Šta je novo?

Žičara (Gondola) Kalemegdan – Ušće

Изговори. Ако већ постоји проблем с платанима, зашто не засаде липе и храстове?
 
Posle svih ovih divljanja mene zanima samo u koju ce rupu da se sakrije Vesic & co kada padnu sa vlasti...
 
Uvek sam se nadao da će kao i u slučaju pasarele, biti moguća demontaža, bez neke naročite štete, ali oni prave nepovratnu štetu i pre početka izgradnje. I to rade toliko hladno i bestidno, jer će jedina negativna reakcija biti divljanje nas 30 po tastaturi.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=608081#p608081:3bbznf98 je napisao(la):
solecar » 13 Mar 2019 03:05 am[/url]":3bbznf98]Zbog ovoga sa slika najavljen protest za 14. mart
Gde, kada...?
 
Da sam ja "drvosek", barem bih odneo ostatke istog trenutka. Ovako nas samo provociraju sa ovim savršeno zdravim delovima drveća.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=608104#p608104:2fe9du1w je napisao(la):
GOJE » Sre Mar 13, 2019 10:03 am[/url]":2fe9du1w]Uvek sam se nadao da će kao i u slučaju pasarele, biti moguća demontaža, bez neke naročite štete, ali oni prave nepovratnu štetu i pre početka izgradnje. I to rade toliko hladno i bestidno, jer će jedina negativna reakcija biti divljanje nas 30 po tastaturi.
Nije baš da će sve da ostane na divljanju nas 30 - ak. Čak je i Blic pisao o tome i kako jedni sa drugih prebacuju nadležnost , a i na dosta mesta na FB je spominjano. Naravno i N1 , gde su botovi baš bili angažovani. U proseku 200 do 400 :notok: po komentaru , gde svi do jednog osuđuju ovaj čin.
 
Čim sam čuo za ideju žičare, smatrao sam je za budalaštinu.
Sa druge, čim sam čuo za ideju sređivanja parka kod ušća, sa svim stazama i terenima, to sam smatrao za pravi potez.

Uopšte nisam razmišljao koliko će u kom projektu da bude posečeno drveća, jednostavno sam odmah, na prvu loptu formirao mišljenje.

Mnogi zameraju "betonizaciju" parka, ali ponavljam da nijedno drvo nije posečeno (možda neki bor kod Bulevara trešnjinog cveta) i da su staze i tereni tako pravljeni da se drveće ne dira, što se i vidi na par primera gde staze idu oko drveća. Verovatno je razlog tome što je plan od Jana Gela, tj, od stranca koji vrlo dobro razume šta je zelenilo i čemu ono služi.

Uopšte nisam razmišljao koliko će drveća biti posečeno zbog gondole jer ja gondolu zamišljam kako ide visoko iznad zemlje. Međutim, ova gondola će ići neprijatno nisko iznad parka zbog male visinske razlike između stanica i zato se seče svo to drveće.

Gondola je 100% domaći projekat i zato uopšte nije ni postavljeno pitanje oko seče drveća - seci i ne pitaj. O narušavanju Kalemegdanskog parka - tek tu ne treba trošiti reči. Da nije bilo buke, verovatno bismo već imali kafić blizu buduće stanice gondole (ona kućica što je srušena), a siguran sam da će na kraju tu i kafić biti (pod maskom nekog Info centra).
 
Pa kafić se gradi. Kapiram da su čekali da priča sa gondolom bude sigurna. Da ne pričam da se sam projekat Godnole kosi sa uslovima koje je dao zavod.....
 
Tek sada sam provalio da su isekli platan koji nema nikakve veze sa gradilištem i sa gondolom.............Jbt, bio sam prekjuče i sve je bilo na svom mestu.....Uf
 
Uostalom što se mi i bunimo, gde ste videli da turisti dolaze da bi videli neko drvo?!?

Tu uopšte nema platanezi, sve Arapi, Crnci i Kinezi...
 
Уопште ми није јасно зашто је посечено ово дрво са кружном клупицом!?!?
 
- Umesto da se napravi pesacki most (koriscenje besplatno, ne smeta kosava, radi 24h), sa istim parama pravi se gondola(ograniceno radno vreme, naplacuje se voznja, a kosava...).

- Umesto da most povezuje grad (Kosancic, beton hala) sa muzejem savremene umetnosti, gondola povezuje park sa trznim centrom.

- Umesto da vlasnik trznog centra finansira projekat, gondolu placaju gradjani Srbije i Beograda. Sta misle Vranjanci o gondoli?

- Umesto da se ocuva najlepse setaliste u Beogradu, borovi i platan idu pod sekiru zarad kalemljenja sklepane gondole na najgore moguce mesto.

J***** vas gondola da vas j*****.
 
Stasno, nemam reci...za ovo bi odsekao onu u stvar Vesicu na ovom isecenom panju.
 
Da mi je neko ponudio ovaj platan sa Kalemegdana, o svom trošku bih ga transportovao i presadio na plac... Nemam komentar na ovaj varvarizam i bezobrazluk.
 
@Bukira,

Ovo što si uslikao je stvarno slika i prilika svega što nam se dešava.
 
QhHZRHx.jpg
 
ево вам па гласајте поново за ове го**аре, се**м вам се у избор
 
Vrh