Šta je novo?

Nacionalni stadion

Podržavate li izgradnju Nacionalnog stadiona?

  • 1. Da, apsolutno!

    Glasovi: 137 20,6%
  • 2. Ne! Treba rekonstruisati stadione CZ i PFC

    Glasovi: 158 23,8%
  • 3. Ne! Ima prečih stvari od stadiona

    Glasovi: 345 52,0%
  • 4. Baš me briga! Neka ga Toletu ako ima para

    Glasovi: 24 3,6%

  • Ukupno glasača
    664
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=557823#p557823:1evq9ggc je napisao(la):
tzoran1 » 07 Avg 2018 09:28 pm[/url]":1evq9ggc]nacionalni stadiom-nacionalna budalaština !

ili kako ga na tviteru zovu "naci stadion".
 
^^^
Bio je krajem 30ih planiran "Naci-stadion" u donjem gradu podno Klemegdana, ali nije proslo

kalemegdan1.jpg


Stri-Beograd-planovi-5.jpg
 
To je bila samo ideja, predlog, ne deo nekog urbanističkog plana.
 
Nije menjana lokacija, sve vreme je taj suludi projekat bio planiran u Surčinu, na zemljištu gazdinstva "7. juli".

Ostružnica se pojavila zahvaljujući novinarskoj tupavosti, jer je Mali bio na Pinku i rekao da će se naci stadion graditi iza Novog Beograda, ka Ostružnici - dakle u Surčinu, u blizini obilaznice koja, je li, vodi ka Ostružnici.

Ali onaj koji je prvi tekstualno objavio delove tog gostovanja (mislim da je to bio Tanjug), napisao je "u Ostružnici" i onda su svi samo kopipejstovali bez ikakve provere. I eto ti svuda Ostružnice kao lokacije!

Nije to prvi put. Tako je godinama "Big centar" na Karaburmi (ex Višnjička plaza) za gomilu medija bio u Višnjici, jer čim je u Višnjičkoj ulici, mora da je u Višnjici, zar ne?
 
cika u odelu kaze da je ta lokacija odredjena kao najpovoljnija zbog kruznog toka koji se tu pravi. steta za ovaj novi kruzni tok u resniku, tu bi mogli makar nacionalni atletski da stave. mada, ja koliko sam pratio slicne projekte u svetu obicno se stadionu vezu uz metro stanice al dobro sad, moze i kod kruznog toka na livadi u surcinu, ionako su navijaci navikli na kruzni tok autokomanda pa ce lakse i brze da prihvate i na ovaj novi.

sigurno je to sve deo sireg plana koji sam ja glup da shvatim da se nacionalni stadion planira tacno izmedju i dovoljno daleko takodje palniranih metro stanica u makisu i planirane stanice voza na aerodromu surcin, valjda da navijaci ne prave guzvu turistima i radnom narodu. ovo je samo jedan dokaz koliko se svemu pristupa studiozno i kako se razmislja o svakoj sitinici, ozbiljni profeseionalci na delu i sve planski i promisljeno
 
Treba nam sto pre nacionalni stadion, drzava da to stavi kao prioritet.
 
Ako misle da se kvalifikuju za domacina trbalo bi da su uveliko u izgradnji,jedino ovi prioriteti al leba i igara nikad dosta.
 
Oni se uvek spremaju za izbore...ništa drugo ne rade...
Zanimljiva uloga ministarstva finansija...
 
Национални комплекс... назиц city :bash: :roll: (фали records).

Него, имају ли беше канализацију у Сурчину за овај национални подухват? Ја колико знам мој кум који живи недалеко од центра Сурчина има септичку јаму. :?:
 
Стадион сити :blah:
Боље да за те пре заврше обилазницу и СМТ да град продише мало.
 
Ne znam odakle je izvor ali prvi put sada cujem za lokaciju bloka 18.
64b173897ebc92ae3e3f466aaebfbdce.jpg
b14633fc55343524ad8b1e07cf5d7dca.jpg
be52726c3f0915e4a453d0847ce12282.jpg


Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
Još jedna u nizu netačnih informacija sa tog instagram profila koji nije nikakva zvanična gradska stranica kao što na prvi pogled izgleda.
 
