loncima po izboru vam...
 
Има лепих слика стварно, био сам једном за ноћ музеја.
 
Dobar je Zepter muzej, ja sam isto išao tokom Noći muzeja i baš sam se pozitivno iznenadio, Vračarac je verovatno pomešao sa njihovom radnjom pored koja ima izlog u Knezu.
 
StefaneBB za tvoju informaciju u zgradi muzeja ceptera zivi tj ima stan NBA trener Igor Kokoskov. Ziv bio ti meni
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=596360#p596360:27jmcobg je napisao(la):
Deep cover » Ned Jan 20, 2019 8:23 am[/url]":27jmcobg]Kao što mu se ekipa raspada, tako i zgrada :mrgreen:
:laugh: :laugh: :lool:
 
Glavno je pitanje zašto oni koji žive u takvoj zgradi ne vode računa o fasadi u epicentru grada. U ovom slučaju bih stvarno žestoko sankcionisao i Zepter i stanare.
Nije ovo negde na Čuburi ili Karaburmi da ovako nešto prolazi bez problema. A po mom mišljenju trebali bi i žitelji šireg centra da se kazne ako nisu sposobni barem zaštnitnu mrežicu da postave na oštećene fasade.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=596345#p596345:2fbain0r je napisao(la):
Vračarac » Ned Jan 20, 2019 1:03 am[/url]":2fbain0r]StefaneBB za tvoju informaciju u zgradi muzeja ceptera zivi tj ima stan NBA trener Igor Kokoskov. Ziv bio ti meni
Piccolo ti se obratio drugi put a ne ja...
 
Od prijatelja koji radi u Post ekspresu (administracija, ne kurir), sam saznao da će uskoro da izmeštaju i ovo što je ostalo u zgradi u Savskoj od službi Pošte/P. ekspresa, jer će je prodati (tj. ovi iz Pošte dobili direktivu da to finalizuju) ovima iz Beograda na vodi. Samim tim ona će se rekonstruisati, sad da li će vratiti staru fasadu nemam pojma, ali da znate da se Pošta tu više ne pita.
 
Колико знам, а можда грешим, ви ме исправите, Симпо није био законом заштићен.
 
Podpado je pod cijelinu predhodne zastite zato je i simpo prilikom rekonstrukcije 1989 cini mi se zadrzao prednju fasadu zgrade francuske banke tad je rekostruisan bristol takodje sve u sklopu velikog sredjivanja bg za samit nesvrstanih
 
Vrh