Šta je novo?

Aerodrom Konstantin Veliki - Niš

Nije maksimum 500.000. Da krenu LC letovi za Pariz, Atinu, Istanbul... pa onda preko leta za Spaniju (koja je za Srbiju kao neka ekskluziva, a tamo moze da se letuje sa istim parama kao na Halkidikiju ali jbg iz Srbije nema letova) i tako jos po koja destinacija npr zamislite LC letove za Moskvu umesto ovog sada dranja iz Beograda.... mogao bi Nis lagano i do 800-900.000.

Ne podrzavam bilo sta sto drzava Srbija radi u vezi AS, ali tih 5 miliona je smesna suma u odnosu na to koliko drzava Srbija slupa godisnje para na AS, da bi kao eto imali nacionalnog avioprevoznika. Neke racunice govore da je od bratimljenja sa Etihadom Srbija slupala nekoliko stotina miliona evra nasih para kako bi ta kompanija kao poslovala pozitivno.
 
Nemam ništa protiv da bude i Milion :) . . ako neće biti mnogo skupo za budžet.
 
Ne može biti jeftino kao na Halkidikiju jer ne može porodica cela da se potrpa u auto i na jeftino makedonsko gorivo ode i vrati se sa manje od 200 evra. Samo karte do Španije koštaju od 250 pa naviše po osobi. Prevoz avionom je ipak nešto što je jako skupo, i niske cene na destinacijama koao što je Egipat na primer često ne mogu to da nadoknade. Nemamo pare za letove, nažalost.
 
Ja sam letos letovao na Majorci.
Nis-Nirnberg (Air Serbia) povratna karta 60e
Nirnberg-Palma (Ryan) povratna karta 44e. :D

Hotel sa doruckom je bio 330e.

A znate koliko isti takav aranzman kosta preko nasih agencija? 1100 evra, zato sto Air Serbia kao carter operater samo povratni let Beograd-Palma naplacuje oko 400e. Zbog toga je nama Spanija nedostupna. A Nemci idu na vikend na Majkorku zato sto svakog dana iz mnogih gradova Ryan leti za razne destinacije u Spaniji.

Cene na Majorci su iste kao na Halkidikiju, cak je pivo u kaficima i jeftinije. Svugde je 3-5 evra, a pre 2 godine u Kalitei sam placao uvece kriglu piva 8e.

Tacno je da ne moze da se ide na onu paradajz varijantu, cela porodica u autu, hrana u gepeku, studio se iznajmi za 200e i tamo se kupuje samo leba.

Ali opet kazem nije nedostupno, a nama je nedostupno zbog nepostojanja jeftinih letova. To je glavni problem.
 
Фотке од четвртка
9f52786f2ee234501305044094eaebd1.jpg
90441e32bf64129ec394869c37e4fbbb.jpg
bbbd5412ff1aada7622a380a8f0bd853.jpg
006d495ff01b03cb7a136b4814455cba.jpg


Послато са Nokia 7 plus помоћу Тапатока
 
"Nakon najave Wizz Air-a da će iz Niša i tokom naredne letnje sezone leteti
do Malmea, Beča i Memingena, ovaj niskotarifni avio-prevoznik na svom sajtu
pustio je u prodaju i karte za Bazel i Dortmund. . ."

https://flyfromnis.blogspot.com/
 
Pre par dana sam leteo do Nisa, ona granicna policija ima vece komplekse nego cepac peronske karte na basu. Trkeljisu pasose svima i gledaju kad je ko napustio zemlju, gledaju sve pecate. Par ljudi sklonilo sa strane, kao da ih provere dodatno. Debili, drzavljani Srb ulaze u svoju zemlju, nema sta da ga drnda koliko je i gde bio u EU.

Profil putnika vecina radnicka klasa
 
Можда су им од раније познати...
 
Pa ne znam sta sam im ja poznat da me pita kad sam izasao iz zemlje i zasto sam isao?? Reko za prvo pitanje imas pecat u pasosu pa trazi, a za drugo moja stvar. Nisam na tudjoj granici da moze neko da me odbije ili ne. Nego st***. Cimali jednog decka zasto je odleteo za Bratislavu a doleteo iz Beca, izgleda da kurs iz Kamenice ne podrazumeva osnove geografije.
 
