Šta je novo?

Podzemni kontejneri

Mislim da su kante za otpadno sortiranje adekvatnije i potrebnije od ovih.
 
Pošto se i podzemni i nadzemni kontejneri najčešće nalaze u grupi od 2 do 5, za prvobitan sistem reciklaže potrebno je, kao za Bus Plus pokušaj učenja ulaska na vrata, zalepiti na svaki kontejner *KOMUNALNI OTPAD *PLASTIKA I KARTON *METAL i *STAKLO.
Za to neko jeftino štampanje i preuređivanje 10 kamiona, mi možemo za 500 000e realno, da verovatno udvadesetrostručimo reciklažu za mesec dana. Nažalost i prošla i ova vlast su želele i prodale Vinču francuzima i na svakom otpadu koji vi bacite će jedna privatna kompanija zaraditi umesto da to ide u zajednički budžet.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601581#p601581:225kqcbz je napisao(la):
Biciklistkinja » 11 Feb 2019 08:18 pm[/url]":225kqcbz]Pošto se i podzemni i nadzemni kontejneri najčešće nalaze u grupi od 2 do 5, za prvobitan sistem reciklaže potrebno je, kao za Bus Plus pokušaj učenja ulaska na vrata, zalepiti na svaki kontejner *KOMUNALNI OTPAD *PLASTIKA I KARTON *METAL i *STAKLO.
Za to neko jeftino štampanje i preuređivanje 10 kamiona, mi možemo za 500 000e realno, da verovatno udvadesetrostručimo reciklažu za mesec dana. Nažalost i prošla i ova vlast su želele i prodale Vinču francuzima i na svakom otpadu koji vi bacite će jedna privatna kompanija zaraditi umesto da to ide u zajednički budžet.

A mogla bi opcija da postoji za sakupljanje "poena" za besplatnu voznju GSP-om, ali za to su potrebni senzori, to bolje da uvedu u supermarketima, pa recimo 10 plasticnih flasa - 89 din, mozes da uzmes kesh ili popust u tom super marketu ili da uzmes busplus dopunu za jednu voznju :)

Znaci 1 prazna plasticna flasa bi bila oko 9 din.
 
Ovi podzemni kontejneri su užasavajuće ružni i nepraktični zato što nose u sebi hologramski otisak aure Đilasa i žutih.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601489#p601489:2quu1c1g je napisao(la):
zexland » Пон Феб 11, 2019 12:17 pm[/url]":2quu1c1g]Ja ne znam sta oni to fantaziraju. Ovo je najbolji model koji se pojavio do sada, i sirina otvora je odlicna, materijal otporan i sam dizajn je prihvatljiv:

Pogledajte prilog 1


file.php

file.php
Једина замерка коју имам на овај тип контејнера јесте педала за отварање поклопца, у Поп Лукиној где бацам смеће се на једном од два оваква подземна контејнера на оном ближем тротоару покварила.
 
al i dajle su bolji od djitlerovih u koje su ljudi bukvalno propadali, ja nisam imao iskustva sa pokvarenim pedalama
 
Pa lepo reče čovek "jedina zamerka" ovi su svakako najbolji do sada kod nas.

Kvalitetnije izgledaju jedino oni ukopani raciklažni kojih ima ponegde po gradu, ali oni deluju dosta skuplje za izradu.
 
Слажем се, ти за рециклажу да кажем осмоугаони са средњом малом папучицом ми делују најиздржљивије. Али и са њима има проблема, ево у блоку 21 су их тако монтирали да им се папучица за отварање налази ти куз два стандардна паркирана контејнера тако да није употребљива. Иако имају отворе за убацивање амбалажа и смећа погодног за рециклажу, на Миријеву сам их видео препуне разног смећа у кесама да прелива. Али дефинитивно су сви бољи од првог типа подземних контејнера који су већином иструлили. Е да, има и један практичан тип подземних контејнера и код Студентског парка.
 
U 23. bloku su postavili nove podzemne kontejnere:

 
Nikad mi nije bila jasna poenta tih osmougaonih površina (limova) nakalemljenih na ove kvadratne. Mislio sam da se radi o nekoj preradi ali sad vidim da je to tako po defaultu.
 
