Šta je novo?

NCR regionalni centar Blok 42 [ Poslovni objekat | 55.000m2 ]

fc2e070b19fdd9a023b28647a0c464dc.jpg
 
Ovo je ozbiljno krenulo:

Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 12
Pogledajte prilog 11
Pogledajte prilog 10
Pogledajte prilog 9
Nisam bio sam ni ovog puta, još neko pomno prati radove:
Pogledajte prilog 8
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Postavlja nova ograda oko gradilišta:
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
Fazani se i dalje čuju iz šumice koja je izbegla prvi udar moćnih mašina, ali ne vidoh ono konjče od prošlog puta.

Igore, mislim da je pravi trenutak da se ova tema premesti u „Projekte u izgradnji“.
 
Bravo za slike (ponovo golub;), ali, ja bih rekao da je ovo gradilište Merin Towera, a ne kampusa.

Inače, kampus takođe gradi Merin - NCR je samo zakupac (što, dabome, koliko mogu guraju u drugi plan, kad već ne mogu da sakriju, jer ispada da su od države dobili pare za zakup poslovnog prostora, a da je pravi dobitnik developer, tj. Merin, čiji se objekat zida državnim parama) - pa treba promeniti i naslov teme.
 
Ovo gradilište još uvek nema građevinsku tablu iako se uveliko radi. Postoje samo dve informativne table, čudnog sadržaja:

Pogledajte prilog 2
Obratite pažnju na tekst na karti: Загреб-Југословенске-железнице-Београд:
Pogledajte prilog 1

Zašto se u ovoj fazi rade „parkovske površine”?
 
Ta tabla tu stoji vec 3 godine i postavljena je od strane direkcija za gradjevinsko zemljiste. Tabla nema veze sa tim radovima, jasno je da je pocela izgradnja Merin Tower-a i NCR kampusa. Ovo da je Merin takodje umesan u oba projekta mogu da potvdim.
 
Merin je kr***** firma povezana sa vlastima, izmenu projekta zeleznicke stanice su verovatno zajedno skuvali sa vlastima. Ista firma je izgradila zgradu sa nelegalnim spratom direktno iza Hrama, gde je cena valjda bila 5000e na kvadrat.
 
Ja sam bio posle Bukire, pa eve i mojih da ne propa'nu>
Mozda moze neko da pojasni sta se ovde zapravo gradi, kula ili ncr centrala?











 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620305#p620305:3tud66pw je napisao(la):
And7rey » Sub Maj 04, 2019 2:07 pm[/url]":3tud66pw]Merin je kr***** firma povezana sa vlastima, izmenu projekta zeleznicke stanice su verovatno zajedno skuvali sa vlastima. Ista firma je izgradila zgradu sa nelegalnim spratom direktno iza Hrama, gde je cena valjda bila 5000e na kvadrat.
To se slazem!
 
Jel se radi odmah ceo projekat NCRa ili iz vise faza?

Kada je planirani rok useljenja poslovnih kancelarija?
 
Investitor je "NBG Park d.o.o."
Dobili su privremenu gradjensku dozvolu za pripremne radove, a za same objete još uvek ništa...
Završetak pripremnih radova 23.11.2019

citirano iz dozvole ( https://ceop.apr.gov.rs/ceopweb/sr-cyrl/home)

"Извођење истражних радова на локацији ради утврђивања носивости тла, нивоа подземних вода и
испитивање терена од неексплодираних убојних средстава на кат.парцели 2871/7 КО Нови Београд,
на углу Булевара Милутина Миланковића и улице Ђорђа Станојевића, у Београду, за потребе
планиране изградње објекта на предметној парцели, обухвата следеће радове:
- уређење градилишта: израду темељних стопа за градилишну ограду, монтажу градилишне ограде
висине 2,00м са капијама, постављање привремених градилишних објеката, дизел агрегата
контејнерског типа, цистерне за воду и градилишне табле,
- истраживање носивисти тла - израда и испитивање пробних шипова и истражно бушење,
- истраживање нивоа подземних вода – израда пробних бунара,
- испитивање терена од неексплодираних убојних средстава уз обезбеђење терена привременим
челичним потпорама – талпама и враћање земљаног материјала у првобитно стање.
Приступ градилишту је из улице Ђорђа Станојевића преко привременог прикључка чијa изградња
није предмет овог захтева"
 
"Дивелопер" објекта је Мерин Пропертиз, "граундбрејкинг серемони" је 14. маја. То је свечани почетак радова, не и оно што волимо да назовемо "постављањем камена темељца". Извођач до пре неки дан још није био познат.
 
odlican snimak, bilo bi bas lepo kada bi mogli na ovaj nacin da pratimo radove do kraja
 
Na ogradu su poceli da lepe naziv i logo NCRa. Takodje spremaju prostor sa reflektorima i ozvucenjem za zakusku i govor Vucica kad se bude svecano otvarao pocetak gradnje.
 
Najbolje od svega je što su Šapić i Đilas onomad dok su bili na vlasti bacili i ukrali NAŠIH 300.000e za repliku Terazija na ovom mestu sa sve fontanom, tramvajem, kamenim popločanjem u fulu i svim kulisama da bi te Terazije bile u upotrebi svega par puta.

Ko će i kada da odgovara za nepromišljeno trošenje para iz budžeta? Šapić je i dalje baja, Đilas će opet biti baja, Vesić i Vučić se ugradili u NCR i svi zadovoljni i svi zaboravili na Terazije i taj manir krađe naših para na to kome se šta digne.
 
