Šta je novo?

Karantin Zvezdara? - NE.

Kod Amana da se napravi servis za montiranje lanaca. :D Pit stop :D :D :D
 
Па ништа, узмите преорите све приступне путеве за околину, мало екстремнији протест и тако
 
Jbt da li je realno da mi se brisu komentari gde se malo nasalim sa protestima i kanisterom benzina?! :shock:
 
Upućena molba Ministarki građevinarstva da se opet uključi u rešavanje problema jer neverovatno ali istinito je da je jedino ona odradila svoj deo posla 2014 godine kada je na sastanku naterala sve ostale službe da urade svoj posao.

Čakamo da vidimo da li će se setiti :D i da li će se uključiti.
 
Gospodja ministarka se sada bavi autoputevima, ovo je za nju ispod casti... :)
 
Iskreno, stvarno ne znam sta je resenje ovog problema i ne znam ni da li advokat moze da uradi bilo sta za nas u ovom slucaju. Vise mi deluju kao efikasnije sredstvo protesti. Opstinari su dolazili sa tv Prva pre vise od 6 meseci i obecali brzo resavanje problema a nije se preduzelo nista! Treba organizovati grupnu posetu opstini, da se podseti gospodin Jeremic ,koji generalno zna samo da se slika i obeca resenje, sta je obecao stanovnicima Zvezdare...
 
Evo i odgovora JP Putevi Beograda vezano za Sime Trojanovića

Pitanje njima je bilo: "Poštovani, molim Vas da mi date informaciju o nadležnosti.

Da li je po Vašoj evidenciji ulica Sime Trojanovića na opštini Zvezdara naselja Mirijevo uvrštena kao gradska ulica ili se vodi kao privatno vlasništvo. I ko vrši servisiranje pomenute ulice?

Moram da napomenem da ulica ima kompletnu gradsku infrastrukturu(kanalizacija, voda, struja) da ima saobraćajnu signalizaciju, naziv i kućne brojeve a da stanovnici te ulice zabranjuju prolaz kroz istu sa izgovorom da je ulica privatno vlasništvo."


ODGOVOR JP Putevi Beograda

"Поштовани,

Према извештају добијеног од стране надзорног органа ЈП „Путеви Београда“, обавештавамо Вас, да су оштећења на коловозу у Улици Симе Тројановића санирана до кућног броја 12.

С поштовањем,
ЈП „Путеви Београда“

Znači mi koji plaćamo porez plaćamo privatnim ulicama održavanje???
 
Bas briga Beograd put, katastar je naumoljiv :bash: ... Zato u nasu ulicu ne navracaju da srede ono sto postoji od ulice...
 
Poenta je da su napisali da je u Gradskoj nadležnosti. A to znači da ne može biti privatno vlasništvo, što povlači izmenu sa slepe na jednosmernu ulicu.

Inače danas sam dobio poziv na sastanak sa čelnicima opštine.

Spremem dokumentaciju pa da vidim šta ćemo postići

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka
 
Opa komso! :) Ako budes pricao sa gospodjom Violetom Filip, posebno je pozdravi jer je otvoreno slagala da je opstina prosledila zahtev za izgradnju nedostajuce infrastrukture samo da bi me otkacila i posle toga prestala da se javlja.
Za kada su ti opstinari zakazali sastanak i sta ce biti tema? :D
 
Problem sa izgradnjom ulice ali verovatno će biti reči o Sime Trojanovića takođe...videćemo. Važno da krenemo u komunikaciju pa ćemo videti da li žele ovim da se bave ili ne...
 
Otkazan za četvrtak... Kao po običaju.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka
 
Moram da budem dosadan, ali sta kazu opstinari? Je li bio sastanak? :D
 
Začuđujuće pristojno i civilizovano je protekao sastanak, koji je trajao skoro 2h. Pored Jeremića na sastanku su bila još trojica članova veća i njihov kolega zadužen za sektor izgradnje ili tako nekako. Definitivno su izrazili želju da se uključe u rešavanje problema i Sime Trojanovića i Nove B3 ulice koja je u problemu sa izgradnjom.