Sve vreme je Surčin, objašnjeno je već da je varijanta sa Ostružnicom bila loša novinarska interpretacija. Ovo za Blok 18 ne uzimam za ozbiljno.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592602#p592602:f3s7udrm je napisao(la):
Bgradjanin » Pon Dec 31, 2018 9:31 pm[/url]":f3s7udrm]Još jedna u nizu netačnih informacija sa tog instagram profila koji nije nikakva zvanična gradska stranica kao što na prvi pogled izgleda.
Izvor je Sinisa Mali koji je najavljivao da ce se graditi nekakav stadion siti koji je naravno izmeslio posto tako nesto ne postoji ni u jednom jedinom planu.U tekstu vrlo jasno pise da ima nekoliko opcija i da se do sada destak puta menjala lokacija kao da treba da se gradi buvlja pijaca a ne stadion za tolike pare...Isto tako je vise puta jasno naglaseno da je nasa stranica u potpunosti nezavisna i da srecom nema nikakve veze sa ovima sa vlasti (da ima sad ne dodajem razne prideve koji bi opisali njihovo unistavanje grada)..U slucaju da se pojavi neka informacija koja je netacna mozes nam se slobodno obratiti u inbox ili na bilo koji nas profil na ostalim drustvenim mrezama.Ono sto takodje zelim da naglasim jeste i cinjenica da su gradske vlasti izmislile kompaniju iz Rusije koja ce da gradi taj blok 18 pa niko da prokomtarise...Sreca nasa pa nemamo nista s njima... Pozdav!
 
Pre 5-6 godina je priča oko stadiona bila mnogo jasnija i novinari su je donekle predstavili kako treba. FSS je tada bio pokretač inicijative, a cilj je bio da Srbija bude jedan od domaćina Eura 2020, što je navodno bilo obećano ako se pokrene ova priča.. Ova vest je bila o tome - https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti. ... _id=699138. Od tih "osam lokacija" neke su stavljene samo da se zadovolje klubovi sa Autokomande, a realni su bili Stara Pazova i lokacija uz obilaznicu (iza Lukoil pumpe, u vlasništvu grčke Lamde, izrađena su već dva PDR-a). Ideja FSS-a je bila da privatni investitor sagradi ceo kompleks sa pratećim sadržajima, a možda i da se izgradi Olimpijski centar, što bi bila tema za OKS. Grad i Republika bi obezbedili primarnu infrastrukturu, a to je trebalo da bude win-win situacija, jer bi time opremili širu zonu od nekoliko hiljada hektara.
Tada se pričalo da je tadašnji gradonačelnik nije zainteresovan i da zato FSS i ne želi Beograd, osim ako se ne obezbedi podrška republike. Budući da su bile dve različite vlasti, te da republiku (sa novom vlašću) to takođe nije zanimalo, stvar je umrla sama od sebe. I velikanima sa Autkomande nije odgovarala priča, jer su očekivali da njihovi stadioni treba da budu nacionalni. Nisu prihvatali argumente da nikako ne mogu da ispune standarde UEFA za stadione 4.kategorije.
Kako se sve s vlastima konsolidovalo, polako se priča opet pokreće, jer se radi o velikoj lovi. Neverovatno je da se republika pominje kao investitor, jer je tada jasan plan bio da će privatni investitor da finansira izgradnju, UEFA bi preko FSS-a učestvovala sa 5% (kao i za sjajni centar u Pazovi), a FSS bi se obavezala da 20-30 godina zakupljuje 60-ak termina godišnje za sve selekcije.
Mana lokacije Lamde je što je na levku pristupa aerodromu, ali urbanisti nisu smatrali da je to kritičan problem.
Šta su Ovi Sadašnji smislili i zašto uporno ne otkrivaju tačnu lokaciju, biće jasno. Ali da država finansira izgradnju je katastrofa, jer se moglo putem JPP-a. Drugim rečima, nije katastrofa za one koji će imati pristup tim parama.
 
Vrh