Šta je novo?

Park kod Ušća i Park prijateljstva "Oaza Novog Beograda"

Daj panduru, inspektoru, radnicima pauka duplu dnevnicu plus noćni rad, otimaće se da pišu kazne i odnose vozila

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Зашто би добијали посебне новчане подстицаје да обављају посао за који их плаћамо? Све видим мањка нам саобраћајних пандура колико је то тежак и лоше плаћен посао

Не дајемо посебне државне подстицаје хирурзима да спашавају животе али ћемо да поткупљујемо пандуре да кажњавају кршитеље закона
 
Naravno da svako treba da radi svoj posao. Meni samo nije jasno zašto nadležni ne preduzimaju mere koje bi im napunile budžet za mesec dana.

Svi znamo sigurno barem 5 mesta gde je uvek u nekom trenutku parkirano mnogo bahatih. Pa šetalište iza Sajma je svako veče prepuno vozila, park kod MSU takođe.

Ali ne, lakše je da se nadležni vozikaju i proglašavaju svoju nenadležnost.
 
Из лењости и корумпираности коју ти људи себи правдају управо таквом логиком, да је у реду да забушавају и примају мито јер нису плаћени колико би хтели да буду. И док би рецимо, фризер озбиљно награбусио да лоше ради свој посао јер хоће више пара радници на већини позиција у јавном сектору никада не сносе последице за неефикасност свог рада па могу комотно себи да правдају своју лењост похлепом.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=638429#p638429:21omnrmc je napisao(la):
Kailan » 12 Jul 2019 10:58 am[/url]":21omnrmc]Све видим мањка нам саобраћајних пандура колико је то тежак и лоше плаћен посао.
Manjka nam, i to u kritičnoj meri, posebno u Beogradu. Policija je slabo plaćena (doduše, sada ipak bolje nego ranijih godina, kada su bili poslednja socijala), a država koja ne želi stalan rast nereda i opšteg nepoštovanja zakona to ne sme sebi da dozvoli. E, ova država je to dozvolila, a u bližoj prošlosti su neke vanredne crkavice za finansijsku pomoć policiji uglavnom finansirane - novcem prethodno planiranim za najosnovniju obnovu policijskih stanica, te su nam one ubedljivo najgore održavani među očajno održavanim javnim objektima.
 
JVOK5M6C7NeyEHtwCZCwi8xbirZZfW29746_RrcAU8M.png


То што они не раде свој посао је сасвим друга прича
 
Inace ko nije prolazio pored Beer festa (ili bio na njemu), jedno trecinu/cetvrtinu zauzete travnate površine sređenog parka su odvojili za PARKING.

Ne znam koja st*** im je to dozvolila.
 
Može i treba ali sam park je živnuo...veliki iskorak...samo da ne pokvare sa jarbolima i glupostima...
 
Mene brine gde će da stave most i kafiće. Realno, potrebno je napraviti parking i duž ulice Ušće i to je to što se tiče asfaltiranja, mada, mogu da naprave i parking od onih šupljih kocki koje manje narušavaju ovakav prostor.

Svake godine sve više i više se odvaja prostora za parking na zelenilu za vreme Bir festa. Previše olako im se dozvoljava ulaz. Pa ne mora baš svaki japi iz Lava, Jelena i ostalih izlagača, da dobije propusnicu. Mogli su da im daju parking kod SIV-a u tom periodu, ionako je posle 17h taj parking poluprazan (ili novi parking preo puta kule).

Jeste da baš ružno izgleda, ali tih dana je ionako taj prostor neupotrebljiv.

Inače, i sledeći vikend će biti spektakl sa verovatno još većom gužvom jer nastupaju Lepa Brena, Aca Lukac i još nekoliko baš popularnih (na moju žalost) zvezda.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=651095#p651095:3iufw1r9 je napisao(la):
lukarts » Sre Avg 21, 2019 12:44 pm[/url]":3iufw1r9]Moze to jos da se ozeleni...ihaaa

Malo vise :kk:
 
Napokon je skinuta ograda oko koncertnog prostora i trim staza i biciklistička su ponovo cele u funkciji. Zanimljivo da su sve bandere uz trim stazu skinute zbog koncerata i sada čekamo da ih vrate.

