Šta je novo?

IMT

Ko zna sta ce sa masinom tome se isplati da je kupi ako mu zavrsava posao otplati sebe zaradi novu ...
 
Ne znam koliko je održiva ekonomija koja se zasniva na buticima i kafićima na mestu bivših fabrika.
 
Тражила је војска да се из приватизације изузме линија за производњу мотора и компоненти за хеликоптере Газела, али их је агенција за приватизацију нешто искулирала. Очигледно власник Лилија жели да се опари и за те машине.
 
Ja se izvinjavam editivao sam post, pa sad izgleda nepovezano. Proizvodnja mlaznih motora je bila u 21. Maj DMB Rakovica, a ne IMR, pa sam zbog toga obrisao. Moja greška, mada im je ista sudbina.
 
Ima li ranih planova kako će taj prostor izgledati?
 
Posle PDRa koji se ocekuje krajem godine, kako proces tece od pocetka 2020god? Zemljiste je IMTovo ili drzavno sada?
 
Drzavno treba rascistiti sve ...pa parcelacija itd ....
 
morali bi da odvoje deo za park, znacajan. ovo je poslednja sansa da centralni deo novog beograda dobije jedan ozbiljan park, narocito sada kada su svi ovi okolni blokovi izbetonirani do kraja a verovatno ce slicno izgledati i oni buduci na povrsini imt-a
 
Од парка профита нема те се нажалост ретко одваја земљиште за њих.
 
Ako je moglo u Savskom Amfitetru da se dogovori da bude onoliki park, gde je cena zemljista daleko vrednija nego kod IMTa, onda bi ogromna sramota bila da se makar isto, a realno mnogo vise ostavi zelenih povrsina u tom delu NBGD.
 
2 do 2.5 hektara mi se cini da je centralni park u BW. Ne znam jok koliki je i park kod hotela Bristol koji je u BW,deluje mi blizu 1 hektara.
 
Koliko sam pratio temu o BnV, taj park je nekako dužinski i da podsetim da je hektar 100m x 100m (2 fudbalska terena), a 2 hektara je skoro 150m x 150m (4 fudbalska terena), a toliki park sigurno nećemo videti u Savskom amfiteatru.
 
Pritom park kod hotela bristol je postojeci nije novi ...
 
Ako se ja pitam (a ne pitam se), pravi park za IMT bi morao da bude bar 100m širok i 300m dugačak. 120x320 bi bile neke idealne dimenzije. To bi bio park koji je dovoljno "dubok" da možeš u njemu da budeš udaljen od saobraćajnica, dovoljno dugačak da možeš oko njega da šetaš ili trčiš i dovoljno "proziran" da bi se kroz njega videlo (kako bi roditelji mogli da puste decu da odu malo dalje od njih).

Zamislite koliko bi više koštao kvadrat stambenog prostora pored ovakvog parka (pogotovo onog koji gleda na park), koliko bi moglo da se "zaradi" od kafića koji se nalaze u tom parku i koliko bi bio prometniji ceo kvart za komercijalne prostore pored parka (tj. koliko bi više mogla da se naplati prodaja komercijalnih kvadrata). Ako se uporedi taj dodatni profit sa profitom od prodaje kvadrata u nekoj betonskoj spavaonici, mislim da je park jedino logično rešenje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=619578#p619578:1b2kk8z4 je napisao(la):
astrodule » 30 Apr 2019, 11:33[/url]":1b2kk8z4]Koliko sam pratio temu o BnV, taj park je nekako dužinski i da podsetim da je hektar 100m x 100m (2 fudbalska terena), a 2 hektara je skoro 150m x 150m (4 fudbalska terena), a toliki park sigurno nećemo videti u Savskom amfiteatru.


Pogledajte na gmaps, duzina parka ce biti oko 400 metara a shirina oko 50 60 metara, to se uklapa u one najave da ce centralni park u BW biti oko 2 hektara.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=619805#p619805:1tw6jcig je napisao(la):
Prcha » 14 minutes ago[/url]":1tw6jcig]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=619578#p619578:1tw6jcig je napisao(la):
astrodule » 30 Apr 2019, 11:33[/url]":1tw6jcig]Koliko sam pratio temu o BnV, taj park je nekako dužinski i da podsetim da je hektar 100m x 100m (2 fudbalska terena), a 2 hektara je skoro 150m x 150m (4 fudbalska terena), a toliki park sigurno nećemo videti u Savskom amfiteatru.
Pogledajte na gmaps, duzina parka ce biti oko 400 metara a shirina oko 50 60 metara, to se uklapa u one najave da ce centralni park u BW biti oko 2 hektara.

Čekam da ga izgrade, pa ćemo tada videti pravu površinu :)

Kao što reče Direktor, 50m je smešno i na tu dužinu to teško možemo nazvati parkom jer park mora da ima neku dubinu, da se izoluješ od "urbanog" dela. Ako bude tih 50-60m, to znači da će posetioci tog "parka" biti udaljeni maks 30-ak metara od gužve
 
Ne pricam ovo u smislu hvaljenja BW Parka da je ogroman, vec da ako je na gradjevinskom zemljistu SA koje je mnogo vrednije od IMTovog, mogao da se napravi park od 2hektara uz postojeci 1hektar Bristol park i setaliste uz reku, onda je totalno bezveze da gradjani NBGD pristanu da na onolikom zemljistu IMTa a koje nije pored reke , nemaju novi park od bar 3 4 hektara.
 
To je проблем урбанизма у последњих 20 година генерално, гледа се да се сваки комад земљишта искористи за изградњу, а зеленило је симболично. БнВ је изузетак, мада је и ту могло боље да се одради.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=619812#p619812:21f8n7m6 je napisao(la):
Prcha » Today, 15:52[/url]":21f8n7m6]Ne pricam ovo u smislu hvaljenja BW Parka da je ogroman, vec da ako je na gradjevinskom zemljistu SA koje je mnogo vrednije od IMTovog, mogao da se napravi park od 2hektara uz postojeci 1hektar Bristol park i setaliste uz reku, onda je totalno bezveze da gradjani NBGD pristanu da na onolikom zemljistu IMTa a koje nije pored reke , nemaju novi park od bar 3 4 hektara.

Kao da nas neko pita :(

Pa na NBG ne može da se napravi parkić za decu ako nisi blizak određenim ljudima. Znam primer gde su roditelji godinama tražili parkić i na kraju su ga napravili tek preko veze.

Verujem da su mnogi parkovi napravljeni i normalnim putem, ali eto, znam i za ovakav slučaj.
 
Bnv je prigrabio zelenu povrsinu od nbg da bi imao dovoljno iste
Bas me zanima sto ce da smisle kod IMT sta ce da prigrabe da bi dobili propisano zelenilo ...
 
Pametni i mudri bi ostavili 5 hektara za park, a za gradnju predvideli preostala 32 hektara. Park bi ujedno i povećao atraktivnost lokacije i cenu preostalog građevinskog zemljišta.

Posle bi mogli i da likuju kako su jedini koji su formirali novi park od 5 hektara posle toliko godina.
 
Vrh