Šta je novo?

Hotel Mona [ 18.000m2 ]

Jedan od retkih projekata koji, cini mi se, napreduju brzo...ili mozda po planu, posto smo navikli da inace sve kasni.

Koliko sam video na fb stranici Donji Dorcol, postoji predlog da se na raskrsnici izmedju Cara Urosa i Solunske, odmah prekoputa hotela "Mona", gde je zelena povrsina ispred stambenih zgrada preimenuje/napravi Šondin trg(po proizvodjacu cokolade):

https://www.facebook.com/donjidorcol/po ... 2294388012

Prenosim link sa fb, pa ko hoce neka pogleda detaljnije.
 
Pominjala se ta lokacija na forumu, možda i ovoj temi, za moguće uređenje u skver, trgić. Uz Monu bi ulepšalo ovaj prilično zapušten kraj, uz dobar projekat. Moglo bi možda tu da se pokuša i uz sufinansiranje sa vlasnicima hotela (makar i projekat da plate), u njihovom je interesu da imaju uređenu javnu površinu preko puta.
 
S obzirom da prekoputa Folic dize zgradu (aka Napred zgrada), verovatno je predvideo trgic ispred svoje zgrade kao i u Sredackoj.
 
Evo i ja opalih jednu iz slične perspektive (osim što sam ušao u školsko dvorište OŠ Braća Baruh:
Pogledajte prilog 1
A evo i kako trenutno izgleda prostor na uglu Solunske i Cara Uroša, gde udruženje građana Donji Dorćol predlaže nekakvo obeležje Šondinoj fabrici čokolade:
 
Nije ovaj kvart toliko los, ali je komunalno zasran do bola. Predvidjam veliki koeficijent novogradnje umesto starih udzerica, ali je pitanje sta cemo dobiti kao krajnji rezultat. Dunavski bulevar ce svakako promeniti sliku donjeg Dorcola nepovratno.
 
Sinoć se kran sa ovog gradilišta nameračio na nešto veći teret:
Pogledajte prilog 1
Ali jutros vidim da ipak nije uspeo u tome:


Pažljivi posmatrač primetiće da je ostalo još malo do završetak glavne fasade, a i platformu na kalkanu gde radnici montiraju nosače za izolaciju...
 
Ne razumem kako se dogodio to da ovaj hotel sakupi tako veliki broj pozitivnih komentara. U finalnom izgledu ovaj hotel ce izgledati kao staklom oblozena kutija. Šta je to što njega izdvaja? Čemu da zahvali za tako veliki broj pozitivnih komentara?
 
Postoje i botovi ciji je to posao... Nemoj da mislis da ih samo sns ima...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=614986#p614986:2obfmei7 je napisao(la):
srecni_princ » 09 Apr 2019 09:47 am[/url]":2obfmei7]Ne razumem kako se dogodio to da ovaj hotel sakupi tako veliki broj pozitivnih komentara. U finalnom izgledu ovaj hotel ce izgledati kao staklom oblozena kutija. Šta je to što njega izdvaja? Čemu da zahvali za tako veliki broj pozitivnih komentara?
Ne sećam se da sam video baš toliko pozitivnih komentara o izgledu hotela. Kao najaktivniji na temi, nemam pozitivno mišljenje, rekao bih da sam prilično neutralan. Kao i većina drugih pratim dinamiku gradnje.
 
Ako se misli na lajkove ovdje ih je goje zasluzio jer se cimao da isprati tok izgradnje
Taj trud i zalaganje se ovdje jos cijeni ...
 
EEEE, tek da vidite šta spremam za kraj gradnje (a i za još poneki projekat usput)!
 
Vec mi ide voda na usta a tek pocetak aprila ...
 
Sa zadnje strane imamo i ovu staru zgradicu, koja je bila cela obrasla u bršljen, a sada je i ona ogoljena i čeka novu fasadu (stolarija je i njoj već zamenjena. Praktično Mona je sazidala novi soliter, i rekonstruiše staru veliku zgradu i ovu manju.
 
Čekajte, ovo nije valjda finalni izgled kule :shock:
Mislio sam da će još kačiti neke panele preko ovoga pošto ovo trenutno stvarno izgleda nedovršeno i ružno.
 
Potpuno neuklopljen objekat, ni po visini, gabaritima, odnosu prema drugim objektima, a ni po fasadi i proporcijama, odabiru materijala itd.

Krajnje loš projekat u urbanističkom i arhitektonskom smislu.
 
Vrh