Šta je novo?

Blok 32 - Stambena izgradnja

После пет дана - пословна зграда је добила стакла и с предње стране, на стамбеним зградама се гради последњи, осми ниво - повучени спрат. Зграда до банке је добила прозоре на прва три спрата и са задње стране:





















 
Ovo vec izgleda humano i bas sa ukusom lep projekat u poredjenju onaj A blok je bas paviljoni rodjaci.
Jos jednom pohvale za 32 :sesir: :sesir: :sesir:
 
Овако "угушити" цркву као јавни објекат на истакнутом месту, и то у контексту широког Новог Београда, могу само неписмени пројектанти... ангажовани од цркве и војне службе безбедности зарад згртања којег евра више.
 
Što je najgore razmak između ovih zgrada je pristojan, ova do crkve jeste malo bliža ali i crkva je mogla biti bolje pozicionirana, opet na ćošku je tako da nije mnogo izgubila realno.
 
Ugušena crkva, mada me to i baš briga jer je Crkva jedan od investitora.

Više me nervira što se Genex više ne vidi iz ugla kao na slici.

Jedno tehničko pitanje. Ove spoljne terase imaju zidove od betona (vidi se armatura na još nezavršenim zidićima, možda se ne vidi jasno na slikama, ali video sam uživo, a i ivide se završene terase). Zar nije bolje da se ti zidići rade od cigle (ili Ytong) koja je lakša od betona?
 
To je dobar pokazatelj našeg napretka...pre su govorili da je i bog od nas digao ruke a vidi ga sad...ulaže... :)
 
Nije ugušena, crkva je na samoj rasksnici prometnih bulevara, takoreći i najvidljiviji objekat ovde. Štaviše poslovni objekat uz crkvu je niži od stambenih objekata sa desne strane, tako da veličinom nije dominantan u odnosu na nju (stambeni objekti su viši).

Inače bi morali da joj daju ceo blok da se vidi sa svih strana.
 
Ugušena je iz većine uglova. Čak i sa same raskrsnice Omladinskih brigada i Bulevara Zorana Đinđića je tako. Previše je blizu. Barem za moje oko.
 
astrodule":2suiki7e je napisao(la):
Ugušena je iz većine uglova. Čak i sa same raskrsnice Omladinskih brigada i Bulevara Zorana Đinđića je tako. Previše je blizu. Barem za moje oko.
Mislim da ce zgrade lepo da izgledaju. Ono sto je sramotno je na koji nacin i gde su izgradjene. Poslovna zgrada na 10 metara od crkve. Uzas i sramota. Bar da nju nisu napravili, crkva bi imala pristojno dvoriste i bila bi dovoljno odmaknuta od stambenog dela, ali pare rade svoje...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Zgrade jesu sjajne, ali stvarno smeta sto je crkva preblizu. No Crkva je jedan od investitora, i ako njima ne smeta, sta da im radimo.
 
Crkva jeste malo blize, ali realno je mnogo manja steta nego da su zgrade nabijenije jedna uz drugu. Mozda su mogle malo vece dve zgrade, umesto tri, ali onda bi dobili krmace... (naravno, ostaviti zgrade kakve su sad, a samo izbaciti poslovnu bi bilo najlepse, ali to vec nije realno)
 
Мислим да се овде заборавља да Црква овакве ствари препушта струци. Ако мислите да се владике бакћу оваквим стварима, могу вам поуздано рећи да грешите.

А то зашто је наша струка нестручна, питање је на које други могу боље одговорити.
 
Гледано из мог личног угла, ово је једина изградња станова и пословног простора на Новом Београду, која ми се уопште не свиђа. У тај мали простор су набили ове три крмачетине, као скоро и сваки инвеститор, да се што више искорити простор за квадрате. Нигде парка или зелених површина неће бити !
Боље да се градила само једна зграда која би била паралелна са улицом, да је нешто мало ужа, и да је дужине негде до краја друге зграде, гледано из угла слике коју сам снимио. На тај начин би поглед, из овог угла, и према цркви, и према згради бившег Генекса и стамбеној згради, био пуно "отворенији".
 
Citajuci ovaj forum covek bi pomislio da u BG najvise fale parkovi i pozorista, a i ono malo parkova i pozorista zvrje prazni. Cak i u samoj blizini ovih zgrada, unutar 29. i 30. bloka ogormne zelene povrsine, okrizene ogromnim zgradama i velikim brojem ljudi, vec decenijama stoje cesto potpuno zapusteni,i ne sluze nicemo osim da se izvedu kerovi na veliku nuzdu.
 
Fale uređeni parkovi (kao kod MSU) i uređena dečija igrališta sa gumenim podlogama i modernim spravama.