U partijsko kumovsko tajkunskom uredjenju niko nece odgovarati za daleko gore stvari. Ovde je uspostavljen sistem obmana i lazi a drzavni kriminal nikad nije bio aktivniji i uspesniji. Pred kim da odgovaraju, ko da ih osudi?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=622325#p622325:1wjmnskw je napisao(la):
Biciklistkinja » 14 May 2019 08:30 am[/url]":1wjmnskw]Najbolje od svega je što su Šapić i Đilas onomad dok su bili na vlasti bacili i ukrali NAŠIH 300.000e za repliku Terazija na ovom mestu sa sve fontanom, tramvajem, kamenim popločanjem u fulu i svim kulisama da bi te Terazije bile u upotrebi svega par puta.

Ko će i kada da odgovara za nepromišljeno trošenje para iz budžeta? Šapić je i dalje baja, Đilas će opet biti baja, Vesić i Vučić se ugradili u NCR i svi zadovoljni i svi zaboravili na Terazije i taj manir krađe naših para na to kome se šta digne.

Хајде да ипак будемо скроз коректни па да кажемо да је паре на реплику Теразија бацио Ненад Миленковић, кога је са места председника Општине НБ касније сменио Ђилас - Шапићем, на опште чуђење новобеоградског ДС-а. Касније је Миленковић и кривично гоњен, колико сам чуо, у међувремену релативно скоро и ослобођен кривице.

Дакле, не бих баш фактурисао то Ђиласу, посебно не Шапићу, који баш никакве везе нема са дебилном репликом.

(Да бих и ја био скроз коректан према Н. Миленковићу, кога сам упознао, да кажем да ми је, у основи, много симпатичнији лик и од комшије Ђиласа и од дрвеног Шапића.)

ЕДИТ: Елем, започеше градњу у присуству Вучића, па, ко стиже, нек постави вест, ја морам на улицу.
 
Izvor: Beobuild.rs

Kamen temeljac za NCR u bloku 42
file.php

Nakon što su početkom prošlog meseca počeli pripremni radovi, danas je zvanično postavljen kamen temeljac na izgradnji nove poslovne centrale kompanije NCR na Novom Beogradu. Izgradnja poslovnog objekta prati rast poslovanja ove američke kompanije, gde je prethodnih godina zaposleno preko 3000 ljudi na poslovima korisničke i tehničke podrške. Novo sediste kompanije predstavlja regionalni centar koji će objediniti postojeće operacije, kao i omogućiti nova zapošljavanja i širenje usluga. Objekat će se nalaziti u bloku 42, na njegovom severoistočnom delu, ka raskrsnici Bulevara Milutina Milankovića i Ulice Đorđa Stanojevića, a rok za završetak je prvi kvartal 2021. godine.

Celu vest kao i više fotografija radova možete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/kamen-temeljac-za-nc ... p2858.html
190512-ncr-blok42-02.jpg

190512-ncr-blok42-08.jpg

Celu vest kao i više fotografija radova možete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/kamen-temeljac-za-nc ... p2858.html
 
S obzirom da su predvideli uličicu izmedju perona i same stanične zgrade, neće valjda fizički biti razdvojene stanična zgrada i peroni?
Prosto ne mogu da poverujem da moraju da prepravljaju sve živo, i umesto da se požuri sa stanicom, oni trpaju sav ostali sadržaj okolo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620302#p620302:3jo925md je napisao(la):
Bukira » Sub Maj 04, 2019 1:29 pm[/url]":3jo925md]
file.php
 
gisko, ako ja dobro razumem taj deo bloka ce seci dve nove ulice, paralelne sa bul m. milankovica. jedna izmedju ncr-a i stanicne zgrade, i jedna odmah do perona. obe ce biti u nivou postojecih ulica dok ce veza stanice i perona biti valjda na nivou perona, odnosno iznad te nove ulice tako da nece biti fizickih prepreka izmedju stanice i perona, kad jednom, recio negde 2047. godine, konacno stanica bude i izgradjena
 
Da je autorski dvojac mlad, neafirmisan, ruki u svakom smislu, napisao bih: "kakav danak neiskustvu".
Ali, posto nije, sad sam potpuno zbunjen cinjenicom da je ovakvo arh resenje potpuno neubedljivo, neinventivno, nejasno, i ne....
Umesto da su "razvalili" sa dobrom arhitekturom, dobili smo jednu zgradurinu koja ne odise nicim....osim mozda promajom u vidnom polju posmatraca.
Ne mi jasno :-(
 
Jel ovde javna tajna da se ova zgrada pravi za potrebe NCR, ali da je ne gradi NCR, već da će da bude zakupac u istoj?? Pa trenutno na NBG ima još nekoliko zgrada koje se grade za poslovni prostor po istom principu, samo bez dotacija države zakupcima, već normalno firme dođu i plate zakup.
Ne znam da li je Nordeus iskamčio nešto od države, ali bi trebao da pokuša, taman mogu da ponovo urade svečano otvaranje zgrade koju rentaju od GTCa nedaleko odatke.
 
Sta mislite , da li moze tj koliko da uticu NCR i slicne poslovne zgrade na cenu renti stanova na Novom Beogradu?
 
Pa vec utiču, zato je NBG i postao jedna od naskupljih lokacija u gradu. 90% modernog poslovnog prostora je na NBG. Ova zgrada je samo jedna od mnogih, samo je napumpana priča u medijima
 
Vrh