Da se kladimo da neće da uklone ove obične bar još par meseci.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Nije po difoltu kalemljeni su na vec postojece otvore sramno koliko ima vrsta sad kontisa ...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=602223#p602223:2f4p610c je napisao(la):
Bukira » Чет Феб 14, 2019 8:09 pm[/url]":2f4p610c]U 23. bloku su postavili nove podzemne kontejnere:


file.php

Добар пример лоше пројектованог простора за контејнере. Око подземних контејнера фали тротоар, а контејнери на точковима заклањају приступ подземним.
 
Megatrend brigada ne odustaje

Bacanje smeća karticom

JKP "Gradska čistoća" uskoro raspisuje tender za nabavku nekoliko kontejnera na zaključavanje. Ova novina najpre na desetak lokacija na opštini Vračar

Kontejneri sa sistemom zaključavanja uskoro će se, kako su "Novosti" već objavile, naći na prestoničkim ulicama. JKP "Gradska čistoća" u narednih mesec dana raspisaće tender za nabavku nekoliko ovakvih posuda za smeće, koji će se otključavati uz pomoć kartice. U ove svrhe, planom javnih nabavki za ovu godinu predviđeno je 7.000.000 dinara bez PDV.

Prema navodima nadležnih u "Gradskoj čistoći", cilj ovog pilot-projekta je da se poboljša proces odvoženja otpada iz centralne gradske zone. Kako objašnjavaju, posebno u ovom delu grada, osim stanara, iste kontejnere ispred zgrada koriste i obližnji ugostiteljski objekti.

- U velikoj meri posude za odlaganja smeća koriste vlasnici restorana, prodavnica kojih u centralnim gradskim opštinama ima najviše - navode u JKP "Gradska čistoća". - Tako dolazi do nekontrolisanog nakupljanja otpada, pa se dešava da se u tim ulicama stvaraju mini-deponije. Za mesec dana bi trebalo da raspišemo nabavku i kupimo kontejnere, koji će raditi po sistemu otključavanja uz pomoć kartice. Njih će posedovati stanari ulica u kojima će ovi kontejneri biti postavljani.

Ove kante za đubre najpre će isprobati stanari zgrada na Vračaru.
- Ovo je pilot-projekat, koji će biti testiran na desetak do petnaest lokacija u nekoliko ulica na opštini Vračar kažu u pomenutom komunalnom preduzeću. Nakon sprovedene nabavke, u saradnji sa Gradom, a na osnovu stanja i potreba na terenu, biće određena mesta gde će ovi kontejneri biti postavljeni.

Osim ovih novina, ovo gradsko preduzeće planira da uvede pametnu infrastrukturu za prikupljanje otpada.
- Smart infrastruktura podrazumeva mehanizam koji identifikuje količinu otpada i popunjenost kontejnera i na osnovu tih informacija naše ekipe izlaze na teren - objašnjavaju u "Čistoći". - Na taj način ćemo obezbediti efikasnije i rentabilnije poslovanje.

Nadležni u "Gradskoj čistoći" upućuju poziv svim preduzetnicima da sa njima sklope ugovor o preuzimanju ambalažnog otpada kako ne bi koristili kontejnere stanara.
- Ova usluga je potpuno besplatna, a ugovorom se reguliše dinamika preuzimanja otpada, što bi olakšalo poslovanje lokala, restorana i prodavnica, a doprinelo da naš grad bude lepši i čistiji - zaključuju u ovom komunalnom preduzeću.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... a-karticom
 
Чекај њихова логика је ако сам добро разумео следећа - контејнери у центру су препуни, угоститељи бацају пуно кабастог отпада (амбалаже углавном), па онда хајде да уведемо фенси контејнере на картице које ће имати само станари.

Зар није било лакше одмах на почетку увести посебне рециклажне контејнере за угоститеље и условити их све обавезом да рециклирају? И исто урадити за све друге фирме које од смећа углавном имају папир и амбалаже.
 
Samo ce smece da se gomila pored kontsa sa karticama ...Inace bice podzemn na kartice koje ce sve zajedno odredkeni da obijaju i vade smece tj sirovine ...
 
Опет грешка у пројектовању, отвор за убацивање смећа је заблокиран зеленим контејнерима. Требало је са друге стране до зелене површине да направе површину и отвор за убацивање смећа.
 
А наш народ се гади да руком подигне поклопац контејнера замислите сад да треба да се завлаче у овај узани простор између подземног и класичног контејнера.
 
Ево новог типа подземног контејнера у блоку 21.
 
Vrh