Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 242 95,3%
  • BMC

    Glasovi: 12 4,7%

  • Ukupno glasača
    254
64235570_1287586974729014_4453199199764217856_n.jpg
 
Nadam se da nije neka serijska greska ako je turaza u pitanju... Nek nam je Bogu u pomoci sa njima...

Od mene #1037, juce na 16...
7awPuAK.jpg
 
Vozio sam se u Bmc busevima, klima tuče ko luda, ali mi se motor nikako ne sviđa. Bukvalno je isti kao na Temsama i imam taj mali strah kad uđem u bus, kao kad sam pre ulazio u Temsu.

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Дефинитивно је у питању проблем са Каминсовим мотором, чим Темзе нису једине са тим проблемом... Надам се да ће обе фабрике пре или касније увидети ту проблематику, доскочити јој и прећи на агрегате других произвођача. Мерцедес, на пример, већ се доказао у Акијама, Кобрама, чак и мени не баш омиљеним МАЗ-евима... А чини ми се и да има сличан размештај резервоара колико видех, тако да замена не би требало да представља никакав проблем.
 
Sad svi vozaci kad stignu onog ispred vade se na turazu.
Ne daj Boze nikom,ali...
Najlakse je reci eto bila je turaza i ja nisam mogao da ukocim i skida krivicu sa sebe..
Ponavljam,ne daj Boze nikom to da se desi, ali da postoji prostora za malverzacije, postoji.
 
Zasto danas na 82 rade samo Solarisi plus Japanac...3045,3049,3055,3071,1343...nijedan BMC nije na liniji..ili ce ovo biti trajno jer su ih mozda dali na 601?

Sent from my SLA-L02 using Tapatalk
 
Lupiš lepo svoj providni logo preko centra slike i rešen problem. Baš da vidim ko bi ti se u tom slučaju zaj**** da isti ukloni.
 
Џаба, новинари воле да узимају са википедије.
 
Моје не могу да узму не качим више нигде управо због таквих и****. Миднајт Паркур тражио си ме на другом форуму ако треба нешто шаљи ПМ овде.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=630426#p630426:1pe5gmzm je napisao(la):
Дошљак » Sub Jun 15, 2019 6:28 pm[/url]":1pe5gmzm]Џаба, новинари воле да узимају са википедије.
Ako staviš svoj logotip preko centra fotografije , gde god da je okačena , on će ostati. Pa nek preuzimaju koliko im duša ište. A ako već nešto postavljaš na FB ili wikipediu ili nešto sl. , bez bilo kakve adekvatne zaštite , sveno ili ne , to radiš na sopstveni rizik.
 
Лично мрзим логотипове преко целе фотографије. На википедији има шаблон где пише под којим условима може да се користи слика (да се наведе аутор, и не у комерцијалне сврхе). Фб је друга прича наравно.
 
Mrzim i ja logotip preko cele fotografije , ali za one bitnije je neophodno da se nađe neki način zaštite. Čak i mnoge stvari koje radim i postavljam javno , to radim apsolutno svesno , jer znam da neko to prati da će iskoristiti ako mu odgovara.
 
Zato slike ne kacim na Wiki ili FB, da ne bi radio ko sta hoce.. U svetu se zna kako se uzimaju tudje slike. Mene su neki Slovaci pitali da uzmu slike neke Setre koju su videli na mom profilu, iako su mogli da je uzmu i bez toga, valjda vam to govori dovoljno. Stavljanje watermarka preko slike, bilo deo ili preko cele, meni je licno glupo. Jeste da pomaze, to stoji, ali meni se to iskreno ne svidja. Uskoro cu se vise pozabaviti nekim logotipom koji bi mogao da ide u neki cosak uz smanjen opacity, ako se nastavi ovakav trend..
 
Watermark u ćošku ne pomaže. Više puta je bilo uzimanja slika gde je jednostavno skraćena fotografija za taj deo sa watermark-om.
 
Ljudi, ceo internet funkcioniše po principu nešto daš, nešto uzmeš. Mislite da oni u Getty Images i sličnim kompanijama imaju svu urednu dokumentaciju i prava na sve slike koje drže i žigošu svojim vodenim žigovima? Malo morgen. I oni su to ili ukrali od nekog, ili im je neko preprodao nešto što nije njegovo, a oni kupili za siću. Pogotovu ako se radi o manje bitnim slikama kao što su fotografije gradova, vozila, umetnina, događaja, čega god...

Kada bismo svi lupali žigove, copyrightove, DRMove, blokade i slično na sve što se okači na internet, odnosno kad bismo poskidali i zabranili sve što nema te navedene stvari, internet bi maltene prestao da postoji. Doduše to i jeste vizija pojedinih bolesnih umova u nekim kompanijama i vladama, da od njega naprave svoje lično strogo kontrolisano igralište i ukinu slobodu govora i razmenu misli i ideja. Ali svako ko zna kako je internet nastao i razvio se, zna i da on jedino može da funkcioniše ako su ljudi koji ga čine spremni da dele, tj da nekad nešto uzmu ali da se isto tako nekad nečega i odreknu. To je prosto takav ekosistem.

Uostalom, kao što Deformer i ostali ''novinari'' danas kradu slike od raznih fotografa, tako isto i mi redovno krademo njihove tekstove tako što ih prekopiramo sa njihovog sajta na forum ili društvene mreže. Da li je to neki vid srozavanja? Jeste. Ali prosto tako internet funkcioniše. Upravo to nam danas omogućava da za džabe gledamo slike novih modela automobila koji još nisu ni izašli, novih uređaja, novih vojnih tehnologija, zatim nekih deklasifikovanih dokumenata, arhiva, itd itd... Još jedanput - nešto daš, nešto uzmeš.
 
Sve to stoji , ali ako ti navedeš jasno izvor teksta koji si preuzeo , naprimer , niko ti to neće zameriti , za razliku od uzimanja slika i navođenja Wikipedie kao izvora. Ispade da je ta ista wikipedia najveći hosting sajt za slike na celom svetu. Druga stvar je kada mi ovde pišemo o autobusima , trolama i sl. , pa neko od toga napravi vest.
 
Vrh