Šta je novo?

Karađorđeva ulica

Da je i kod nas tako , ne bi ni bilo ovoliko problema. Mi , umesto da iz inostranstva implementiramo normalne ideje , mi implementiramo sve ono što je kod drugih propala investicija , ili pak ono što je dobro , implementiramo u vidu nekog poluproizvoda (polurešenja).
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=666601#p666601:3n20x10w je napisao(la):
astrodule » 04 Oct 2019 09:43 pm[/url]":3n20x10w]Koja je logika uklanjanja parkinga sa Beton hale dok god su kafići ispod? Meni se čini da parking uvek ima slobodnih mesta, tako da se bez problema može odraditi i ozelenjavanje i zadržavanje parkinga (uz smanjenje kapaciteta za jedno 30%)
Taj prostor na krovu se može bolje upotrebiti. Isuviše je skup i dobar da bi ostao parking. Par metara od reke i sa boljim pogledom u odnosu na sve kafiće u Beton hali. Parking na takvom mestu ima još manje smisla od tržnog centra na obali reke.
 
Dobro, to stoji, ali sa obzirom da bi naši znali da naprave samo kafiće tu gore, a parking je neophodan negde na tom potezu, ja ga ne bih uklanjao.
 
Pa u ubuduće skoro porušenom bloku odmah sa druge strane iste ulice, kao što sam i napisao. To je samo 20 metara dalje. Tu bi onda sem garaže, ali u istom objektu, mogao da dođe i lift, mnoge prodavnice, stanica rečne policije, podzemni prolaz ispod Pariske ulice, lepa krovna terasa sa pogledom na ceo grad i verovatno još zanimljivih sadržaja za ubuduće tako važan prostor.
 
Ево мало слика код малих степеница. Изгледа се праве неке жардињере и зидићи. Плашим се овог завученог простора између ових коцки што ми личе на жардињере, то ће бити погодан простор за уринирање и скупљање смећа.

Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

Што се тиче водопада, вода увек нађе свој пут.
 
Није доле тако непријатно касно увече, пре 2-3 године док је ту била клупа једном сам заблејао са друштвом, било је фино вече. Није ми падало на памет, али није искључено да Гвожђара добија башту. Што се тиче водопада, тј. сливања кишнице са шупљег моста низ стуб код степеништа, призор је још занимљивији када сте испод током пљуста. Тако некако сам и замишљао водопад на месту где је сада она падина са неким жбуњем где се скупља смеће.
 
Pod uslovom da ne nikne bašta kafića, ovaj trgić (ako se tako može nazvati) možda bude jedina svetla tačka čitavog ovog faila od rekonstrukcije - uzevši u obzir šta se tu ranije nalazilo. Videćemo uskoro. Sramno što po običaju nema table, pa moramo da nagadjamo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=667097#p667097:28nob3bt je napisao(la):
zexland » Ned Okt 06, 2019 3:30 pm[/url]":28nob3bt]Samo ne znam ko ce da sedi tu ispod mosta, gde je nesnosna buka.
Buka i smrad su ništa za našeg čoveka. Mi čim vidimo kafić , k'o da smo omađijani , trčimo da što pre zauzmemo mesto. Pored Maxija na Dedinju , početak Neznanog junaka , sa zadnje strane , nalaze se kontejneri , iz kojih leti zna da izbija nesnosan smrad. Tik pored njih je tu bio Kineski ili Korejski restoran , a danas je kladionica. Kada god bih prošao tuda , uvek je bilo puno. Buka od gradskog prevoza i smrad od kontejnera , nisu uopšte smetali ljudima da najnormalnije jedu , i to sa sve uživanjem , a danas da prate utakmice na TV - u.
 
I ja verujem da će biti neka krš betonska moderna verzija koja neće služiti ničemu, a biće ružna u startu. Nisu u stanju da osmisle ništa skladno za stari grad.
 
Tolike najave o tim silnim fontanama po Beogradu...Ovo je idealna prlika da se dodvore i nama koji se ne slazemo sa tim projektom "fontane". Siguran sam da ce svako pohvaliti izgradnju vodopada na ovom mestu. Ne zamerite mi sto ne znam cija je to ideja, ali je sjajna, sve pohvale.. definitivno nesto sto bi osvezilo (u svakom smislu) taj deo grada. Nadam se da vlast nece ostati slepa na ovu ideju.
 
Ја ипак остављам трачак наде, да и уз те "трибине" или баште кафића, или шта год да праве, може да се углави и водопад-фонтана :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=667196#p667196:lthznkh5 je napisao(la):
solecar » 06 Oct 2019 07:29 pm[/url]":lthznkh5]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=667097#p667097:lthznkh5 je napisao(la):
zexland » Ned Okt 06, 2019 3:30 pm[/url]":lthznkh5]Samo ne znam ko ce da sedi tu ispod mosta, gde je nesnosna buka.
Buka i smrad su ništa za našeg čoveka. Mi čim vidimo kafić , k'o da smo omađijani , trčimo da što pre zauzmemo mesto. Pored Maxija na Dedinju , početak Neznanog junaka , sa zadnje strane , nalaze se kontejneri , iz kojih leti zna da izbija nesnosan smrad. Tik pored njih je tu bio Kineski ili Korejski restoran , a danas je kladionica. Kada god bih prošao tuda , uvek je bilo puno. Buka od gradskog prevoza i smrad od kontejnera , nisu uopšte smetali ljudima da najnormalnije jedu , i to sa sve uživanjem , a danas da prate utakmice na TV - u.

I to sto kazes.
 
Ne znam da li je lokal (Gvozdjara) u vlasnistvu grada..U koliko jeste, idealna investicija izgradnja vodopada sa bastom..koliko bi samo atraktivno bilo, mogli bi da daju u zakup za ogromnu lovu. Koliko bi samo ljudi cirkulisalo i uzivalo u ambijentu. A kako su gradu turisti na prvom mestu pa posle mi gradjani, zamislite koliko bi samo bliceva sevalo. Sve su svemu jedna lepa razglednica grada.
 
Ево и мојих слика од јуче. Почели су да поплочавају тротоар на слици (код пешачког прелаза преко пута):







На овој тераси изнад Црногорске улице је био кафић, сада више није:







:) Утисци:















Пешачки прелаз и место где улазе и излазе возила с Пристаништа:











 
Koja je funkcija onog iscrtanog razdelnog ostrva (prva fotografija) sa strelicama u suprotnom smeru , na raskrsnici sa Crnogorskom?
 
Zex, vrlo moguce da ce ovaj tvoj sjajan predlog biti realizovan :) samo treba da probuse pravu cev :)
 
Super mi je osmišljeno ovo levo skretanje kada se ide Karadjordjevom iz pravca Železničke stanice pa pred Brankov most.
Pre neki dan sam krenuo tuda levo tj jedinim putem kojim možeš iz tog pravca, a preko tramvajskih šina znači sa moje leve strane je dolazio taksista koji je nastavljao pravo šinama.
Samo iz razloga što imam naviku da uvek gledam sam stao pravovremeno i izbegao sudar.
 
Vrh