Šta je novo?

Kamere

Počeli postavljanje novih 400 kamera.
1.kružni tok Vojvođanska
2. i 3. Dr.I.R.-JG na dva mesta
4.JG-pre Nehruove
Definitivno će snimati svaki pedalj.
4296774189631da0b413e649d21d2511.jpg
dd84a63e3b14ab7f8f457eee99666555.jpg
461d514346c27e7c2f74bf2d85bb1166.jpg
53c483e8104fcc33da21e3bf2cbf48d7.jpg


Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока
 
Kamere i nisu toliko losa stvar, ali ovi stubovi su bas ruzni... Kao uz neki rimski put, za razapinjanje...
 
Mislim da ove kamere nisu za brzinu :)

Da li je iko ikada kažnjen za neki prekršaj na osnovu snimka sa ovakvih kamera? Ti prekršaji mogu biti prolazak kroz crveno, prestrojavanje bez migavca, vožnja bez pojasa, telefoniranje...
 
Moja majka je dobila kaznu poštom na osnovu kamere na Novom Beogradu, tako da rade.
 
Za koji prekršaj?

Ne mislim na ove što mere prekoračenje brzine, nego na ostale prekršaje.

Zanimljivo da već par godina kamera kod 11. aprila ne postoji. Tačno se sećam kada je uklonjena (ostala je samo kutija) i nije vraćena.
 
Te kamere imaju različite namene. Ne znam da li je ovde već neko pisao o vesti da je Huawei taj koji kamerama pokriva svaki pedalj Beograda u cilju podizanja bezbednosti navodno? Čak je i na sajtu huaweija bio objavljen case study kako će Beograd da pretvore u grad budućnosti po uzoru na neke kineske, sa dosta detalja. Ja sam čitao tu studiju a interesantno je da je ona sada nestala sa njihovog sajta. Mutna su to posla. Evo jednog članka sa nekim referencama koga zanima:
https://www.zdnet.com/google-amp/articl ... dog-warns/


Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Kamere smetaju samo onima koji imaju sta da kriju, sto se mene tice nek postave na svakih 10 metara po jednu pod uslovom da rade i da se odrzavaju i naravno koriste zbog onog zbog cega su i postavljene. U tom pogledu i 400 je malo, neka ih bude 4000.

A u svakom slucaju je bolje da ih postavlja kineska firma nego americka :).
 
Ja nemam problem sa tim da tamo neko zna gde sam i šta radim. Svestan sam da je to za mnoge zadiranje u privatnost.
Zloupotrebe su moguće, ali uglavnom je u pitanju paranoja.
Druga je stvar što nadležni ne mogu (ili ne znaju) da iskoriste sve mogućnosti tih kamera (brojanje saobraćaja, detekcija "manjih" saobraćajnih prekršaja, rešavanje raznih problema...

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Znaju kamere koga treba da snimaju, a znamo u ko kontroliše sistem.
Kineski model je upotrebljen u svrhu implementacije jedne vrste kućnog pritvora u toj velikoj zemlji.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
wexy":1txrtpo2 je napisao(la):
Kamere smetaju samo onima koji imaju sta da kriju, sto se mene tice nek postave na svakih 10 metara po jednu pod uslovom da rade i da se odrzavaju i naravno koriste zbog onog zbog cega su i postavljene. U tom pogledu i 400 je malo, neka ih bude 4000.

A u svakom slucaju je bolje da ih postavlja kineska firma nego americka :).
Ko garantuje da će se upotrebljavati samo u prave, pravno dozvoljene svrhe? Upravo to što niko od naših zvaničnika nije izašao u javnost i najavio ovaj projekat, svrhu i namenu baca najveću senku sumnje na namere. Ovde ostavljam prostor da je bilo nekih informacija koje sam propustio. Sigurno da se ovakav sistem može koristiti za rasvetljavanje zločina i kriminala, ali može li se bilo ko od nas zakunuti da se neće i zloupotrebljavati? Negde sam pročitao da su onog zlikovca iz slučaja countryman ukebali u Kini upravo zahvaljujući ovom sistemu i da su se naši na osnovu toga primarno i zainteresovali.

To da li je firma koja uvodi ovakav sistem kineska, američka ili iz neke druge zemlje (recimo Nemačke, Rusije...?) nije baš bitno pod uslovom da je bio nekakav javni tender sa jasnim kriterijumima koji bi nama gradjanima koji plaćamo takve sisteme išli u prilog. Kad smo već kod toga, po kom kriterijumu si utvrdio da je bolje da uvodi kineska nego američka firma? Da li je to samo stvar ličnog afiniteta ili ima neke veće mudrosti iza toga? :D

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Ne sećam se tačno za šta je bila kazna, a ne bih da lažem. Što se tiče kamera, zaista nemam problem sa njima. Najgore što mogu da urade sa njima je da, ako je neko dokon, rekonstruišu kuda sam prošao taj dan, što i onako već mogu s obzirom na to da svako od nas ima GPS odašiljač u telefonu. Koliko ja znam, ono trenutno stanje saobraćaja na Google mapama funkcioniše tako što Google zna gde je svačiji signal u datom trenutku. Moj najveći problem je što su ovi stubovi za kamere ružni i što neće umeti da im iskoriste pun potencijal, kao što neko već reče :lol:
 
Sa tim kamerama je najveći problem naše društvo u kom se svi zakoni samo selektivno koriste i to je to. Čak da se to "selektivno koriste" odnosi samo na sam vrh zemlje/policije, pa i ajde (mada ne podržavam), već ovde svaka šuša koja je uz vladajuću garnituru (bilo ovu, bilo davno prošlu) u tom momentu može da radi šta hoće nekažnjeno.
 
