Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Teta je slagala da litovi nisu bili predvidjeni kao i jos gluposti sto se nalupala
Sto su postavili onu glupu kucicu od bjelog pvc cemu to sluzi ...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632735#p632735:3o8awhny je napisao(la):
direktor » Ned Jun 23, 2019 12:07 am[/url]":3o8awhny]Teta je slagala da litovi nisu bili predvidjeni kao i jos gluposti sto se nalupala
Sto su postavili onu glupu kucicu od bjelog pvc cemu to sluzi ...

Nije slagala, liftovi nisu bili predviđeni projektom železničke stanice Beograd Centar nego su izgrađeni da bi premostili ovu poluizgrađenost. Kada (i ako) se železnička stanica Beograd Centar izgradi do kraja po projektu ovi liftovi izgubiće svaku svrhu. Oni su samo jedno u moru privremenih rešenja u ovoj dezorganizovanoj republici.
 
Ne znam jel po projektu bio i krov/nadstrešnica ili su se setili posle ovih kiša.
168b9ec046e7328b5ee17c5e9b69a6fc.jpg
afe9f3c4f9f501c0c1b94113d5223796.jpg


Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Била је у пројекту, тешко би тако брзо реаговали на скорашње кише.
 
Vauuuu...
Pre par meseci stanica dobila bankomat i aparat za kafu, eto pre par dana su došla 2 lifta, sad i ova nadstresnica.
Možda sa koji mesec dobijemo i po koje pokretne stepenice.

Ovo je ubedljivo najuzbudljivije gradilište u Srbiji, tj SCG, tj SRJ odnosno SFRJ. Kao neka španska sapunica, svaka epizoda donosi svoj deo noviteta.
Taman da svaka generacija izgradi po nešto, deo po deo, , sklopićemo valjda nešto u narednih decenija.
Možete se i vi priključiti u radnu akciju (Bez Tamare) pa da donesete par blokova ili armature ako imate da vam stoji u bašti pa da svako od nas bude deo ovog fenomenalnog transgeneracijskog projekta.
Zaista je divno gledati ga kako se polako razvija i menja i kako će jednog lepog dana biti potpuno zavrsen. Možda na stogodišnjicu smrti druga Tita. A možda i kasnije ko će ga znati.
 
Dobila bankomat koji je bio tu dok nije crkao. Odneli ga na popravku , i nikad ga nisu vratili , niti su postavili neki drugi.
 
Spider nosače od nerđajućeg čelika prodadoh izvođaču. Po njegovim rečima za prvih 40 metara od predviđenih 500 nadstrešnice
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633240#p633240:be4p2vox je napisao(la):
Tikvica » 24 Jun 2019 05:11 pm[/url]":be4p2vox]Ne znam jel po projektu bio i krov/nadstrešnica ili su se setili posle ovih kiša.
168b9ec046e7328b5ee17c5e9b69a6fc.jpg
afe9f3c4f9f501c0c1b94113d5223796.jpg


Послато са SM-J530F помоћу Тапатока


Našao sam da su ove nastrešnice identične kao na CIP ovim renderima :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=633606#p633606:293fwjlx je napisao(la):
vucko35 » Уто Јун 25, 2019 10:21 pm[/url]":293fwjlx]Spider nosače od nerđajućeg čelika prodadoh izvođaču. Po njegovim rečima za prvih 40 metara od predviđenih 500 nadstrešnice
Да ли ти је рекао још нешто? Чим је подизвођач, сигурно да се шушка нешто око наставка, тендера, итд...
 
Osim da je predviđeno ukupno oko 500 metara staklenih nadstrešnica ništa posebno. Ovo je uzorak gde Ministarka treba da dođe pregleda i aminuje nastavak
 
BIP se (ne)zatvara: B92 ekskluzivno otkriva istinu o BIP-u - Makedonci raskinuli ugovor

BIP zasad neće biti ugašen. Radnici su na odmoru do 16. jula, a u narednom periodu firmom će rukovoditi stečajni upravnik.

U narednom periodu intezivno će se tražiti strateški partner, jer je letnja sezona u jeku. Bivši zakupac M6 EDEN SRB odlazi iz Beograda.

Kako su na B92 potvrdili u kompaniji M6 EDEN SRB, oni su odlučili da prekinu ugovor o poslovnoj saradnji za A.D. BIP u stečaju.

"Verovali smo u mogućnosti razvoja jedne od najvećih pivara u regionu i sa entuzijazmom krenuli pre dve godine u obnovu. Pokušali smo da napravimo nešto pozitivno za Beograd, za Srbiju, da damo duh i život jednoj kompaniji koja je 180 godina simbol Beograda. Nažalost, bez obzira na velika mesečna ulaganja, posvećenost i entuzijazam, nismo uspeli, jer sa ovim konceptom nema mogućnosti za uspeh. Ovo ne znači da ćemo se povući, jer Beogradu je potrebno kvalitetno pivo. Produžićemo u drugačijem smeru sa drugim konceptom. Mogući je početak ulaganja u budućnost sa novim projektima u Srbiji. Zahvaljujemo se svim subjektima", izjavili su iz M6 EDEN SRB.

Oni su potvrdili da je od 01.07.2019. započeo proces izmirivanja obaveza prema zaposlenima i svim poveriocima.

"Trenutno je 125 zaposlenih na odmoru do 16. jula, kada očekujemo nastavak proizvodnje. BIP će biti u stečaju. Imamo informacije da neće biti otpuštanja, već da se traži novi zakupac. Čuli smo da se tri firme interesuju, jedna je poznata po proizvodnji mesa, druga je iz Kragujevca i jedna iz Apatina", priča jedan od radnika koji nije želeo da otkirva identitet.

izvor: b92.net
 
и све само због те локације. зар није лакше да га лепо преселе у Крњачу и пусте да нормално послује?
 
**беш пиво, шта ћу без кваса !? Онај други произвођач је крш, пиво бар има ко да прави. И то много квалитетније.
 
'Ebeš kvas. Šta ću bez suvog pivskog kvasca? Drugi ga ne rade. :lol:
 
Штета што нико од ових наших врсних бизнисмена који се на сва звона хвале нема м#да да се потруди да сачува било какву производњу у БГ. Па мајку му прво су се пиваре распродале значи то је сигуран бизнис, погон може да се пресели у Крњачу, а овај да се рушу осим старе зграде управе, па нек се праве ту хотели, пословне зграде, тржни центри, шта год.
 
Ovi iz CIPa toliko bespotrebno komplikuju nemam reči. Prvo ova ograda oko liftova, pa ova nadstrešnica sa ovolikim prečagama i cevima. Mogli su samo prekopirati primere u svetu, a ne da se muče i naprave nešto ovako.

Ovaj primer dole mi je mnogo lepši i bolji, iako je daleko jednostavniji.

Jantzen-DSC7006,medium.2x.1555575949.jpg

http://www.foto.wlb.at/tags/fahrg%C3%A4ste/content/badner-bahn-schedifkaplatz1/lightbox/
 
Mani ovaj što montiraju nije loš, mogli su takve da stave i u bloku 42, a ne ovo što planiraju kao iz devedesetih estetika
 
Vrh