Šta je novo?

Paunov breg

Ja sam svaki dan u parkicu ispred paunovog brega sa detetom i vrebam, ne bih li nekoga nahvatala ko tamo zivi i da cujem misljenja pravih stanara koji ne prodaju i ne izdaju isti..Inace zivim u kraju kao podstanar, i imam prilike da cujem price "nijedna nije kvalitetna i dobra kao prva" i verujem da je tako niti mislim da ce oni sada raditi te stanove da sirim sobama, ne onako uske i pravougaone, gde ne moze stati bracni krevet u spavacoj-sa komodicom pored a da ne pricam o garderoberu..Ne znam i kakvo je grejanje zimi...to "po utrosku" mi je uvek nekako sumnjivo, videvsi taj "novi sistem" kod brata u zgradi pored "Metro-a"
Pisala sam vec da sam isla da gledam stanove i za podstanarstvo i za kupovinu, uvek tu cujes sve najlepse, ne znam, nisam pametna. I dalje sam u potraznji za stanom, ove starije zgrade (crvene gradjene '80 ih) sve prastaro, mora da se ulaze od parketa, prozora kuhinje i kupatila..nasledjujem veliki infostan..Ne znam..Mora se bezati iz kraja def.!
 
Pozdrav,
Ja imam stan u zgradu koja je zadnja useljena(ne znam kako je zovu). Nećeš preterano dobiti korisne informacije, pošto se još nisam uselio ali mogu da navedem neke stvari.
Prvo što se tiče rokova, tu će vjerovatno ispoštovati, pošto do sad jesu. E sad, to što će oni da bi ispoštovali rokove na silu, da pritisni izvođača a izvođač radnike koji će opet sve da svušere, to je druga stvar.
Za generalni utisak, Iskreno, ne znam šta bih rekao. Sa jedne strane postoji dosta dobrih stvari, a opet sa druge i puno loših sitnica koje i te kako kvare ukupan utisak.
Pomenuću neke stvari i pozitivne i negativne pa zaključi sam.
*Zgrada završena u roku, što je jako bitna stvar
* Stanovi jako lijepo izgledaju, hodnici na stepeništu su široki, postoje na spratovima vrata za svako krilo, postoje dva lifta,
* Grijanje je na toplanu, po potrošnji. Čini mi se da je bilo ok sa grijanjem, a ipak 20% jeftinije nego paušalno,
* Stolarija sasvim ok, mada nije po standardima nego je veća, sad to nekom odgovara, a nekom ne. Prozori mogu da se kipaju osim balkonskog. Svi prozori imaju roletne, komarnike nemaju,
* Izolacija je ok, a ako ti se ne dopadaju pregradni zidovi možeš da tražiš od cigle, što ćeš naravno doplatiti,
* Sve reklamacije prihvataju, s tim što ćeš na otklanjanje istih čekati i po nekoliko mjeseci,
* Garažna mjesta su ok, isto su bile planirane klackalice pa su odustali od istih,
* Sobe jesu skučene, mada bračni krevet i plakar mogu da stanu, ali i ništa više. E sad , možeš da tražiš da pregradiš sobe kako hoćeš pa da imaš manji broj soba koje su veće.

Generalno možeš da tražiš sve da se izmjeni, naravno ako je zgrada još u izgradnji. Tj, pretpostavljam da je za zgradu Trg već kasno.

E sad negativne stvari
* Što se tiče kanalizacije, iskreno nemam pojma o čemu se radi, vidim da svi spominju, ali ja nisam u toku, a nisam primjetio da se osjeća neki neprijatan miris.
* Postoji brdo stvari koje se ne rješavaju ili se jako sporo se rješavaju
* Trenutno najveći problem je hidroizolacija, koja je oštećena ili nije ni urađena na nekoliko mjesta pa je usla voda u garažu, a i staza ispred ulaza je počela da utanja kao i da se raspada donji dio fasade. Kako god, to se sad sređuje ali sigurno niko nije srećan što se to desilo na potpuno novoj zgradi. Samim tim postavlja se pitanje šta će biti za 5-10 godina...
* Pločice na stepeništu su uništene, izvođač je rekao da će se vremenom iščistiti, ali ja ne vidim da se to dešava, tako da zgrada iznutra izgleda jako prljavo. Moguće i da firma koja čisti to ne radi kako treba
* U stanu postoje neki propusti koji me jako nerviraju. Npr.
- Nije urađena rupa na zidu za klimu, pa je majstor morao da buši zid. To nije problem kad je zgrada stara, ali kad je nova onda to jako nervira.
- Mreža u stanovima ne postoji, razvučeni su telefonski kablovi. Nije mi jasno kome danas treba fiksni telefonu i to u svakoj sobi...
- Na zidu gdje je stavljena utičnica i antenski kabal, nije ojačan pregradni zid i televizor ne može da se postavi na zid...
- Majstori na limovima ispod prozora nisu skinuli foliju, pa su ostali natpisi, a to se već pola godine ne rješava
* Sa video nadzorom je situacija poprilično nejasna, na kojoj kablovskoj se može vidjeti, a na kojoj ne, Mada mi nije jasno zašto to uopšte zavisi od kablovske televizije.

To je ono što mi je palo na pamet, nadam se da je od koristi.
 
