Šta je novo?

TC "Depo" / ТЦ "Депо"

Скинута је и спомен плоча десно од улаза:

Lc29uIg.jpg
 
Затворише и двориште али и даље нема рушења нит било каквих радова

Иначе шта се планира овде
 
Хотел или стамбена четврт предпостављам.
 
"На месту Дeпоа у Булевару краља Александра, Град ће добити још једну стамбену четврт. У току је израда урбанистичког плана за пословно-стамбени објекат који ће финансирати израелске компаније. У Граду обећавају да ће бар један део подсећати на место где је започео јавни превоз у Београду". Preuzeto sa RTS'a
 
Свака част. Баш то је фалило булевару.
 
Ne mogu da tvrdim sa 100% sigurnosti, ali izgleda da je ovo render za projekat na mestu Depoa:



Izvor: Instagram.com/articons_architects

Naime, ne piše eksplicitno "Depo", ali piše da je lokacija "Bulevar kralja Aleksandra", a videćete na nalogu da je isti biro radio projekat za "Kneza Miloša Residence" čiji su investitori isti kao za "Depo".
 
Ajde da počnemo od toga da je u tom bloku dozvoljena gradnja P+6, a ja ovde vidim barem P+8/9. Ovo je postala svakodnevnica da se kod nas izdavaju dozvole potpuno ignorišući urbanistički plan. A koliko ja znam nije ni bilo konkursa a trebalo je da bude.
Arhitektura je nikakva, da ne kažem sramota za tu lokaciju. Više liči na neki hotel u Dubaju nego na stambeno-poslovni kompleks na najvažnijem bulevaru Srbije.
Grad nam se postepeno pretvara u neku perverziju cecesije i bliskoistočne arhitekture.
 
Nije izdata nikakva dozvola. Tek se radi Plan detaljne regulacije i nedavno je bio rani javni uvid (tokom kojeg se objašnjava šta je namera izrade plana). Po izradi plana, opet se ide na javni uvid, pa se tek po usvajanju plana ulazi u proces izdavanja dozvola.

Smatram da P+8 nije problematično za Bulevar kralja Aleksandra duž kojeg imamo primere i viših i dominantnijih zgrada i blokova.

O arhitekturi se može raspravljati, ali mora se bar priznati kvalitativni iskorak u odnosu na dva susedna objekta koja su prethodnih godina nikla ka Sinđelićevoj ulici.
 
Ту и треба П+8, ако код Мите Ружића имамо оне солитере онолике

Лепо да се направе прстени спратности а не сад наврат нанос
 
U sta da se kladimo da je "slucajno" izbio pozar kao sto su za BG na H2O "slucajno" dosli maskirani da poruse onu zgradu
 
Ako im usvoje plan do tada pozar je bio iz kategorije SLP kao i u katadjirdjevoj
 
Kneza Miloša Residence pri kraju, ima li neki info kada se planira da se krene sa ovim projektom? Jel poslat projekat urabanizmu?
 
Planiranje stambenih objekata treba zakonski posmatrati kao nameru da se uradi nesto nelegalno.
Odnosno, treba citati da investitor zeli "laku lovu" ili slicno.
 
Vrh