Šta je novo?

IKEA Srbija i AVA shopping park

Laziranje papira da je izgradjena 1965 itd mogli su im vratiti pa da oni iznajme prostor Ikei
 
Da direktore, izmedju ostalog i ta po meni mozda i najgluplja malverzacija...Ne bi mi cudilo da se vrate u isti lokal u koliko bi se naslednici slozili, ali procedura je takva da mora da se izadje iz svakog objekta za koje je doneto delimicno resenje (resenje koje nije konacno,pravosnazno) To se isto desava i lokalu na Obilicevom gde se nekada nalazio Graficki kolektiv, zatim i Ruski car kao i mnostvo drugih lokala po Beogradu i sire koje zuje prazni. U svakom slucaju, sjajna lokacija i siguran sam da ce originalni vlasnici odluciti kako i sta dalje...i da ce u nekoj skorijoj buducnosti taj objekat da se preuredi i da zasija punim sjajem.
 
Koliko mi se čini, nije ništa rešeno. U iste prostorije se uselio Nike. Ili je to bilo nešto privremeno, preksinoć sam prolazio tuda i video da majstori ili montiraju ili razmontiraju stvari unutra. A spolja je već ukrašeno sa reklamama.
 
Da, to sam i ja primetio i iskreno se razocarao. I dalje se uzurpira poslovni prostor, zgrada...Nastavljaju se kriminalne radnje.
 
Možda to ima neke veze sa tim da je Nike napustio Hrvatsku

https://www.b92.net/biz/vesti/region.ph ... id=1509595

Zagreb -- Iz evropske centrale najpopularnijeg sportskog brenda Najk, portal "Lider" dobio je službenu potvrdu o zatvaranju veleprodaje i maloprodaje u Hrvatskoj.

IZVOR: LIDER NEDELJA, 24.02.2019. | 09:27

Ovih dana zatvoren je i njegov "Nike Factory Store", koji je deset godina poslovao u sklopu "Roses Designer Outleta".

Kako navodi portal Lider, u Najku nisu naveli razloge odlaska. U saopštenju oni su najavili da će svoje poslovanje na hrvatskom tržištu nastaviti putem veb šopa i mobilnih aplikacija, kao i preko dosadašnjih distributera i maloprodajnih partnera.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599438#p599438:38qasrz8 je napisao(la):
direktor » 01 Feb 2019 07:19 pm[/url]":38qasrz8]Laziranje papira da je izgradjena 1965 itd mogli su im vratiti pa da oni iznajme prostor Ikei




Kako?
Ali - kako? :D
 
Pa sta da ti kazem relja prilozili su fotografije kao dokaz nadam se da ce se rijesiti u korist naslednika ...
 
Da li je Ikea odustala od izgradnje trgovačkog centra? Pošto je najavljeno otvaranje na proleće 2020. a nikakvi radovi nisu započeti.
 
Koliko znam nije se odustalo.
 
Свака част Икеи на излазу. Другар и ја смо трчали као да нас неко јури кроз целу продавницу испод ресторана 7 минута и једва стигли на аутобус. Зар не може излаз да буде где и улаз?
 
Da, ovo poteže pitanje da li Ikea zbog svoje *trgovačke politike ima pravo da te zarobi u sred prodavnice da bi ti morao da obiđeš celu njihovu prodavnicu kada si jednom ušao?

Jel piše negde na ulazu da si od sada zarobljen i da li potpisuješ negde papir za to?
 
Tako je. Ako želiš da izbegneš izložbeni deo na spratu i odmah odeš na kupovinu, popneš se uz stepenice i skreneš levo ka restoranu i tu su stepenice za donji, prodajni deo. Tako je u skoro svakoj Ikei.

A što se tiče tih neuglednih vrata, tako smo žena i ja jednom lutali kroz te prolaze u TC Rajićeva, tražeći prečicu do parkinga (i našli smo je). Osećaš se kao u nekom akcionom filmu kada se jure kroz zgradu,
 
Били смо први пут, кренули смо из ресторана доле према касама, једва смо изашли. Да нам возач са линије 70 није отворио врата чекали би преко 20 минута. Не разумем ове пречице на мапи ако може нека пречица од ресторана до излаза било би супер.
 