Svaka šuša može da kupi kameru na Interentu i da vas prati i snima. Svaka šuša ima kameru i na mobilnom. Od kamera se danas pobeći ne može.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pHK3jXFqbfM[/youtube]
 
Камере (3 комада на стубу) на раскрсници Гандијева-Земунска-Војвођанска.
Регистровање проласка кроз црвено, невезивање појаса, коришћење мобилног у току вожње, остали саобраћајни прекршаји.

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=617942#p617942:31xlgza6 je napisao(la):
kolombaja » Ned Apr 21, 2019 2:07 pm[/url]":31xlgza6]Te kamere imaju različite namene. Ne znam da li je ovde već neko pisao o vesti da je Huawei taj koji kamerama pokriva svaki pedalj Beograda u cilju podizanja bezbednosti navodno? Čak je i na sajtu huaweija bio objavljen case study kako će Beograd da pretvore u grad budućnosti po uzoru na neke kineske, sa dosta detalja. Ja sam čitao tu studiju a interesantno je da je ona sada nestala sa njihovog sajta. Mutna su to posla. Evo jednog članka sa nekim referencama koga zanima:
https://www.zdnet.com/google-amp/articl ... dog-warns/


Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Pozdrav svima. Nov sam na forumu, kao član, ali već duže vreme pratim(voajerišem :D ) određene teme. Kao dopunu Kolombajinog linka, prilažem još dva.
https://www.sharefoundation.info/sr/hua ... to-i-kazu/
i
https://archive.li/pZ9HO
 
Gago jel si nacuo nesto novo u vezi onog placa preko puta Rome gde je trebalo da se gradi onaj zid od 8 spratova i od kog su po svemu sudeci odustali?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=619213#p619213:ohd1x0vy je napisao(la):
Nebojsa » 27 Апр 2019 01:09 pm[/url]":ohd1x0vy]Gago jel si nacuo nesto novo u vezi onog placa preko puta Rome gde je trebalo da se gradi onaj zid od 8 spratova i od kog su po svemu sudeci odustali?
@Небојша, нисам ама баш ништа ни чуо ни начуо :D , све се ућутало. Можда и то ћутање није лоше, могуће да раде пројекат тј. препројектују да раде зграду висине као и остале зграде у том делу Војвођанске улице. Ако имаш времена посетити њихов сајт, ако га имају, можда тамо има нешто !
 
Sa AMSS naloga na Fejsu

CRVENO SVETLO:

1. Gavrila Principa 42
2. Ugao Francuske i Gospodar Jovanove
3. Hotel “Hajat”
4. Milutina Milankovića i Tošin bunar5.
5. Cvijićeva i Bulevar despota Stefana
6. Požeška 52
7. Takovska i Dalmatinska
8. Zdravka Čelara i Preradovićeva
9. Marijane Gregoran i Stevana Dukića
10. Vojvode Micka Krstića i Patrisa Lumumbe
11. Kneza Višeslava i Osogovska
12. Ace Joksimovića (kod škole)
13. Kneževačka, Bože Jankovića i Prvoboraca
14. Surčin, centar

BRZINA:

1. Most na Adi
2. Brankov most
3. Pančevački most
4. Pančevački put (razdvajanje starog i novog puta)
5. Gazela
6. Zrenjaninski put 96 i 98
7. Buvljak, proširenje
8. SIV 1, proširenje
9. Omladinskih brigada i Jurija Gagarina, proširenje
10. “Hajat”, proširenje
11. Surčinski put
12. Jakovački Kormadin
13. Borska i Baštovanska
14. Obrenovački put, posle skretanja za Železnik
15. Ibarska magistrala - Rušanj
16. Ibarska magistrala - groblje Orlovača
17. Ibarska magistrala - Vreoci

ŽUTA TRAKA:
1. SIV 1, proširenje

Mostovi 50km/h - ala će biti naglog kočenja pred kamerama...
 
Gde je tačno kamera na mostu na Adi?

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Kod Orlovače ne znam da ima kamera, nisam video da postoje tamo, isto tako i na celoj Ibarskoj magistrali ne znam da ih ima, jedino ako ona ogradjena čuda pored puta imaju tu neku svrhu.

Na mostu na Adi to je logično, čudi me da tu kamere nisu i ranije u funkciji pošto je taj most od početka uradjen da se uklopi u Orvelovu 1984 :)
 
Na dosta portala i foruma je plasirana prica o kameri za brzinu na mostu na Adi, a ja nikako nisam uspeo da vidim gde se nalazi. Ako je to tačno, pljuštaće kazne samo tako... Ako neko zna gde se ta famozna kamera nalazi mogao bi da podeli tu informaciju sa nama :)

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Mogli bi da postave obave[tanja pord puta gde su kamere, kada ih ve' ne kriju
 
Vrh