Šta je novo?

Sportski događaji

Bajern, Olimpijakos, Totenhem...Moglo je bolje, ali moglo je i gore...Tim je sada iskusniji i nadam se da poraza sa velikim brojem golova nece biti u tolikoj meri. Mislim da poraze tipa 5:0, 6:1 i slično.
 
Ovo do sada, osim Italije, nisu nam bili ravnopravni protivnici. Što se vidi po tome kako košarkaši igraju, sa pola snage, a prave velike razlike.

Pravi test će biti sada, protiv Španaca koji su takođe jedan od favorita.
 
Košarka nije dorasla fudbalu da na SP igra 32 ekipe. U fudbalu nisu baš tolike razlike, a ovde ne znam da li je u prva dva kruga bilo 10 neizvesnih utakmica.

Opet, ne može da se očekuje napredak ako se ne igra sa dobrim ekipama. Na sreću, nije nam se niko povredio u prvih 5 utakmica i ako se nastavi u ovom ritmu, zlato je očekivano.
 
Devojke očekivano ušle u finale Evropskog odbojkaškog prvenstva gde bi trebalo bez problema zlato da osvojimo.

Ronalda će retki da gledaju večeras. Ko uopšte ima Novu S?

Poslato sa telefona
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=657800#p657800:3h3ye4fm je napisao(la):
astrodule » Sub Sep 07, 2019 11:01 am[/url]":3h3ye4fm]Košarka nije dorasla fudbalu da na SP igra 32 ekipe. U fudbalu nisu baš tolike razlike, a ovde ne znam da li je u prva dva kruga bilo 10 neizvesnih utakmica.

Opet, ne može da se očekuje napredak ako se ne igra sa dobrim ekipama. Na sreću, nije nam se niko povredio u prvih 5 utakmica i ako se nastavi u ovom ritmu, zlato je očekivano.
U fudbalu moze da te us*** jednom neki sut i posle se zatvoris u bunker i opet uz pomoc srece, par precki i stativa, neki mali tim moze da pobedi mnogo jaceg protivnika.

U kosarci nema lazi, nema prevare.

Tako da, pre bih rekao da se radi o samoj prirodi odredjenog sporta nego o razlici u kvalitetu izmedju malih i velikih u fudbalu i kosarci.

Sto se veci broj pogodaka postize u odredjenom sportu to je manja sansa za iznenadjenje. To je uostalom mozda i kljucni razlog zasto je fudbal najpopularniji sport.
 
Постоји ли гори тактичар од ове киксаре ђорђевића? Литванија полуфинале, словенија финале и сад ово ср*ње да уместо на пол/аус, сада идемо на арг/уса. Ово је у ствари била накважнија текма на турниру, шпанија је то одлично знала, а ми ко шлогирани. И сад ћемо отприлике да будемо четврти, ако се уопште псих опораве да прођу арг. Само да не буде као ЕП 2005, и тад смо били опасно наложени па пукли ко п...
Свака му част за све, али као тренер је катастрофа, све друго и некако али брукање са шугавом словенијом му нећемо заборавити.
 
Ja lično sam protiv bivših igrača koji su postali treneri. Svaka čast Nikoli Grbiću i Saletu, ali budi trener bar 10 godina sa ozbiljnim ekipama i osvajaj titule sa njima, pa tek onda pređi na reprezentaciju (to bi trebalo da važi za svaki sport)
 
Па наравно да би требало тако, а не да репка вечито служи некоме за промоцију и каљење, како тренерима тако и играчима. Ево фудбалска репка нам је често била као онај избор за elite model look, тамо се представљају анонимне манекенке, а код нас анонимни манекенчићи, да би се што боље продали за рачун шипца рамаданија и сличних лопина.
 
Jeste jedva docekali? Ajde da sacekamo jos koji dan pa da iznosimo zakljucke.
 
Đorđević je zaista ispao amater, da su igrači izgledali kao guske u magli. Ne mislim da je tragedija, i ne mislim da je drama što se ide na SAD pre finala. U drugoj varijanti bi bila AUS koja igra naloženo i sa velikim timskim kvalitetom, tako da bi to bio jednako zahtevan zadatak. Sutra moraju da kidaju, ako misle da se vrate.
 
Još ću da se javno podivim našim odbojkašicama, odgledah celo prvenstvo. Pravi melem za sportsku dušu: timski duh, borbenost, kvalitet, optimizam, lepota, i ne na poslednjem mestu, vrhunski trener! Bravo!
 
Pa kako sad branis Terzica, a rekao si da treba u svakom sportu selektor prvo da trenira nekoga deset plus godina i naosvaja se trofeja. Terzic je trenirao samo Zvezdu i te 2002.godine je uzeo prvu titulu u trenerskoj karijeri i iste godine postao selektor.
 
Не можеш да поредиш женску одбојку од пре 20 год кад смо били нико и ништа, са баскетом и фудбалом где имамо брдо признатих тренера, а постављамо почетнике као ђорђевић, михајловић и сл. Крстајић као почетник, послушник и очигледан тренерски антиталенат је још већи естрем.

