Šta je novo?

Rekonstrukcija Topličinog venca

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663410#p663410:2rv4zuio je napisao(la):
dragan » Uto Sep 24, 2019 1:12 pm[/url]":2rv4zuio]"Pitanje je samo dokle . . . kola ce se parkirati po drvecu!!"

Nekad su postojali uniformisani Čuvari parkova koji su imali

mali bolk u kojem su odmah pisali i naplaćivali razne kazne.
Danas naplatiš kaznu , a sutra podigneš radnu knjižicu. :)
 
Lepo deluje na ovim BB slikama.
Apropo zaustavljanja vozila, ne vidim jasno dal je znak za zabranu zaustavljanja ili parkiranja. Po staroj definiciji zaustavljanje je zadrzavanje do 15 minuta. Ali po novoj kaubojskoj Parking servisa, Parkiranjem nazivaju cim izadjes iz kola (odma moras platis telefonom zonu). Tako da je ustvari Parking servis ukinuo pojam Zaustavljanja. Ali cudno da jos uvek vaze znaci za zabranu Zaustavljanja, ako zaustavljanje vise kao pojam ne postoji, tj ako je Parkiranje cim stanes.
 
Поставили су металне стубиће дуж тротоара према парку:







 
Nije se dovoljno videlo da su to dve različite vrste popločavanja, granita, ivičnjaka i rešetaka oko drveća pa su morali još i metalne stubiće umesto ovih kamenih da postave...
 
Deluje kvalitetno...ne bi trebalo da se raspadne kao druge stvari...da ne baksuziramo...
 
Мени једино остаје као замерка расвета што није уједначена у целој зони већ око Певца имамо тиоске канделабере за целу зону Кнез Михаилове, у парку други тип, у Царице Милице трећи, а у Топличином од Грачаничке до Поп Лукине оне ужасне цеви. Но добро то се да заменити. Остало је испало сасвим пристојно и функционално.
 
Takođe ako su već planirali održavanje manifestacija u parku mogli su rešiti pitanje napajanja a ne da im agregat BVK-a služi za te potrebe praveći buku i zagađenje.

Pogledajte prilog 1
 
Ti očekuješ da će da predvide kabl za struju , a obične kocke nisu u stanju da odrade kako treba (od kvaliteta do same postavke).
 
Da li u situaciji kada na prostoru Topličinog venca imamo nedostatak parking mesta treba taksistima dodeliti 12pm u odnosu na prethodnih 10pm koliko su imali rezervisano na taksi stanici. Par puta sam prolazio i nisam video više od 3-4 taksi vozila.

toplicin-venac-taksi-stajaliste-parking.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669482#p669482:g0z4oxx9 je napisao(la):
Igor » Ned Okt 13, 2019 4:25 pm[/url]":g0z4oxx9]Da li u situaciji kada na prostoru Topličinog venca imamo nedostatak parking mesta treba taksistima dodeliti 12pm u odnosu na prethodnih 10pm koliko su imali rezervisano na taksi stanici. Par puta sam prolazio i nisam video više od 3-4 taksi vozila.

toplicin-venac-taksi-stajaliste-parking.jpg
U celom kraju mora da dođe do drugačije regulacije parkinga zato što imamo situaciju da na svakom ćošku ambasada kraljevine Kekistan ima po bar 2-3 rezervisana parking mesta, a onda tu dođu i raznorazne firme i ove predimenzionirane taksi stanice pa na kraju nema mesta ni za stanare, a kamoli za posetioce. U novogodišnjem periodu ni garaže na Obilićevom vencu i u Rajićevoj to ne mogu da apsorbuju
 
Garaža u Rajićevoj je npr. bila juče (subota) zatvarana u intervalima zbog prepunjenosti.
 
ambasada kraljevine Kekistan
:lol: :kk:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669482#p669482:11gijpr1 je napisao(la):
Igor » Ned Okt 13, 2019 4:25 pm[/url]":11gijpr1]Da li u situaciji kada na prostoru Topličinog venca imamo nedostatak parking mesta treba taksistima dodeliti 12pm u odnosu na prethodnih 10pm
Mislim da je odgovor, nakon skorašnjih divljanja i blokada grada od strane istih, više nego očigledan...
 
Pešački prelaz sa Topličinog Venca ka Kosančićevom Vencu su mogli da postave po sredini nove pešačke zone i isti popločaju kao pešački prelaz na preseku sa Čubrinom. Time bi postigli da protok pešaka “teče” i da se TV i KV bukvalno spoje.

Pogledajte prilog 1
 
Ne moze pesacki prelaz na ulaz tj na potapajuci stub. To je prolaz za vozila hitnih intervencija. Bar je to moja neka logika mozda gresim. Nema direktora vise na forumu da nam objasni dal je to po propisima protivpozarnim :)
 
Potapajući stubić je i po sredini prelaza na uglu sa Čubrinom, ne verujem da je to nerešiv problem. Mada, verovatno postoji neko obrazloženje.
 
Obrazlozenje je da niko nije razmisljao. Prvo su ostavili i semafor na izlazu iz KV, pa su se setili posle da ga skinu, tako da sada ima rupa (s poklopcem) u poplocavanju. A ovaj pesacki nisu nasli shodno ni da ga normalno obeleze, ne postoji bela poprecna linija pre njega kada se ide uzbrdo. Zbog toga se cesto desava da neki biseri od vozaca prodju na cisto crveno. Ali s obzirom da na izlazu iz KV jos uvek nisu zavrsili asfaltiranje rupe uz ivicnjak u Pop-Lukinoj, mozda i ovo sve ceka konacan zavrsetak rekonstrukcije Kosancicevog venca (ako se ikad desi).
 
Mislim da je i Pop Lukina planirana za rekonstrukciju kamenim kockama da bi se zaokruzila celina
 
Pa valja možemo i mi nešto novo da patentiramo. Dosta smo preuzimali od drugih. :)
 
Kocka nije poplocavanje. Kocka ima smisla u Pop-Lukinoj, Pariskoj, Tadeusa jer po snegu je mnogo lakse popeti se. Mnogo vise smisla nego na nekim drugim mesta gde je turaju.
 
Vrh