Jao pa ti si divan, hvala na detaljnom odgovoru. :D
Prosetacu ovih dana do njih, da vidim sta imaju u ponudi, zaboravila sam i koja je cena kvadrata, koliko se secam bila je bez pdv-a...
Recimo, nisam znala da moze da se ucestvuje u samom rasporedu, tj. meni u principu najvise smetaju te uske male spavace sobe...Super.
Uporno sam izbegavala taj PB, na kraju kada vidim ponudu na Banjici, vracam mu se. :o
Hvala jos jednom.. :sesir:
 
Prvi put čujem da u novogradnji nisu ugradili klimu...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
Pozdrav svima, zainteresovan sam za stan na Banjici, pa mi ovo deluje kao sasvim pristojna lokacija, zna li neko ima li jos stanova? Nacuo sam da ce jos da se gradi tu
 
Imaš sajt paunovbreg pa proveri za preostale stanove. Ako ih i ima to su ili najveći ili da im lokacija u zgradi nije baš najbolja.
Predviđena je još jedna zgrada na tom placu iza postojećih ka jajincima. Da li će je početi odmah na jesen kad useli trg ili će biti pauze ne znam. Pošto su počeli i u zemunu zgrade možda i naprave pauzu ako nemaju dovoljno ljudi.
 
Malo lage ovi iz marketinga.

Mere u sobi (23C)
2f04b75f8ad3db2a9234c3e994fbadc9.jpg
1a9e17e136a8f5c15916a89d57eb6aa3.jpg
 
Pa i nije da su napisali drugačije

Pored otvorenog prozora itd.
 
E, to već i ja mislim. Znam da svi pričaju da je tu baš izraženo grejanje na čvrsta goriva zbog kuća okolo.
 
Plus dobar deo kuća gore ka Vojvode Stepe.

Ali zaista bi bilo dobro kada bi postojali merači zagađenja na merodavnim mestima (recimo na samom Bulevaru oslobođenja, pa na Trošarini, na okretnici) pa da se uporede rezultati.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=702688#p702688:2fnjphrk je napisao(la):
astrodule » Pon Jan 27, 2020 10:14 pm[/url]":2fnjphrk]Malo lage ovi iz marketinga.

Mere u sobi (23C)
2f04b75f8ad3db2a9234c3e994fbadc9.jpg
1a9e17e136a8f5c15916a89d57eb6aa3.jpg

Ako je Xiaomi filter, računaj da je u sobi jedno 5x više. Navodno su im senzori užasni tako da u automatskom modu ne rade ništa, a nemaju svi manual mod gde samo rade i ne gledaju neispravne senzore.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=702798#p702798:299c25rc je napisao(la):
unedfined » Uto Jan 28, 2020 2:02 pm[/url]":299c25rc]Ako je Xiaomi filter, računaj da je u sobi jedno 5x više. Navodno su im senzori užasni tako da u automatskom modu ne rade ništa, a nemaju svi manual mod gde samo rade i ne gledaju neispravne senzore.
Ovo jednostavno nije tacno, da si rekao 10% pa ajde ali 5 puta... A ova slika koju su okacili je :blah: , otvoren prozor i temperatura 23 stepena? Mozda, ali letos.
 
Link govori o prethodnoj generaciji preciscivaca, sa fotometrijskim senzorom. Na slikama je neki od novijih uredjaja sa laserskim brojacem cestica koji su vrlo precizni (ako su dobro kalibrisani). Takodje, nigde se ne pominju okolnosti pod kojima je test radjen (dali je filter nov, koliki je nivo zagadjenja spoljnog vazduha...)
Preciscivaci ovog tipa su jednostavna stvar, ventilator + filter. HEPA standard definise da filter mora da uklanja 99.9% PM2.5 i PM10 cestica , tako da se uredjaji sa HEPA filtrima pre svega razlikuju u deklarisanom protoku vazduha, i za kucnu upotrebu vrlo bitnim podatkom, buci koju prave. Ko nabavi pravi HEPA filter, uz najobicniji ventilator moze da ima svoj kucni preciscivac vazduha, koji ce raditi skoro pa kao "fabricko" resenje.
 
Isti posao bi trebalo da radi i malo bolji usisivač (većina novijih ima hepa filter).
 
Ne, to je jedna od vecih prevara (hepa filtri na usisivacima). Za HEPA filtre se zna koliki je maksimalni protok po jedinici povrsine, ti filtri iz usisivaca su HEPA za neke malecke protoke. Pravi HEPA za protok koji ima usisivac mora da ima povrsinu kvadratni metar, a ne decimetar.
 
zainteresovan":oja2164t je napisao(la):
Ne, to je jedna od vecih prevara (hepa filtri na usisivacima). Za HEPA filtre se zna koliki je maksimalni protok po jedinici povrsine, ti filtri iz usisivaca su HEPA za neke malecke protoke. Pravi HEPA za protok koji ima usisivac mora da ima povrsinu kvadratni metar, a ne decimetar.

Iako usisivač ima znatno jači motor, protok vazduha je zapravo manji nego kod tih prečišćivača vazduha (namenjen je za pravljenje vakuma, a ne duvanje). Takođe postoje hepa filteri i za veći protok vazduha.
Usisivač naravno nije idealna zamena, jer troši više energije i bučniji je, ali može pomoći.
 
Peta faza ce da krene sredinom godine.Gde ce je uglaviti,samo da ne bude prozor u prozor

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
s2.jpg



Da uz Radomira Markovica tu dole desno gde je zelena povrsina na slici treba ta zadnja zgrada da bude.
Normalno na postojecu zgradu, blize ulic mislimi.
Bio je nacrt na starom sajtu, cini mi se na strani na kojoj su prodavali lokale.

Jedino ne znam da li ce da ih uspori to sto su poceli da prave i https://www.dunavskatrilogija.rs/ mada ne verujem.
 
Par slika sa terase.

IMG_0062.JPG
IMG_0063.JPG
IMG_0064.JPG
IMG_0065.JPG


Inače, unutar zgrade je sve baš lepo (za razliku od pogleda). Ogledala na svakom spratu, kao i klupa, pločice su hrapave i sve izgleda zaista iznad proseka.
 
Vrh