Терзић, гајић и гроздановић су институције без којих не бисмо ни постали оно што смо били у мушкој и што смо сада у женској одбојци.
Ко зна шта би било у петом сету да не беше намазаног терзића са оним одуговлачењем код видео челенџа, и то све са стилом и на фињака.
А турци објаснили како се навија за своју земљу.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658701#p658701:3fzbz2zl je napisao(la):
Beki » 39 minutes ago[/url]":3fzbz2zl]Pa kako sad branis Terzica, a rekao si da treba u svakom sportu selektor prvo da trenira nekoga deset plus godina i naosvaja se trofeja. Terzic je trenirao samo Zvezdu i te 2002.godine je uzeo prvu titulu u trenerskoj karijeri i iste godine postao selektor.

Terzić je uzeo žensku odbojkašku ekipu kada ta ekipa nije imala nikakve rezultate. U slučaju odbojke (i muške i ženske) na delu smo imali jedan sistem i primer kako se dugoročno priprema ekipa i kako se relativno bezbolno radi smena generacija. Planirani sistem koji ne postoji u fudbalu i košarci. Dokaz za to su katastrofalni rezultati mladih selekcija (a izgleda da nešto škripi i u muškoj odbojci trenutno)

@Bumbarevo brdo dodao bih i Boričića
 
Meni samo nije jasno sta to Djordjevicu fali pa sad kao ne valja jer je pocetnik.. Napravio je najbolji moguci rezultat 2014.godine, sta bi Duda, Kari ili Zeljko uzeli zlato tada protiv Hardena i Karija, ali je Sale zbog neiskustva izgubio od USA? Ni ta ekipa nije imala nikakve rezultate 2011. i 2013. a na OI 2012. se nismo ni plasirali, sto je gore nego da smo otisli i bili poslednji.

2016. je ostvario najbolji moguci rezultat, 2017. isto, pa cak i vise od toga, gledajuci okolnosti. Ima jedan ,,kiks'' protiv Litvanije u polufinalu pre cetiri godine.

Sad se izgubila jedna utakmica, mozda se pokaze i kao nebitna, i opet pljuvanje.

To je mozda pre pet godina mogla da se povede prica o Saletu kao pocetniku i nedovoljno dokazanom treneru. Uzeo se taj rizik i uspelo nam je, rezultati su odmah stigli.

Danas je on covek sa tri srebrne medalje osvojene u trenerskom poslu u reprezentativnoj kosarci, sa cetiri prvenstva iza sebe i iskustvom od pet godina u vodjenju reprezentacije. Pored rezultata, podigao je i mnoge igrace na visi nivo, neke prakticno i stvorio...

Svaka utakmica moze da se dobije i izgubi, ali danas, u septembru 2019.godine, potezati taj argument o Saletu kao pocetniku i nedokazanom treneru, je u najmanju ruku besmisleno. Da ne kazem nesto drugo.
 
Poraz protiv Slovenije u finalu je njegova greška.

Ima odličan tim, ali fali mu ono nešto što imaju veliki treneri. Njegova velika prednost je što je bio idol svima koje trenira i to izvlači iz igrača i ono što možda nemaju

Taktika je ono gde dobri treneri pokazuju svoju klasu i taktika često bude jača na kraju.

Poslato sa telefona
 
Суздржавао сам се да коментаришем док је ово мучење трајало, а сад ћу само мало. Није могуће да Ђорђевић баш у овој мери не зна ништа о кошарци - напротив, он би због своје играчке каријере морао знати, практично, све - вероватно је структура његове личности у питању. У данашњој утакмици, победио је далеко бољи и ретко готиван тим, скоро као стара Аргентина. Односно, савремена кошарка згромила је кошарку из прошлог века. Толико.
 
Tako nekako. Da li je to tvrdoglavost ili totalni slom u kritičnim situacijama, loš stručni štab (koji ne radi ništa osim što glumi motivatore) ili sve od toga, videćemo (ili nećemo).
 
Osecao sam i ja ovo u dubini duse vec duze vremena, verovao mi neko ili ne. Mnogo toga mi se nije svidjalo i nije stimalo, ali nisam sad u stanju da to duze objasnjavam.

Medjutim, i dalje prezirem to sto sve vreme na mestima kao ovde na primer, nema nijednog komentara, a onda posle prvog poraza mnogi kao da su jedva docekali.

Za mene ce, kao navijaca, uvek ici podrska dok traje prvenstvo i dok imamo sanse, a posle ima vremena za analize, pa i pljuvanje, zivi smo ljudi.

Samo sada da se ne raspadne sve, zivot ide dalje, i dalje smo drugi favoriti na OI i prvi na EP 2021.godine.

Srbija!
 
Кокошкова за селектора је, мислим, најбоље што у овом тренутку можемо да урадимо.
И Скариоло је истовремено селектор и помоћни тренер у НБА, па ваљда може и Игор.
 
То увек. Али, питање да ли би хтео, матор је, има проблема са кичмом, а много амбициозан пројекат у Барси.
 
Vrh