Nakon uvida u moje skupljene dokumente, predložili su da organizuju sastanke sa Direkcijom na kojima ću prisustvovati i razgovarati sa njima a opština pri tom pruža punu podršku i pomoć obzirom da nije njihova nadležnost. Vide da je greška napravljena i voljni su da sa svoje strane urade šta je potrebno da se proces ubrza.
Čekam da mi jave datum sastanka sa Direkcijom i obaveštenje oko Sime Trojanovića...sad videćemo do kraja sledeće nedelje kako će se stvari razvijati.
Upoznati su sa problemima, izneo sam komplet stanje i pozvao ih na saradnju. U naknadnom mejlu gde sam sumirao sastanak Jeremić je uredno odgovorio da je saglasan sa iznesenim i da nam je na raspolaganju za pomoć u rešavanju problema.

Sledeći korak je organizacija sastanka sa upravnicima zgrada u naselju na kojem ćemo se dogovarati oko trenutnog problema čišćenja ulice za vreme snežnih padavina i ako uspem da pozovem Jeremića i njegove da dođu i da pojasne njihove stavove i da kažu koliko oni mogu da pomognu. Da se mako jače konsolidujemo i napravimo plan i saradnju kad su već počeli da razgovaraju sa nama.
 
Komsija, jesu li ti zakazali opstinari sastanak sa Direkcijom, ima li nekih novih informacija?
 
Dakle nakon dosta natezanja i pritisaka Ministarstvo građevinarstva mi je odgovorilo da je Katastar nakon donešenog rešenja u korist izgradnje ulice TUŽEN od strane Savić Milana pa se tako zaustavlja ceo proces do okončanja tužbe. Znači nema ništa od dogovora koji je postignut pre 6 godina. Poenta je da su tuženi isti oni koji su zajedno sa Savićima opstruisali proces punih 6 godina.

Druga možda bolja stvar je ta da sam neverovatno ali istinito uz pomoć čelnika opštine Zvezdara uspeo da pokrenem Direkciju za građevinsko zemljište da urade nešto.

Dobio sam odgovor da je Direkcija započela proces za izgradnju ulice koja će ići trasom ulice Sime Trojanovića. Do kraja godine Direkcija će uraditi papirologiju vezanu za parcelisanje, u 2020 godini će podneti zahtev za eksproprijaciju.

Naravno tu dolazimo do problema žitelja Sime Trojanovića koji će se sigurno ponašati kao i komšija Savić. Na žalost tu nam niko ne može pomoći osim naše organizacije i pritisaka.
 
Pa videćemo :) sad je Direkcija na potezu. Sredinom Decembra ću ih kontaktirati da vidim dokle su stigli, važno je da odrade svoj posao što brže kako bi se posvetili sudovima i završili taj deo, jer to je neminovno sa divljacima kako sebe nazivaju starosedeocima i pravim Mirijevcima.
 
Ne bi me zacudilo da i pristanu odmah da uzmu novac za parcele, ali je verovatniji scenarijo da ce da se tuze godinama. A starosedeoci su u p*.m*. pre ce biti mulj... Inace zivo me zanima kakva ce da se akrobacija izvede pa da Direkcija od Sime Trojanovica napravi iole pristojnu ulicu. :shock:
 
Ima li kakvih novosti oče bude spremna papirologija do proljeća ...
 
Čeka se komšija sa informacijama, ali ja generalno nisam optimista da će se naći neko rešenje niti da je grad voljan time da se bavi. Za koji dan će biti tačno godinu dana od kada je prezidana ulica i za to vreme nije uradjeno apsolutno ništa sem što se par opštinara slikalo u ulici i obećalo da će se problem rešiti što je pre moguće...
 
Dosta vremena je prošlo ja sam malo ispao iz priče obzirom da imam prilično više posla u trenutnoj situaciji, naravno ništa se nije uradilo...najviše zbog Direkcije za građevinsko zemljište koja ne radi ništa i koristi Covid situaciju da skoro pa kompletno prestane sa radom a da prima platu kao da radi. Žalosno i za svaku osudu...

Naravno ne odustajemo i idemo dalje...
 
Vrh