Pisani su predlozi, ali nadležni ne izlaze svima u susret, a postoji toliko takvih livada koje bi oplemenile okolinu umesto što su beskorisne travnate površine sa žbunjem i drvećem gde niko ne zalazi.
 
Fale, ali u zeljama roditelja. To su investitori iskoristili, pa na konto 3x3 metra uredjenog ogradjenog parkica, dizu cene svojim zgradama nazivajuci ih kondominijumima. Sto se dece tice, nista im od toga ne fali jer imaju komp i youtubere.
 
Svi pomalo u pravu tehnicki gledano terase nisu od betona vidi se razlika ali ako gresim stvarno katastrofa onda dolazi posle izvesnog vremena do pucanja i treba skupo renoviranje.
Ovo drugo ako crkvi ne smeta blizina onda ok a mozda se i ljudi ponesu pa popnummer cessce da dolaze iskreno se nadam a to je i odgovor na trece da bude vise dece pa ce nam i parkovi biti neophodniji za sad Jesu samo za kucice
 
Данашње слике, напредује градња, уграђују прозоре и електричне водове, довршавају највиши спрат, терасе и везне делове између три зграде:















Терасе су од армираног бетона:





 
Ja osećam potrebu da podsetim sve prisutne da je ta ista crkva ( i institucija, i bukvalna crkva pored ove 3 zgrade) prosila pare od naroda da završi fasadu. Imali su tablu na fasadi gde mole ljude da doniraju pare da bi završili fasadu. Onda su tu tablu skinuli, a podigli tablu za ove 3 zgrade. I dalje prilično u neverici
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=630579#p630579:huljs403 je napisao(la):
Myah » Ned Jun 16, 2019 12:02 pm[/url]":huljs403]Ja osećam potrebu da podsetim sve prisutne da je ta ista crkva ( i institucija, i bukvalna crkva pored ove 3 zgrade) prosila pare od naroda da završi fasadu. Imali su tablu na fasadi gde mole ljude da doniraju pare da bi završili fasadu. Onda su tu tablu skinuli, a podigli tablu za ove 3 zgrade. I dalje prilično u neverici

I ja osećam potrebu da podsetim prisutne da su se borili i izgarali za neoliberalni kapitalizam poslednjih 20 god. gde skoro sve mora da funkcioniše sa ekonomskom opravdanošću.
U Austriji ako si zaposlen katolička crkva ti skida sa plate za njene potrebe,pa od čega drugog da se izdržava,od vazduha?Zamisli kod nas da tako nešto uvedu,prosto bi eksplodirao broj npr. budista :)
 
једини одговор који имам на претходни пост је да што више времена проводим на домаћим форумима то више верујем да приступ интернету треба да дође након теста интелигенције
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=630591#p630591:2qxpa52d je napisao(la):
Kailan » Ned Jun 16, 2019 12:45 pm[/url]":2qxpa52d]једини одговор који имам на претходни пост је да што више времена проводим на домаћим форумима то више верујем да приступ интернету треба да дође након теста интелигенције

Stani ti si umislio da tebe neko nešto pita pa daješ odgovor,još jedan primer oboljenja od teškog oblika sujete(želje za dokazivanjem sopstvene više vrednosti)

Čuj test inteligencije za pristup internetu,to mi zvuči kao neki fašizam,šta samo vi ,,inteligentni" da imate tu privilegiju,blago rečeno raslojavanje na robovlasnike i robove,šta je sledeće,obeležavanje na rukavu manje inteligentnih?

Crkva u kapitalizmu funkcioniše kao i svaka druga organizacija,znači može da se bavi i stanogradnjom ako hoće,i da,plaća sve poreze koji se tiču obavljanja tog konkretnog posla.A mržnju ili da budem blaži netrpeljivost prema crkvi bi bilo bolje ispoljavati na forumu koji se ne tiče konkretno građevine.
 
I meni je bilo smešan (možda i žalostan) taj plakat na kome je pisalo "dajte (vaše) pare da završimo naš hram".

Ne bi mi to smetalo da većina popova ne voze skupa vozila. Zašto većina ne vozi auto do 15000 evra (ili neki polovnjak)?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=630624#p630624:38ovqtn9 je napisao(la):
astrodule » Ned Jun 16, 2019 2:24 pm[/url]":38ovqtn9]I meni je bilo smešan (možda i žalostan) taj plakat na kome je pisalo "dajte (vaše) pare da završimo naš hram".

Ne bi mi to smetalo da većina popova ne voze skupa vozila. Zašto većina ne vozi auto do 15000 evra (ili neki polovnjak)?

Slažem se,mislim da ne postoji dobronameran čovek kome ne smeta kad vidi ta skupa kola kojim se voze vladike.

Ja sam samo rekao da je alternativa tom plakatu ,,dajte pare da završimo" to da se svakome od plate uzima za crkvu,to su evropski standardi.
 
Vrh