Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Ne šetam savskim kejom, pogotovo uveče.
Uostalom, prijavljeno je ekološkoj inspekciji po savet komunalne policije pa ćemo videti.
 
astrodule":30hnt3ep je napisao(la):
Cunami drži lik koji je u muzičkoj industriji i očigledno sa prejakim vezama. Ima ga na Instagramu i Fejsu i lako se nađe. http://cunamihouse.com/
Ma dečko je debil, roditelji privrednici i mlate pare...
Ali postoji neki info da iza njega stoje neki jači igrači koji su "otkrili turizam" verovatno kao sistem za pranje love...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
jaksa":zsodl6eb je napisao(la):
Ne šetam savskim kejom, pogotovo uveče.
Uostalom, prijavljeno je ekološkoj inspekciji po savet komunalne policije pa ćemo videti.
Vikendom ume i Knjaz da se istakne, oni imaju žive svirke, ali oni prestanu oko 1.30 max.
Ovi Cunami su pakao cepaju do ujutru...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Može on da pere lovu i da se bavi turizmom, samo ne na vodoizvorištu i zaštićenom bedemu protiv poplava, kao i svi drugi sa stotinama već vikendica tamo... :(
 
Ovo je ozbiljan biznis, odokativnom procenom mesečni prihod od svih splavova Cunamija je preko 100 000 evra.
Kod:
U ponudi imamo 10 splavova a cene se kreću od 200 do 500€ za period od 13:00 do 09:00 sledećeg dana
 
Јефтина инвестиција а велики обрт лове. Иде уз профил власника. Треба послати милицију мало да измере буку а не кажњавају људе којима се деца играју по стану.
 
Srušili su jedan od ona dva preostala "objekta" u Dr.Ivana Ribara čim se skrene iz J.G.Upala mi je u oko i ova tabla za servis na stubu javne rasvete.
21e6f7b991785fa18069ddd650d2eaf2.jpg
a54120f9022ad87247829f0af1308926.jpg


Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Nesto razmisljam, nekada su naselja u nbg imala sklonista za slucaj bombardovanja, da li se to gradi i u sklopu novih kompleksa. Cini mi se da ne. Kakvo je vase misljene, da li to treba graditi ili je bespotrebno.
 
Као неко ко никад није сишао у склониште 1999, лицемерно би било да кажем да је потребно.
А вероватно јесте...
 
Pa potrebno je. Gde će onda da se grade teretane i fitnes centri ;)

Iskreno ne vidim zašto se ne bi gradili jer im se lako nađe namena i u mirnodopskim uslovima.
 
У данашње време мега-разорних и "паметних" бомби које пробијају и бункере на дубинама од десетина метара, не видим сврху грађења оваквих објеката. Боље да се тај подземни простор искористи за гараже да би се колико толико ублажио хроничан проблем недостатка паркинг простора.
 
Baš će neko pametnom bombom da gađa bunker u stambenom delu grada.

Naravno da su garaže prioritet, ali one su mnogo veći objekti i skuplji. Problem parkinga na NBG je teško rešiv jer nadzemnih mesta nema dovoljno, a podzemna su mnogo skupa da se grade. Zato ostaje ovaj status quo gde se toleriše nepropisno parkiranje unutar blokova.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=648905#p648905:247mxbk6 je napisao(la):
astrodule » 15 Авг 2019, 14:01[/url]":247mxbk6]Baš će neko pametnom bombom da gađa bunker u stambenom delu grada.

Рат је рат и све зависи од процене и намере онога који гађа. Нећу даље ширити оф.
 
Онима који познају историју наших простора, па и нашу ближу прошлост, није потребно посебно објашњавати зашто нам бункери јесу потребни.

Нажалост, њихова градња више није обавезна.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=648890#p648890:ig5y36eb je napisao(la):
Astrotrain » 15 Авг 2019 20:37[/url]":ig5y36eb]У данашње време мега-разорних и "паметних" бомби које пробијају и бункере на дубинама од десетина метара, не видим сврху грађења оваквих објеката. Боље да се тај подземни простор искористи за гараже да би се колико толико ублажио хроничан проблем недостатка паркинг простора.
Знате ли Ви колико те бомбе коштају? Нико при здравој памети не троши такво наоружање на обичне цивилне мете. (Не заборавите да је војна индустрија оних склоних бомбардовању наше земље у приватним рукама, и да свака бомба кошта.)

Није уопште потребно бирати између бункера и других намена подземног простора. Подземни простор може бити вишенаменски.

Просечни бункер и није ништа више од подрума с мало ојачаним вратима. Уз минималну измену уобичајеног начина градње, гараже и подруми могу играти улогу бункера. У нашим условима, то би и имало највише смисла, јер ми нити смо нуклеарна сила, нити имамо новца за бацање. Тешко да и државном врху можемо обезбедити заштиту од свих могућих претњи, а камоли целокупном становништву.