Inače, jedna stvarčica koju sam primetio i ove, a i prošle godine, a verovatno je tako oduvek. Naime, ograde su na dosta mesta povezivane plastičnim vezicama koje su samo isečene i bačene na travu.
 
Znaci (plus-minus neki dan) mesec dana je usce bilo blokirano/privatizovano.
 
Da. Doduše, nije bio neki prevelik problem jer postoji alternativna bici staza uz Bulevar Nikole Tesle, ali trkači i biciklisti su više koristili šetališe uz Dunav u tom periodu i nije bilo strašno.
 
Bandere su vraćene na prostor gde su bili koncerti i bacile svetlo na mnogo sitnog plastičnog đubreta. Naročito se ističu neke zlatne konfete. Pa to nema šanse da istrune :(

Poslato sa telefona
 
Količina ostalog sitnog đubreta je zastrašujuća. A stradalo je i par mladih stabala (u delu gde se nalazio luna park).
 
Ta stabla se nikada nisu ni primila. Ne znam šta je bio problem, viđao sam i kamion da ih zaliva, ali vremenom ne znam da li je ostalo par mladica. Očigledno ih luna park dokusurio, tj, zakačili ih kamioni sa opremom.

Inače, deo ispred MSU je ograđen (do sredine parka) verovatno zbog predstojećeg otvaranja izložbe Marine Abramović. Trim staza će biti u prekidu nekih 100-tinjak metara, ali može se zaobići taj prekid drugim stazama.
 
Iskoristio sam "brutalan" dron snimak Kule 2, da pokažem par stvari.

Skoro od prvog dana se iskristalisala jedna staza koja fali, a to je prečica ka MSU (crvene strelice).



Takođe se vidi putanja, nadam se nikada izgrađene, žičare.

A evo još jedne stvari koja pokazuje kako se radi u Beogradu bez plana. Naime, pre 10-ak dana, potez ispred MSU je ograđen (tirkizna linija).

Pogledajte prilog 1

Međutim, za obraćanje Marine Abramović su binu na kraju postavili malo levo, pa su ogradu morali da pomeraju (crveno). To znači da su bez razloga morali da plaćaju ekipu da premeštaju ogradu. Dobro, možda mučenike nisu ni platili za taj dodatni posao, ali shvatate poenu - neko je rekao ekipi za ogradu da postave ogradu ispred MSU bez ikakve ideje gde će bina stvarno da stoji. Onda su shvatili gde je pravo mesto za binu, pa su ponovo zvali ekipu da ogradu premesti.

Da ne ulazim u to da je ograda bez ikakvog razloga stajala 10-ak dana.
 
Cekaj ti si na forumu ladno napisao kako su radnici neplanski postavili na jedno mesto pa pomerili na drugo mesto ogradu plasticnu, au brate sta je sledece gradsko zelenilo zasadilo cvet pa izvadilo i zasadilo na drugo mesto. Daj brate koga zanima to dal su pomerali ogradu dal si realan.
Ja juce video djubretar preskocio 2 pikavca da stavi u kantu, kakav nesklad gradske vlasti i zaposlenih ostala 2 pikavca u Njegosevoj na ulici.
 
Bele krupne vezice (isečene) i dalje stoje u parku gde su bili Beer fest i ostali festivali. Baš danas sam prisustvovao sceni kada su stranci biciklisti (mislim da ih je vodio onaj Holanđanin) stali uz stazu kod Večne vatre i čudili se odakle toliko đubreta.

Sunce je bilo prilično nisko i zaista se dobro ocrtavalo svo đubre na livadi. Prijavio sam Beokomu, ali zaista je pitanje kako to očistiti. Krivca ne bi bilo teško naći da se hoće, ali se neće :(
 
Vrh