Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

А не не, ови из Излога прођу са друге стране, па затворе хаустор. :D
 
@saša isto sam se i ja pitao svojevremeno, pa smo došli do nekog zaključka, ali meni to uopšte nema logike, jer interes je valjda da firma stalno nešto radi, ali optimalno. Znači, prvo sve mašine i radnike na jedno mesto dok se ne završi, i tako redom.

Što se tiče odlaganja Dušanove - to možda i nije loše jer bi mogli da urade i interceptor planiran na tom potezu. To bi moglo da im bude i opravdanje, a ne (zvanično) da su zaboravili da će u krajem godine da prave gužvu radovim u tom delu
 
Sramotno je koliko su oduženi radovi od Ruzveltove do Starine Novaka. Još bolja je ovaj trend otvaranja saobraćajnica dok pešake ko šiša, neka crknu i onako su nebitni.
 
Hau jes nou. Inače, mislim da će ovako rekonstruisana ulica mi biti bolja za vožnju biciklom nego stara sa izdignutom bašticom. Voziću levo od šina u toj traci a sklanjaću se samo kada prolazi tramvaj ili bus. Naravno, biciklistička staza bi bila bolja ali džabe kada se radi samo šminkeraj i budženje ala Vesić.
 
Pa nije ti to pametno jer će kola da koriste traku gde su šine.
Drži se ti desno od šina i pazi na kola koja se isparkiravaju.
Ili nađi neku paralelnu rutu (malo Cvijićeva, malo Gundulićev venac, malo Skenderbegova...)

Poslato sa telefona
 
Odložili za proleće radove. Bojim se da ne bude kao sa Takovskom, gornji deo nije rekonstruisan ove godine, a najvljen.

Nije ni Balkanska završena gornja polovina.

Kakava Nova Godina i ostali izgovori, ovde je procenjeno da nema šanse da stignu u roku da odrade pa je izmišljen razlog za odlaganje.

Pretpostavljam da je rpocenjeno da bi otegnuti radovi u predizbornoj godini na proleće srušili još koji procenat rejtinga Vesiću i ekipi.
 
Ako cela njihova vlast nije srušila procente kao da će ova ulica bilo šta promeniti, ovde više ništa nema uticaja van Pinka, RTS-a i ostalog smeća, mogu da rade bukvalno šta požele i ostaće na vlasti.
 
Отприлике се све ради до пола. А са друге стране, игноришу или одуговлаче се битни инфраструктурни пројекти за сваки део града којима би се продисало (Стари град - проширење Деспота Стефана, Врачар - потез Макензијева-Жичка, Земун - проширење Тошиног бунара до Студењака, Сурчин и НБГ - веза кружни ток и Т6, Батајница - прикључење на аутопут, Чукарица - проширење Трговачке и Ибарске, Раковица - проширење Патријарха Павла и Патријарха Димитрија са везом са УМП, Вождовац - УМП од Аутокоманде до Шумица, Звездара - проширење и продужетак Јужног булевара до Цветка и проширење и продужетак Чингријине, Борча - проширење Зрењанинца на сужењу, цео град - завршетак обилазнице, УМП и СМТ, метро, ширење канализације, пречишћавање канализације, ширење топловода, на националном нивоу - завршетак Прокопа са новим чвором и изградња новог БАС.
Да је ова власт изгурала пола од набројаних пројеката, имала би сигуран мандат након следећих избора.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=661166#p661166:xszd991d je napisao(la):
Vračarac » 17 Sep 2019 05:34 pm[/url]":xszd991d]Evo odlozena rekonstrukcija Cara Dusana, nadam se da ste srecni sada.
Kao što rekoh - ja sam izuzetno srećan. Pa zar je bolje da se uradi polovično, loše, skupo i sporo. Zar je bolje da u roku za završetak bude samo raskopano i stoji tako preko zime. Izgleda da je čak i VeUprava shvatila da nije, pa ne znam zašto bi se bilo ko našao prozvanim da objašnjava drugačije.
 
došao je i taj 19.09.2019.te i naravno raskrsnica Takovska/Dž. Vašingtona nije puštena u "punom profilu"
 
Havarija u Kraljice Marije pukla vodovodna cev i skroz poplavila ulicu, sliva se niz Starine Novaka, i sve zavrsava u Cvijicevoj.
 
b00229789b36b6d691be21484c841a65.jpg
1823564997ff4a9da1a0f87713c62e74.jpg
 
Ne možemo reći da se ovakve stvari ne dešavaju, ali potrebno je utvrditi šta se tačno desilo. Sa obzirom šta sam iz proverenog izvora sa nekih gradskih gradilišta saznao, majstori su uglavnom priučeni, pa me ne bi uopšte čudilo da je bagerista neki lik koji nikada nije radio na gradskim ulicama gde se mora paziti.

Ja na ovakve i slične poplave (od kiše) uvek gledam kao na priliku da se vanredno očiste svi slivnici. Na žalost, to na NBG pre par meseci nije rađeno.
Takođe se nadam da neće ponoviti grešku sa NBG kada nisu čistili ulice cisternama i crevima posle poslednje poplave.
 
Da veoma cesto se desavaju. Poplavljeni su nivoi -1, -2, podrum kao i prizemlje gradske uprave, medju kojima su i sobe sa spisima kao i serverska soba. A voda je pocela da izvire i na prvom i drugom spratu iz kanalizacionih otvora.
 
cev je fi 700mm i do pucanja je došlo negde oko 5h a nisu je zatvorili sve do nekoh pola 10 - 10, pa vi vidite koliko je tu vode isteklo....

pretpostavljam da te cevi nije bilo u projektu? :D
 
Vrh