Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

svaki dan sam ovde...pouzdano znam da su dvojica od ova tri dosla autom na trcanje na olimp


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Da mogu izašli bi iz kola pravo na tartan.
Pa ja baš volim da parkiram dole i popnem se peške do staze. Taman se zagrejem pred trčanje i ohladim posle na putu od kola do staze i obrnuto.
st***.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Najgore je sto se ovo tolerise...ja ovde pauka nisam video...pre 10-15 godina su bile ograde uz trotoar...deca vas mole usporite oko skole i ti fazoni jer su olimp i osnovna skola magnet za klince i ima ih gomila ovde plus majke sa bebama u kolicima. Onda su ograde sklonjene...a sve iz razloga da bi posetioci olimpa imali gde da se parkiraju...sad deca idu po ulici i zaobilaze parkirane automobile...a Milana Rakica je kao magistrala... ustvari beogradska hronika ili studio b bi mogli da naprave reportazu o ovome sve u duhu dolazećeg prvog septembra...ako smeju...
 
Stanica policije je tek posebna prica...epicentar bahatog parkiranja u celom kraju...tamo uopste nije cudno da neko parkira i na sred ulice...
 
Ceo taj kraj je haotičan za parkiranje. Nedeljom uveče igram odbojku u školi na uglu Milana Rakića i Batutove i ako neko zaboravi ključ od kapije, nemoguće je naći legalno mesto u krugu od 300m od škole (naročito ako je na program pozorišta neka predstava)
 
Imamo kandidata za najrealisticniji rendering, automobili parkirani u sred parka :)

(Na uglu novobeogradskih ulica Omladinskih brigada i Đorđa Stanojevića u planu je izgradnja poslovno-stambenog kompleksa.)

aleksandar_novi_beograd_4_280819_tw630.jpg

https://www.ekapija.com/real-estate/261 ... gradu-foto
 
Idličan prizor srećne porodice koja uživa pored izduva SUV vozila (ili je ipak MPV - Mercedes R klase?) u parku koji istovremeno služi i kao parking. Ovo je jedan multifunkcionalni projekat. Bolje od ovoga bi bilo jedino da su ljudi lepo naslonjeni na točak vozila, a deca npr. na branik. Mašta je jedino ograničenje.

Šalu na stranu, ovakav render i razmišljanje nekakvog arhitekte (očito lošeg) zapravo pokazuje zašto smo tu gde jesmo - mnogim ljudima podsvesno, jednostavno nije pogrešno da ostave vozilo na zelenoj površini, voze kroz park i sl. Za izradu ovog rendera trebalo je, ipak utrošiti neko vreme tokom kojeg je taj nesrećni arhitekta mogao da ukapira da je ovo potpuno pogrešno i zašto ne - veoma glupo i neinteligentno.

Strava i užas.
 
Kakva su vam iskustva sa prijavljivanjem bahato ostavljenih (namerno ne pišem parkiranih već baš tako, ostavljenih na sred raskrsnice) vozila sa CD tablama. Ima li tu ikakve vajde
 
Večeras je bar 20 vozila bilo parkirano uz bici stazu na travi izmedju Brankovog mosta i Ušća (Astreriksa). Zvao Komunalnu, kažu da je još neko to prijavio malo pre mene.

U povratku, kod kasarne parkirano novo vozilo Komunalne i njoj sede dve (ili dvoje) milicajke i drndaju mobilne.

Evo zicera za opoziciju i razne inicijative. Snimajte i kačite na mreže tu kur*obolju Komunalne milicije. Objasnite od čijih se para finansiraju i koji je njihov posao.
 
Dule, to ti je najstarija fora Blackwatera. Dobiju prijavu, razgovor se snimi i zabeleži, dispečer uputi ekipu na teren. Ekipa dođe do samog mesta, čisto da na GPSu ispadne da su obišli lokaciju i da mogu da popune izveštaj. Neki odmah odu dalje, a neki se malo zadrže, tako da deluje kao da nešto rade, kao da kobajagi intervenišu nešto. Mislim da deluje i u očima građana i u očima nadređenih. A u realnosti ili kuliraju ili pak kupe kajmak od prijavljenih da ''skrenu pogled''. Kad prođe dovoljno vremena i ''sporazumeju'' se sa prekršiocima, idu dalje, a u registar upisuju da su bili na terenu i da ''nisu zatekli nikakav prekršaj''.

Stara fora, gledao sam je uživo na delu jedno 50 puta. Samo se vozaju po gradu i kupe parice ko Super Mario.
 
Jeste tako, baš zato i treba prijavljivati Parking servisu na 011/30-35-400 jer koliko sam ja upućen oni moraju da dođu na lice mesta, fotografišu adresu iz prijave ili mesto koje je prijavljeno i pošalju dežurnom Komunalnom policajcu da odobri ili neodobri, ali mora slikanje, osim kada policajac nije sa njima u kamionu, zato je bolje prijavljivati njima.
 
To sa slikanjem treba da uvedu i milicajcima, kad izadje na teren napravi 360stepeni sliku, ima se vreme, pa ako nema nikog jbg nema nikog, ako ima nekog ko krsi propise lepo kaznica se ostavi i cao zdravo, a jok ovako izadje izbleji par minuta i kaze sve ok i ode dalje.
 
Ljudi, ne vredi, oni jednostavno ne rade svoj posao i imaju podršku sa vrha.

Ponoviću ovde situaciju od pre par godina kada sam prijavio nepropisno parkiranje uz splavove iza Sajma telefonom (nedelja veče) i onda poslao mejl da ih pitam šta su uradili povodom moje prijave i posle par dana sam dobio odgovor da su izašli na teren u četvrtak pre podne i nisu zatekli ni jedno nepropisno parkirano vozilo
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=656285#p656285:eemg9xzy je napisao(la):
astrodule » 02 Sep 2019 04:15 pm[/url]":eemg9xzy]Ljudi, ne vredi, oni jednostavno ne rade svoj posao i imaju podršku sa vrha.
Grešiš, imaju podršku naroda, jer narod ih je izglasao.
 
Људи су криви. Тротоари су пуни непрописно паркираних кола, а пешаци се завлаче између кола и објеката и силазе на коловоз.
 
Socijalni mir. Sve više ima bahato parkiranih starih krševa. Nekada su se tako parkirali samo vlasnici "besnih kola", a sada svaka šuša. Očigledno da niko ne želi da se "zamera narodu" i imamo to što imamo. Glupo je verovanje da će to taj bahati kr**** da ceni, ali to je druga tema...
 
Ja sa svog prozora i po kraju vidim samo skupa kola kako se bahato parkiraju da smetaju. Krševi su nepropisno parkirani, ali tako da ne smetaju, ali bahati stane da ga svi vide.
 
Park...ing
e141b364fb54c34d63452331f833124b.jpg


Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
Prepešačio bih mu preko haube nonšalantno. Ne zezam se uopšte.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
Не би успео јер је модерним кршевима хауба клизава. Лако би могао да се оклизнеш и завршиш под трамвајем. Боље му изгребати кола да научи следећи пут где ће се зауставити.
 
Vrh