Природа претње по цивилино становништво у рату је таква да, у већини замисливих сценарија, било какав подземни простор нуди пристојну заштиту. А уз минималне измене, заштита коју нуде подруми и подземне гараже може бити и више него адекватна. Никако потпуна, али свакако адекватна.
 
Zašto da se ne izgradi bunker.Imao bi prvobitnu funkciju zaštite u toku rata,dalje ga bilo.A u tolu mkra bi se mogao koristiti kao zajednički prostor.Recimo deca bi se mogla igrati,Penzioneri družiti i sl.
 
Bg ide u visinu :vops:

Kopernikus zida najmoderniji poslovni kompleks na prostoru bivšeg Buvljaka
Beograd -- Beograd dobija velelepno izdanje nebodera - Kopernikus Tower - koji će biti najviša građevina u zemlji.

Izvor: B92 petak, 16.08.2019. | 16:21 -> 16:35



Kompanija Kopernikus sa zadovoljstvom ističe da je na današnjoj licitaciji pobedila konkurenciju i kupila zemljište u Bloku 43 u Novom Beogradu na kojoj se trenutno nalazi otvoreni tržni centar "Buvljak".
Vrednost investicije iznosi 20 miliona evra, a na datoj parceli koja se prostire na površini od 2,05 hektara, kompanija Kopernikus planira da izgradi najmoderniji i najveći poslovni kompleks ne samo u zemlji već i u čitavom regionu.

Sledeći viziju uspešne i društveno odgovorne kompanije, kao i pravac razvoja Beograda kao svetske metropole, Kopernikus će uložiti sredstva u izgradnju poslovnog objekta ukupne površine od preko 100.000 kvadratnih metara. Ovaj kompleks objediniće ne samo sve poslovne ogranke kompanije Kopernikus na jednom mestu, već će u svom sklopu imati i najmoderniji opremljen televizijski studijski prostor čija se gradnja planira za obe televizije - Prvu i O2.
Poslovni objekat biće svojevrsno remek-delo arhitekture i dizajna. Ambiciozni građevinski planovi uskoro će doživeti realizaciju, a prestonica će dobiti neboder - Kopernikus Tower - najvišu zgradu koja će sve zadiviti i promeniti izgled celog novobeogradskog kvarta i grada.

O kompaniji

Kopernikus Corporation postoji već punih dvadeset godina i važi za jednu od najuglednijih i najuspešnijih kompanija u Srbiji. Jedna od glavnih komparativnih prednosti kompanije je širok portfolio usluga u oblasti komunikacija, medija, nekretnina, ugostiteljstva i građevine. Kopernikus Corporation zapošljava preko 1000 radnika i važi za jednu od najprofitabilnijih od samog osnivanja. Takođe, u svom sastavu ima više od 30 kablovskih kanala, radijskih, lokalnih i regionalnih stanica.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1578633
 
Baš ta firma. Pa su onda kupili Prvu i 02 (tako neka priča)

Poslovna dokumentacija pokazuje da je Srđan Milovanović, jedan od vlasnika Kopernikusa, svoje poslovanje u Srbiji godinama vodio sa ofšor destinacija. Ovaj niški biznismen je brat poverenika Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdana Milovanovića.
 
U 100 maraka da ce se u jednom trenutku sve magicno konvertovati u stambeni prostor a ako ne uspeju sve ce se prodati nekoj ozbiljnoj firmi koja je sposobna da taj isti prostor izda.
 
ftj":7qml3gab je napisao(la):
U 100 maraka da ce se u jednom trenutku sve magicno konvertovati u stambeni prostor a ako ne uspeju sve ce se prodati nekoj ozbiljnoj firmi koja je sposobna da taj isti prostor izda.
Otprilike tako.
BTW, iskusna firma koja je osnovana malo pre tendera...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=649530#p649530:20trez09 je napisao(la):
mradulovic » 17 Авг 2019 17:31[/url]":20trez09]jel to ona firma chiji je deo Telekom platio 200 miliona evra?
Јесте. Ето откуд им средства.

Ако се ико чудио зашто ових дана тако често наилазимо на име тог предузећа, ето и објашњења: опарили су се.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=649576#p649576:slmlebfq je napisao(la):
ftj » 17 Aug 2019 12:25 pm[/url]":slmlebfq]U 100 maraka da ce se u jednom trenutku sve magicno konvertovati u stambeni prostor a ako ne uspeju sve ce se prodati nekoj ozbiljnoj firmi koja je sposobna da taj isti prostor izda.

znajuci da se u Americi pojavljuju prvi znaci buduce recesije, mogu da se kladim, da ce najbolji ishod biti nesto poput West 65 kompleksa. Neka kula srednjih dimenzija i to iskljuchivo stambena a pored nje A Blok/BNV stambenjaci. Tesko da su oni ikada planirali cisto poslovnu kulu u stilu Usce 2 objekta.
 
Vrh