Mene tako pitali na GP Bajina Basta pre par godina zasto sam kupio stazu u Bosni, zar nema u Beogradu da se kupi!?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664404#p664404:25xy8aky je napisao(la):
loyola » 27 Сеп 2019, 13:30[/url]":25xy8aky]Pa ne znam sta sam im ja poznat da me pita kad sam izasao iz zemlje i zasto sam isao?? Reko za prvo pitanje imas pecat u pasosu pa trazi, a za drugo moja stvar. Nisam na tudjoj granici da moze neko da me odbije ili ne. Nego st***. Cimali jednog decka zasto je odleteo za Bratislavu a doleteo iz Beca, izgleda da kurs iz Kamenice ne podrazumeva osnove geografije.

имам Никон фотоапарат од 2003. године, и од тада сам га носио свуда са собом, и авионом и колима и све, и увек ми стоји на видљивом месту да могу да шкљоцам када нешто видим, и у Нишу ми је цариник први пут питао да ли сам га пријавио на излазу из земље. ја у фазону ШКК? четврти лет у 15 дана (и ко зна који од 2013) и нико ме ништа није питао до тада
 
Цариник има право то да те пита. Шта више на АНТ постоји једна скомна објава да си дужан да пријавиш све што је вредно како не би било оваквих питања (камера, ноутбук, итд).
 
ima prava da te pita, ali je suludo da vidno koriscene stvari hoce da ocarini ili da se rapituje. A za 100 evra ce da te pusti da pored njega proteras sta oces.
 
Ipak, koliko na ovakvu matematiku utiču i letovi koje država subvencioniše sa čak 5 miliona evra godišnje i to do 2021. godine, ostaje nepoznato zbog ćutanja Er Srbije.

Podsetimo, juna prošle godine je vlasništvo nad Konstantinom Velikim od Grada Niša preuzela republika. Ovaj potez je deo javnosti povezivao sa ugovorom za koncesiju beogradskog aerodroma i ograničavanjem broja putnika na ostalim srpskim vazdušnim lukama, pa su u Nišu krenuli građanski protesti.

Republika je najpre u martu odlučila koje su linije od nacionalnog značaja za Srbiju, a zatim i raspisala javni poziv za 12 linija koje subvencioniše iz budžeta - parama svih građana Srbije.

Er Srbija je pobedila na tenderu, što su i predvideli avio-stručnjaci i ovoj kompaniji bi, prema ugovoru, iz republičkog budžeta trebalo da ode ukupno 15 miliona evra.
https://www.juznevesti.com/Drushtvo...nosti-subvencionisanih-letova-iz-Nisa.sr.html

Paradoks je da autobuska stanica u Nišu izgleda pristojnije od Terminala.
Jos veci paradoks je da Buvljak u Nišu bolje izgleda od terminala.
Jedino sto nije paradok su 15 miliona evra za linije ErSrbiji
 
Za 15 miliona su mogli nov aerodorm da naprave :lol:
 
Aerodrom u Nišu postoji, ali je trebalo obezbediti i linije za stanovnike jugo-istoka Srbije.

Inače, juče me je ovde član "lepi" uvredio prostačim postom i zbog toga je banovan 7dana.
 
Za tako glupu reč, koju koriste budale, ne bi bio banovan nedelju dana.

I samo da podsetim, ovde nije tema o meni, već o aerodromu u Nišu.
 
ja sam iznenađen cenama višednevnog parkiranja, skuplje nego u na Tesli, kako privatni tako i javni parking.
 
Za devet meseci je vrlo solidna cifra od 300.000 putnika, a i kargo je povećan.
 
Izasli su podaci za Niski aerodrom i povecanje putnika. U brojkama to izgleda ovako. U Septembru je bilo povecanje od oko 15000 putnika. Ako uzmemo da su svi leteli na 12 destinacija Air Srbije, to izgleda ovako. 12 x 8 (mesecno) x 2 povratni let=192
Ako 15000:192 = 78 putnika po letu
Veruje li iko u ovu pricu i ove cifre ?
 
Vrh