Živ je projekt ritejl parka, umro nije! Čak imamo i nešto što se može nazvati prvim mini renderom:

NOVASTON PROJECT MANAGEMENT ZADUŽEN ZA KOORDINACIJU ZAKUPACA U BUDUĆEM IKEA RETAIL PARKU

ikea_new.jpg


Retail park najvećeg evropskog proizvođača nameštaja, brenda IKEA, otvoriće se u blizini same IKEA prodavnice, na delu autoputa kod Bubanj Potoka. Sastav zakupaca činiće više od 40 poznatih brendova, a za samu koordinaciju zakupaca angažovana je firma Novaston Project Management, koja će blisko sarađivati između investitora i zakupaca na svim fazama projekata svih lokala zakupaca.

“Novaston Project Management proširio je svoj obim usluga na razvoju i izgradnji Ikea Retail Parka, koji će se izgraditi u neposrednoj lokaciji IKEA robne kuće u Beogradu. Pored angažmana na razvoju samog koncepta Retail Parka, nadalje ćemo obavljati i uslugu koordinacije zakupaca (Tenant Coordination). To podrazumeva kompleksan proces posredovanja između zakupaca sa jedne strane i Investitora, menadžmenta, projektanata i izvođača sa druge strane. NPM će imati delikatan zadatak da pomiri tehničke zahteve preko 40 zakupaca, njihovih projektanata i izvođača, sa zahtevima i procedurama ostalih učesnika u ovom projektu. Proces koordinacije zakupaca se radi kako bi se projekat realizovao u planiranom roku i ispunio očekivane visoke standarde kvaliteta koje je investitor postavio”, izjavio je Dušan Radišić, project menadžer.

Osim NPM-a, na otvaranju novog retail parka angažovane su i firme Novaston Marketing Consultancy i Novaston Asset Management, koje pripadaju Novaston platformi.

Izvor: Novaston
 
Ako išta možete da naslutite iz ovog renderčića:

ikearetailpark-e1576674591102.png


Izvor: STMG consultancy

Malo više detalja otkrila je Mia Zečević iz "Novastona" u intervjuu za eKapiju:

Planirano je otvaranje trgovinskog parka IKEA na 36.000 kvadratnih metara 2021. godine, koji će uključivati koncept tržnog centra, koji će se sastojati od Strip Mall-a (30+ lokala), dve stand-alone jedinice i četiri restoranska objekta.

Zanimljivo je, inače, i da je gazda Miško izdao 5.000 kvadrata Ikei u Delta planetu u Varni. Možda je to neki koncept koji će u budućnosti isprobati i u Srbiji.
 
Kako volim kad se ovi HR PR i ostali frljaju engleskim terminima ...
 
Не може да се каже самостојеће или слободностојеће?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695086#p695086:2ttouh7l je napisao(la):
abrines » 03 Jan 2020 01:30 pm[/url]":2ttouh7l]Не може да се каже самостојеће или слободностојеће?

засебне?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695086#p695086:25v1tboo je napisao(la):
abrines » 03 Jan 2020 01:30 pm[/url]":25v1tboo]Не може да се каже самостојеће или слободностојеће?

Jedino ako su čarape u pitanju. Hahaha.
 
Па не знам, предлажем само, нисам ни лингвиста ни архитекта. :D
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636593#p636593:3uogf930 je napisao(la):
Homer Jay » Fri Jul 05, 2019 11:12 pm[/url]":3uogf930]Živ je projekt ritejl parka, umro nije! Čak imamo i nešto što se može nazvati prvim mini renderom:

NOVASTON PROJECT MANAGEMENT ZADUŽEN ZA KOORDINACIJU ZAKUPACA U BUDUĆEM IKEA RETAIL PARKU
ikea_new.jpg

Isti Stop šop
 
Раде неку анкету на касама, зна ли неко о чему се ради? Питали су ме одакле долазим.

Иначе, ресторан је супер, али за мене скуп, тако да сам пробао вришле и нису лоше и њихов сенф је најбољи који сам јео до сада.
 
Vrh